Junioři ukočírovali závěr utkání a zvládli přetahovanou s pražskou Kobrou

Večerní program na píseckm zimním stadionu patřil v neděli 27. října píseckým juniorům, kteří se v rámci dalšího kola Redstone extraligy utkali s hokejisty papírově slabšího výběru pražské Kobry. Proti svému středočeskému rivalovi nezaváhali ani tentokrát, k triumfu ve druhém vzájemném letošním duelu nakročili mladí Králové již v úvodní dvacetiminutovce, na jejímž přelomu si zužitkováním přesilové hry vypracovali jednobrankové vedení. S nástupem do prostředního dějství už ovšem hosté z Braníku viditelně zabrali a hubené manko velice rychle smazali. Utkání rázem získalo zcela nový náboj, což se na konečném výsledku výrazně podepsalo. Jihočeši sice svému soupeři následně znovu odskočili a opatrovali o něco příjemnější dvroubrankový náskok, s nijak velkým klidem však zbytek zápasu rozhodně nedohrávali. Hosté totiž v závěru střetnutí ještě pořádně zabojovali a pouhou minutu před zazněním sirény se dostali takřa na dostřel, když stav klání stáhli na naději vzbuzujících 4:3. Následný risk bez brankáře už ale Pražanům nevyšel a Písečtí si své vítězství pojistili ještě trefou do prázdné klece. Velkou měrou se na konečném výsledku podílel kapitán domácího výběru Matěj Přibyl, jenž si připsal čtyři body za jeden přesný zásah a tři gólové přihrávky.
REDSTONE Extraliga juniorů, 12. kolo, ne 27.10.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
5:3
1:0, 2:1, 2:2
Písek: Pícl (Buchta) – Šafář, Kulvejt, Houdek, Cibuzar, Remta, Kurfürst, Kocour – Petřík, Krýner, Karbulka, Novotný (A), Andrle, Přibyl (C), Matoušek, Brož, Fríd (A), Lamač
Kobra Praha: Dusil (Svoboda) – Ženíšek, De Sousa, Zmeškal (A), Škutina, Pelant, Skalík – Výrut, Janiurek, Stupka, Ksandr, Káninský, Mucha (A), Skorčík, Sup, Šálek (C), Šeba

Hostující hráči nezanechali v úvodu nedělního střetnutí zrovna ten nejlepší možný dojem, Píseckým naservírovali hned dvě početní výhody a minimálně první polovinu třetiny jim tak výrazně usnadnili. Mladí Jihočeši touto soupeřovou výpomocí pochopitelně nepohrdli a poměrně snadno tak docílili premiérové trefy zápasu, když druhé oslabení Pražanů bleskově potrestal střelec Milan Petřík, který vytěžil maximum ze svého důrazu na brankovišti, nenechal se zviklat napadajícími hostujícími hráči a po posunutí puku od kapitána Přibyla k pravé tyči zasunul kotouč za Dusilova záda. Vstřelená branka jen přiživila dosavadní výkon domácích, kteří tak byli i nadále při chuti a ve srovnání se svým soupeřem působili o poznání živějším dojmem. Tento jejich herní zápal vydržel až do závěru dvacetiminutovky, kdy hokejisté Kobry jako kdyby procitli a viditelně zabrali. Před Píclem začali operovat nepoměrně častěji nežli v předcházejících minutách, stvrzenkou čehož byl i rychlý výpad Jana Janiureka, který svým zdařilým útočným dostaveníčkem uzavřel první periodu.

Středočeši se s nástupem do prostředního dějství velice rychle rozpomněli na svůj povedený interval před odchodem do šaten. Svůj stupňující se výkon vyšperkovali již po necelých dvou minutách hry, kdy zmatku na brankovišti využil Richard Mucha, kterému se ze zhuštěného prostoru podařilo propasírovat kotouč za Píclova záda za zdatné asistence spoluhráče Skorčíka. Radost z vyrovnání však Pražanům příliš dlouho nevydržela. Kolem Dusila dále nebezpečně kroužila pětka domácího kapitána Matěje Přibyla, jenž krátce po rozjetí útočné akce dostal svižnou přihrávku k levé tyči, odkud přizvednutou ranou gólmana Kobry celkem snadno překonal. Pověstný efekt vstřeleného gólu pak znovu nalezl své odpostatnění, utkání totiž od této chvíle získalo zcela nový náboj. Zhruba na přelomu dvacetiminutovky se hostující obránci nedopatřením nechali přebruslit žlutomodrou dvojicí a dali tak plně vyniknout její příkladné spolupráci. Jaroslav Krýner zprava našel na druhé straně osamoceného a na přihrávku čekajícího Jana Karbulku, který už pouze poslal puk za záda k zemi se bezmocně kácejícího Dusila a zvýšil na prozatímních 3:1.

Konec prostředního dějství přivál na pracoviště žlutomodrého Pícla poměrně velký neklid, na úkor kterého bylo na brankovišti domácích pořádně těsno. Za záchrannou brzdu v podobě nedovoleného zákrok pak zatáhl písecký Kulvejt, část jehož trestu se přenesla právě do začátku třetí periody. Tohoto třicetivteřinového zvýhodnění však hosté nevyužili, naopak mohli sami inkasovat. Možnost totiž obratem zvětřil aktivitou hýříci Jaroslav Krýner, který se dral do Dusilovy branky seč mu síly stačily. Ke svému střeleckému pokusu přidal domácí útočník ještě několik nepříjemných dorážek, ani jedna z nich ale stejně tak jako žádný z pokusů z druhé vlny najíždějících týmových kolegů v síti neskončila. Další dobrou příležitost zaznamenal záhy i před Dusilem dobře clonící Matěj Novotný, kterého nechali hostující zadáci zcela bez dozoru. Branky začaly znovu padat až v třiapadesáté minutě, kdy na úrodnou půdu konečně padla neutuchající bojovnost Pražanů. Píclovi se rychlou a povedenou souhrou představili svižným pasem skrze brankoviště přihrávající Jan Ksandr a ze středu pravého kruhu pálící Mansúr Káninský, jemuž se podařilo vymést bližší horní roh písecké svatyně. Krátce na to si ovšem hosté opět uškodili svou nedisciplinovaností a nechali Jihočechy odskočit na 4:2 zásluhou přesně střílejícího Miroslava Matouška. Momentu překvapení pak využil a obratem zaúřadoval Maxmilián De Sousa, který pro svůj tým naposledy vykřesal jiskru naděje. Tu Středočeši zkusili přetavit v něco víc následnou hrou bez brankáře, během níž se ale již více prosadit nedokázali. Své v této herní situaci za to řekli k vývoji utkání ještě jednou mladí Králové, za něž trefou přes celé hřiště uzavřel Josef Cibuzar.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy