Začátečník Filc si udělal ze zápasu one-man-show 0:3

Písek na svém ledě podává střídavé výkony, výhru nad Opavou střídá prohra s podobně vzdáleným týmem - s Ostravou. Ta v zápase nepředvedla až na poctivou a nechybující defenzívu příliš mnoho, přesto se díky famóznímu výkonu gólmana Filce, který nastoupil ke svému druhému zápasu první ligy v životě, raduje ze zisku tří bodů. Písku nepomohly ani nové posily - navrátilec ze zámoří Zdeněk Vanc ze Slavie a jihlavský bek Přemysl Duben. Ostrava posílila své šance na play-off, Písek se musí pokusit odčinit nešťastnou porážku v posledním kole druhé části ligy v Havířově.
1.liga ČR, 25. kolo, so 20.11.2004
Písek
Sareza Ostrava
0:3
0:0, 0:0, 0:3
Branky: 42. Janeček (Grman), 44. Holuša (Mocek, Šebesta), 44. Čech (Janeček, Valčák). Rozhodčí: Skoupý - Polonyi, Kreuzer.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 742.
střely na branku: 38:32.
Písek: Masalskis - Burkoň, Neckář, Peroutka, Malinský, Vyskočil, Duben - Jelen, Nouza, Zika - Řehoř, Lála, Kašpar - Kořánek, Filipi, Hájek - Vanc, Král.
Sareza Ostrava: Filc - Grof, Holík, Chmelíř, Vrtík, Mocek, Grman - Janeček, Šebesta, Mikulík, Pavlačka, Duba, Čech, Glas, Holuša, Piecha, Procházka, Krenželok, Valčák.

Edgars Masalskis


První třetina zápasu vyšla lépe domácím, kteří důslednou hrou v obraně a nebezpečnými výpady do útoku zaskočili hosty z Ostravy. Mezi největší možnosti patřila střela Lály a následná dorážka Krále. Hosté poprvé zahrozili ve 4. minutě, Mikulík přihrál před bránu, kde sice stáli dva volní spoluhráči, kteří si však dávali tak dlouho přednost, až jim kotouč sebral jeden z obránců. Písečtí sice měli více ze hry, všechny šance ale zneškodnil famózní Filc. Ve 12. minutě měl možnost skórovat Kořánek, místo střely ale volil přihrávku na nepřipraveného spoluhráče. A když ani na druhé straně možnost Mikulíka neskončila v síti, odcházelo se do kabin za stavu 0:0.

Ve druhé třetině už byli hosté z Ostavy domácímu týmu vyrovnanějším soupeřem. Zlepšenou hrou si sice dokázali udržet kotouč na holi, ale kombinace z jejich strany chyběla. V prvních deseti minutách druhé třetiny se zrodilo šancí poskromnu. Asi tu největší měl Filipi, který jedovatě vystřelil z prostoru mezi kruhy. Šancí přibylo v druhé části prostřední třetiny, a to jak na straně domácích, tak hostů. Za Písek mohli skórovat Lála a Filipi, kteří jeli sami na hostujícího gólmana Filce, za Ostravu Šebesta, který velice nepříjemně vystřelil na Masalskise. Oba gólmani ale udrželi čisté konto až do konce druhé třetiny.

Na začátku třetí třetiny se domácím rozplynuly veškeré naděje a sny o získání třech bodů, když Sareza dokázala během necelých dvou minut vstřelit tři branky. Nejprve to byl Janeček který po vyhraném buly prostřelil Masalskise. Druhou branku dal Holuša, jenž tečoval střelu Mocka. A když se po 25 vteřinách od druhé obdržené branky navíc trefil Valčák,který krásně pod „víko“tečoval střelu Janečka, tak už se domácí fanoušci začali pomalu zvedat ze židlí a odcházet. Písečtí sice zatli zuby a bojovali, ale nervozita se vloudila na jejich hole. Jednu z největších možností udělat něco s nepříznivým výsledkem měl Kašpar, jeho tvrdá střela šla ale pouze do brankáře. Poté už se utkání pouze dohrávalo, hosté bez problému ubránili svůj náskok a odvážejí si tak do Ostravy tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Metelka (trenér Sarezy):
Přijeli jsme s tím, že dáváme v poslední době málo gólů, takže jsme chtěli hrát jednoznačně s obranou hrou. Nasadili jsme riskantně brankáře, který měl odchytané jediné utkání, byl dlouho zraněný, je z Vítkovic. Sami jste viděli jeho fantastický výkon. Upřeli jsme se tedy na bránění a čekali jsme na chyby soupeře, které ve třetí třetině opravdu přišly a to hned tři za sebou. To rozhodlo zápas.
Do třetí třetiny jsme šli s tím, že stav je 0:0 a soupeř určitě udělá chybu. Hráli jsme na čtyři útoky, tak jsme sil měli dost a věřili jsme, že to tam spadne. Že to tam spadne tak brzy, s tím jsme nepočítali. My jsme se obávali ze strany Písku jenom té první lajny, která dává dost gólů, dá se říct, že nás ničím domácí tým nepřekvapil.

Milan Mazanec (trenér Písku):
Dnes konečně jsme mohli postavit kompletní čtyři útoky, hráli jsme velice dobře a drželi jsme soupeře pod tlakem, měli jsme asi osm vyložených šancí… Nedali jsme z toho gól, ten jejich brankář nás vychytal. Potom jim tam v těch třech minutách třetí třetiny padlo všechno, na co šáhli – odražené puky, střela do brankářovy hole, která se zlomila a byl z toho gól. To byly takové kliky. Potom jsme zase znova soupeře přitlačili, za osm minut jsme měli čtyři gólové příležitosti, jednou jsme gólmana trefili do tága, potom to jelo po brankové čáře, potom jsme trefili tyčku. Měli jsme dneska smůlu, nedá se to říct jinak. Myslím si, že mužstvo zahrálo kromě koncovky dobře. Možná se dá hráčům malinko vytknout, že se mohli trochu víc cpát před gólmana, aby mu nadělali víc starostí, ale dost často je tam obránci nepouštěli.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy