Hrozivý výkon Písku stačil alespoň na dva body

Písek jakožto favorit dnešního zápasu měl s přehledem a bez sebemenších problémů zvítězit nad soupeřem z Číny. Tento stanovený plán však selhal už během první třetiny, když se hosté ujali vedení. Písečtí hokejisté sice dokázali v průběhu druhé části srovnat stav na 1:1, ale čtyři minuty před koncem druhého dějství opět soupeř odskočil na rozdíl jedné branky. Velmi zajímavá třetí perioda začala dvěma rychlými góly, o které se postaralo duo Novák - Hanus. Deset minut před koncem třetí třetiny to vypadalo na jasnou výhru domácích, když se o další branku postaral Ladislav Paule. Vzápětí ale přišlo snížení stavu a o pár minut později už byl stav opět nerozhodný 5:5. Muselo se tedy jít do prodloužení, ve kterém žádná branka nepadla a o osudu zápasu musela rozhodnout dovednostní soutěž zvaná samostatné nájezdy. V nich uspěl Písek, který má na své listině dva úspěšné střelce - Karbulku a Bednaříka.
2. liga mužů - sk. Střed, 42. kolo, po 23.9.2019
Písek
China Golden Dragon
6:5sn
0:1, 1:1, 4:3 - 0:0
Branky a nahrávky: 24. Paule (Bednařík), 42. Novák (Šaršok), 44. Hanus (Turek, Karbulka), 51. Paule (Novák, Turek), 60. Polata (Hanus, Bednařík), rozh. náj. Karbulka – 12. Zheng (Hou, Kučera), 37. Xiang, 52. Xiang (Hou), 55. Hou, 59. Zheng (Hou, Xiang). Rozhodčí: Škrobák – Žídek, Dědek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: .
Písek: Štrobl (Kříž) – Košař, Suda, Růžek, Tintěra, Šaršok, Hanus "A", Turek – Paule, Novotný, Novák, Rod, Koupal "A", Polata "C", Egert, Strnad, Stauber, Bednařík, Karbulka, Fríd
China Golden Dragon: Xia (Wang Han) – Wang Yulong, Han, Chang, Song, Si, Wang Xiaodong, Wang Xihan, Kučera J., Xiang, Zhou, Hou "A", Li Hang, Husarik "A", Zheng, Li Mingjue, Zhang "C", Ma

Do utkání lépe vstoupila písecká družina, která byla aktivnějším celkem, bohužel až moc aktivním, což vedlo ke dvěma vyloučením v krátkém sledu po sobě. V přesilové hře pět na tři se o první branku hostů postaral Mingju Zheng. Písečtí hokejisté mohli prohrávat i o dva góly nebýt skvělého zákroku Štrobla, jenž vychytal útočníka, který se dostal do samostatného úniku.

V začátku druhého dějství to bylo už pro Písek mnohem lepší. Nejprve se málem prosadil Egert, jehož střelu parádním zákrokem zlikvidoval excelentní brankář Xia. O pár momentů později se to už ale domácím podařilo. Lukáš Bednařík vyhrál vhazování přímo na hůl Ladislava Pauleho, který okamžitou střelou překvapil hostujícího gólmana. Vstřelená branka postavila domácí na nohy a vidět to bylo i v předváděné hře. Krátce po vstřelené brance orazítkoval Růžek tyč a vzápětí málem prostřelil brankáře hostů Egert.. Pár minut před koncem druhé periody se dostal ke kotouči Xiang Xudong, který našel skulinku mezi betony brankáře Štrobla a poslal tím tak svůj tým opět do jednobrankového vedení.

Dva okamžité góly vlily domácím hokejistům čerstvou krev do žil! Nejprve se prosadil Adam Novák, který propálil brankáře Xiu mezi betony a vzápětí svůj tým rozjásal Vladimír Hanus. Písečtí byli při palebné chuti a další trefu si přispal dnes již podruhé Adam Novák. Následovala ale černá pasáž zápasu, během které se podařilo hostům skórovat hned třikrát. Postupně se prosadili Xiang, Hou a Zheng. Už to vypadalo, že Písek nakonec ztratí všechny tři body, ale kapitán Jan Polata dokázal minutu před koncem zápasu srovnat na 5:5.

Prodloužení vítěze neukázalo a muselo se tak jít na samostatné nájezdy, ve kterých uspěl Písek. Autorem vítězné branky je označen Jan Karbulka.

Výkon domácích hokejistů by si pravděpodobně nezasloužil ani bod, ale má dva. Písečtí hokejisté velmi chybovali a lacině tak nabízeli příležitosti svým soupeřům, kteří je s přehledem zužitkovali. Pokud budou žluto-modří hokejisté pokračovat v nasazení jako dnes, tak nás pravděpodobně čeká velmi krutá sezóna. V sobotním derby to bude mít Písek velmi složité.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Karel Herr: "Bylo to z naší strany hrozné. Doufal jsem, že po extrémně špatném výkonu v Klatovech se zvedneme. Ale to se nestalo. Teď jsme padli držkou na zem a doufám, že nás to probudí. Nejde to jen za hráči, i já jsem udělal špatná rozhodnutí, když jsem poslal na led špatnou lajnu a dostali jsme z toho gól po buly. Všichni na tom máme svůj podíl. Nemůžeme si tady říkat, jak jsme měli spoustu šancí. Tomuto týmu dává každý osmičku nebo desítku. Měli jsme tu zvítězit 5:0 a jít od toho. To se bohužel nestalo a vzali nám bod. Chceme se omluvit fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu. Byli skvělí a my se jim omlouváme, že jsme je zklamali."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy