Strhující obrat juniorky. S Ústím bere dva body!

Písecký zimní stadion něco takového dlouho neviděl. Junioři z královského města se doma postarali o úctyhodný obrat proti druhému celku extraligové tabulky z Ústí nad Labem. Severočeši v první polovině zápasu dominovali a odskočili do trháku 1:5, který se zdál jako pohodlný. Písečtí bojovníci ale trpělivě umazávali manko a dočkali se zaslouženého bodového zisku, který navíc okořenil bonusový bod v prodloužení po výhře 6:5.
REDSTONE Extraliga juniorů, 10. kolo, pá 18.10.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Ústí nad Labem
6:5p
1:3, 2:2, 2:0 - 1:0
Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Cibuzar, Kocour, Šafář, Kulveit, Tampier, Kurfürst, Vajner – Karbulka Jan, Egert, Brož, Andrle, Přibyl, Novotný, Petřík, Fríd, Krýner
Ústí nad Labem: Kmoch (Volke) – Šešina, Stuchlý, Jeřábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Janoušek, Čermák, Brandner, Harkabus, Macel, Hampl, Tot, Matloch, Šindelář, Kušej

Exkluzivní zápas druhé nejvyšší soutěže začal svou zápletku hned z kraje první třetiny, do které sice domácí vstoupili dobře, ale do sedmé minuty dali Severočeši díky Brandnerovi a Harkabusovi dvě banky. Na začátku jedenácté minuty sice snížil Jan Karbulka, ale další dvě trefy ústeckého kapitána Harkabuse a šťastný gól Brandnera před polovinou zápasu darovaly Ústí vedení 1:5.

Pak ale přišel písecký dech beroucí obrat. Nastartoval ho ještě v 31. minutě Jaroslav Krýner, který vymetl levou šibenici. Když se v 38. minutě nejlépe zorientoval před brankou Milan Petřík, bylo to už jen 3:5. Skvělá třetí třetina pak Písku vykřesala naděje na body. V první minutě poslední periody snížil střelou nad lapačku Jiří Egert a tři minuty po něm uspěl zblízka Matěj Novotný.

V prodloužení se pak hrály tři minuty a šestnáct vteřiny. Po dobrém napadání vybojovali domácí puk v útočném pásmu, Jiří Egert zůstal sám před brankou, kam také dostal přihrávku. Střelou nad vyrážečku věnoval Písku bonusový bod za výhru v prodloužení.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy