Bojovní Králové přetlačili Příbram!

Písečtí bojovníci si doma vyšlápli na favorizovanou Příbram. Středočechy dostali v první třetině pod tlak a zaslouženě ji vyhráli 2:0. Hosté pak ale zapnuli na vyšší obrátky a srovnali. Jenže domácí hráči hýřili aktivitou a vedení si vzali rychle zpět. A už ho nepustili!
2. liga mužů - sk. Střed, 8. kolo, so 12.10.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Příbram
5:2
2:0, 1:2, 2:0
Písek: Hamalčík - Hanus (C), Suda (A), Šaršok, Turek, Houdek, Šafář, Růžek - Bednařík (A), Šuhaj, Čížek, Paule, Novák, Paule, Volf, Strnad, Karbulka, Titněra
Příbram: Mičán – J. Rittig, Hlaváček, Mašek, Holý, Straka, Saňa, T. Rittig – Tlačil, Panna, Jindra, Gengel (C), Šinágl, Chlouba, Svoboda, Rohlík, Josefus (A), Brzák, Káník, Pejsar (A).

Úvod zápasu osmého kola patřil jednoznačně domácímu celku, který na favorita vyrukoval s velkým nasazením a chutí. To se mu vyplatilo hned na začátku, kdy si vybojoval dvojnásobnou přesilovku. V početní převaze pěti proti třem ještě domácí dravci neuspěli, ale v jednoduché přesilovce se už zaradovali. Novic v sestavě Jakub Čížek naservíroval puk mezi kruhy Lukáši Bednaříkovi a ten pohotově nasměroval kotouč do sítě - 1:0. Ve 13. minutě domácí odskočili do zajímavého trháku, když první lajna vybojovala za příbramskou brankou kotouč, který si Jakub Čížek vytáhl před Mičánovu klec a stylem střelce-zabijáka uklidil puk nad rameno nešťastného brankáře Příbrami - 2:0.

Hosté, vedení zkušeným koučem Janem Tlačilem, vstoupili do druhé třetiny úplně jinak a byl jich plný led. Vytvořili si velký tlak, kterému písecké obrana v čele s jistým brankářem Hamalčíkem odolávala osm minut. Pak dostal mezi kruhy nabito Petr Svoboda a střelou k pravé tyči snížil na 1:2. Čtyři minuty před druhou pauzou bylo domácím hodně těžko, když v pokračujícím tlaku Příbram srovnala na 2:2. Jakub Káník byl v pádu jako první u vyraženého puku a rozjásal střídačku Středočechů - 2:2. Jenže za 15 vteřin přišel úder, jaký málokdo čekal. Vojtěch Šuhaj dostal puk do jízdy, nabruslil si do útočného pásma, kde vyslal z vrcholku levého kruhu skvělou bombu do pravé šibenice. O okamžitě tak vrátil na domácí hokejky ztracené vedení - 3:2. V konečném součtu se ukázalo, že šlo o klíčový bod zápasu.

Tento moment jakoby hosty nalomil. I když jednobranková ztráta není v hokeji nic neřešitelného, Příbram už si s ní nedokázala poradit. Měla ve hře také dobré momenty, ty ale likvidoval gólman Hamalčík podpořen obětavou hrou spoluhráčů. Navíc i Mičán ve druhé brance se musel činit, aby udržel hráče Baníku ve hře. Pět minut před koncem však přidal další pojistku písecké výhry Jakub Volf, když šikovně tečoval chytré nahození Ladislava Pauleho od modré - 4:2. Příbramský zmar podtrhla pátá branka Jihočechů tři a půl minuty před koncem, kdy okna v obraně využila dvojka mladíků Šuhaj - Čížek. První zmíněný v přečíslení dvou na nikoho nahrával a druhý jmenovaný bez přípravy pálil do odkryté klece.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Body jsme už potřebovali, hodně jsme se na zápas připravovali. Utkání mělo úplně jiný ráz. Každý z týmu přispěl velkou měrou k tomu, že jsme to zvládli. Mělo to velký náboj, hodně bojovnosti. To, na čem jsme minulý rok stavěli, se dnes snad vrátilo. Doufejme, že v tom budeme pokračovat."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy