Kobra trestala písecké chyby

Písečtí nabídli Pražanům svými lacinými chybami až příliš šancí, které hosté proměňovali. Ač silný výběr z pražského Braníku domácí vyloženě nemačkal, zkušeně využíval naše hrubky. Za Písek dal gól sváteční střelec Tomáš Rod, když na konci první třetiny snižoval na 1:2, a trefil se ještě kapitán Jan Polata, který z pozice obránce přesně mířil od modré čáry při gólu naděje na 2:4.
2. liga mužů - sk. Střed, 2. kolo, so 14.9.2019, ZS Písek
Písek
Kobra Praha
2:5
1:2, 1:3, 0:0
Písek: Hamalčík (Kříž) – Hanus, Polata "C", Turek, Tintěra, Růžek, Šafář - Bednařík, Koupal, Karbulka, Novák, Paule, Strnad, Přibyl, Novotný, Rod, Fríd
Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Valík, Šefl, Knesl, Šmíd, Šteiner "A", Mrkvička, Drahorád – Šťastný, Hlinka, Šeba, Heldák, Smejkal, D. Novák, Tondr, Petrov, Bříška "A", Netolický, Furch, Hrubý, Antončík "

Do úvodu zápasu vlétli písečtí hokejisté v nových dresech jako uragán a téměř tři minuty silnou Kobru k ničemu nepustili. Slibné útočné výpady ale zvládla obrana s gólmanem Sochůrkem likvidovat a když se Pražané oklepali z prvotního náporu, začali také ohrožovat domácí svatyni. Tu hájil opět Petr Hamalčík, který v Písku naskakuje formou střídavých startů z prvoligového Ústí nad Labem. Inkasoval poprvé ve 13. minutě z hole Tomáše Šťastného, který se protáhl domácí obranou a i přes faul zvládl gólovou koncovku. Minutu po něm potrestal hrubku Písku v přesilovce Dominik Šteiner, který po úniku spoluhráče zakončoval do odkryté branky. V závěru periody vrátil Písek do zápasu Tomáš Rod. Ten vystihl v útočném pásmu rozehrávku Kobry a tváří v tvář Sochůrkovi si poradil gólovým blafákem.

Pět minut po začátku druhé třetiny odskočila Kobra do rozdílového trháku. Po buly v útočném pásmu se k tvrdé střele z mezikruží dostal Denis Heldák a zvýšil na 1:3. Pohodu na hokejky hráčů z hlavního města posadil ještě Aleš Furch, když po další hrubce píseckého celku svou šancí nepohrdl. Naději pro Písek vykřesal kapitán zaskakující v obraně Jan Polata tvrdou dělovkou od modré čáry, která prošla Sochůrkovi na bližší tyč. Jenže po trefě hostujícího Dominika Nováka byl rozdíl opět tříbrankový a vydržel až do konce zápasu, protože v prostředním dějství chytil trestné střílení brankář Hamalčík. Ten předvedl opět dobrý výkon, ale na zkušenějšího soupeře ani to nestačilo.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Většinu gólů jsme si dali sami. Ujeli nám při přesilovce, prošel nám jeden hráč mezi dvěma beky, jeden gól jsme si dali vlastní. S tak silným týmem se pak těžko hraje, když góly padají po takových chybách. Nebylo to tak, že by nás soupeř přehrával a držel v pásmu - to bych ty obdržené góly pochopil. Žádný gól ale nevyplynul z toho, že bychom byli pod tlakem."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy