Prohra v Kadani a pád na dno!

Až na úplné prvoligové dno si musí sáhnout písečtí hokejisté, aby se věřme mohli odrazit k nebarážovým výšinám. Dosud dlouho poslední Třebíč uhrála tři body v Havířově, což Písek po prohře v Kadani odsunuje po 32. kolech na chvost. Jediný úspěch hostů zaznamenal opět Jan Řehoř, který tak dosáhl v pátém zápase páté branky! Jeho vyrovnávací gól v půli utkání však týmu vzpruhu nepřinesl, Písek poté ještě čtyřikrát kapituloval, a tak si odváží porážku 1:5. Po zápase odchází trenér mužstva Václav Baďouček do služeb extraligových Karlových Varů. Naopak prvního startu za Písek se dočkal brankář Roman Kousal, který na posledních 6 minut vystřídal Lukáše Mensatora.
1.liga ČR, 32. kolo, st 15.12.2004
Kadaň
Písek
5:1
1:0, 2:1, 2:0
Branky: 18.Polanský (Kuchler), 36.Klaus, 38.Hlusička (Kajer, Tvrdek), 53.Hlusička (Derfler, Staněk), 56.Kajer (Pech, Vobořil) - 30.Řehoř (Hájek, Kořánek). Vyloučení: 6:7, navíc Veselý(PIS) 10 min za vražení zezadu. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Střely na branku: 39:26.
Kadaň: Jež - Hlavatý, Klaus, Meňhart, Pospíšil, Staněk, Vobořil - Bernařík, Derfler, Hlusička, Jabrocký, Kajer, Kuchler, Pech, Polanský, Postl, Stavenský, Tvrdek, Žák.
Písek: Mensátor (55. Kousal) - Burkoň, Malinský, Neckář, Procházka, Svoboda, Veselý - Hájek, Jelen, Kašpar, Kořánek, Lála, Míka, Nouza, Pošmourný, Zika, Šimek, Řehoř.
První třetina:

První branka předznamenala výsledek

Začal zápas, do kterého domácí vstupovali s jediným cílem. Získat tři body. Oba týmy začaly poměrně aktivně, ale nikdo se nehrnul bezhlavě do útoku. V 5. minutě se do první nebezpečnější šence utkání dostal kadaňský Bednařík. O minutu později ho následoval Jabrocký. Ten se rozjel od červené čáry, kousek za modrou čárou napřáhl a vypálil. Mensátor musel předvést téměř aktobatický zákrok. Na střelu si povyskočil a spolehlivě ji ukryl na hrudi. Za dalších šedesát vteřin se celý domácí útok ocitl před píseckou svatyní. K puku se po krátké rozehrávce po buly dostal Pech. Střela a později i dorážka mířila píseckému muži s maskou pouze do výstroje.

V 10. minutě se šel na trestnou lavici schladit hostující Jelen. Přesilovku sehrála Kadaň dobře, ale na gól to nestačilo. Nejblíže k němu měl po přesilovce Bednařík. Šikovnou kličkou obešel obránce v modrém. Jeho střela mířila k nelibosti domácích fasnoušků jenom do zaklapnutých betunů Mensátora.

Ve 14. minutě začala přesilová hra Kadaně. Na lavici seděl písecký Veselý za nedovolené bránění. Početní převahu na ledě se pokusil využít první Tvrdek. Mensátora se pokusil překvapit ránou, která však skulinku mezi betony nenašla. Podruhé zahrozil o několik vteřin později Klaus. Pálil od modré. Tvrdou dělovku písecký gólman dobře viděl a neměl s ní větší problémy.

Tři minuty před první přestávkou prošel dvířky trestné lavice i kadaňský Pech. Domácí sehráli oslabení více než dobře. V 18. minutě Polanský ukázal záda všem píseckým hráčům. Poslední obránce se ho pokusil na modré ještě zadržet malým háčkem. I ten se však minul účinkem. Pak již kadaňský útočník stál tváří v tvář Mensátorovi, který si vyjel z brány. Písecký strážce svatyně puk minul a Polanský už neměl moc práce dostat kotouč mezi tyče. Kadaň se dostala do vedení 1:0. V závěru první třetiny se již hrálo téměř bez přerušení.

Druhá třetina:

Kadaň tři body skutečně chtěla

Již ve 22. minutě hráli domácí přesilovku pět na tři. Na trestnou lavici zamířil Veselý, který si svým zákorkem vykoledoval trest 2+10. Kadani se podařilo zahrozit jen dvakrát. Před Mensátorem se vytvořila skrumáž. Ani nemalé množství dorážek se nepodařilo dostat za brakářova záda. Ve zbylém čase přesilové hry se válčilo převážně ve středním pásmu. Těsně před návratem provinilce na led prověřil pozornost hostujícího strážce brankoviště Meňhart. Gólman předvedl svou hbitou lapačku. Na tuto akci odpověděl Písek okamžitě. Celá pětka se přesunula před Ježe, který se v brance nyní vůbec nenudil. Jedovatou střelu se štěstím vyrazil. Ve 25. minutě dostal Stanvenský puk na modré a s lehkostí prokličkoval až před ležícího Mensátora. Svou střelu však dostatečně nezvedl.

Delší čas si pak domácí v pěti nezahráli. Chvilku po své šanci dostal dvě trestné minuty Stavenský. Ještě než stačil vyjet zpátky na led, na zahřátou lavici si odešel sednout Klaus. Ani jeden z týmů dnes neměl přesilovkový den. Početní převaha jim byla spíše na obtíž než k užitku. Okamžik po vyrovnání sil na ledě, v 30. minutě se na Ježe jako lavina valili písečtí Řehoř s Hájkem. Osamocený obránce byl proti nim bezbraný. Domácí gólman se snažil situaci zachránit vyjetím z branky. Proti vyrovnání ale nezmohl nic. Řehoř únik zakončil trefou do prázdné branky 1:1.

Vyrovnání hru pozvedlo. Začal urputný buj o každý puk a o každý kousek ledu. Na kluzišti se přitvrdilo. Důkazem toho byl zákrok Polanského, který doslova uklidil jednoho z hráčů v modrém na střídačku. Trčící nohy svého spoluhráče zpoza mantinelu neunesl jeden z hostujících hráčů a Polanského okamžitě nevybíravým způsobem atakoval. Na trestnou lavici usedli oba. V 36. minutě, ve hře 4 na 4, se jako uragán do obraného pásma Písku vřítil kadaňský útok. Zaskočená obrana i písecký betonový muž neměli šanci. Přesná přihrávka před bránu našla Klause, který zvýšil na 2:1 pro Kadaň.

Domácím se vedení evidentně líbilo. Na dlouhou dobu uzavřeli hosty před jejich svatyni, kde se často jiskřilo. Minutu po vstřelení gólu měl před sebou Pech odkrytou branku. Ale vybral si pověstný “pech” a střela mířila mimo. Písek se okamžitě rozjel na druhou stranu. Chtěl vyplnit pořekadlo – nadáš, dostaneš. Hostující útočník střelu dobře zvedl, na Ježe se mu však vyzrát nepodařilo. V 38. minutě zvedali ruce nad hlavu domácí hráči. Kajer s Tvrdkem založili rychlou akci završenou finální, přesnou přihrávkou na Hlusičku. Mensátor už nestihl reagovat a včas se přesunout. Odkrytý vhcod do svatyně Hlusička neminul. Domácí zvýšili své vedení na 3:1.

Třetí třetina:

Písku snaha nestačila

Písek se s vývojem utkání spokojit nehodlal. Do závěrečné dvacetiminutovky rychle vlétl a usadil se na několik minut v kadaňském obraném pásmu, kde domácím řádně zatápěl. Ze sevření kadaň vysvobodila až Postlova šance ve 42. minutě. O dvě minuty po jeho střele se hra přesunula na druhou stranu. V tu chvíli v situace před píseckou brankou zaváněla gólem. Nejprve páli Kuchler, ale Mensátorovy betony byli rychlejší než jeho střela.

Dech se tajil o několik minut později domácím fanouškům, když na trestné lavici seděl Staněk. Před Ježem se vytvořil “chumel”, ze kterého vzešla velmi nebezpečná střela. Ke štěstí domácích rozezvoněla pouze horní tyčku. Od této chvíle se hra přesouvala z jedné půlky ledu na druhou. O šance na obou stranách nebyla nouze. Pravidelný přechod od brány k bráně narušila až Kadaň. Útočné komando se v pásmu rozestavělo a střílelo ze všech pozic. Rozsvíti červené světlo se nepodařilo. Své štěstí tedy jeli zkusit Písečtí. Jež měl zakrytý výhled, ale betony stačil sklapnout dříve, než se puk dostal za jeho záda.

V 53. minutě začala nejúrodnější chvíle pro Kadaňské. Po dlouhém boji ve středním pásmu se puk odrazil až k Derflerovi, který si dobře všiml najíždějícího Hlusičky. Ten přesnou střelou rozesmutnil píseckého gólmana. 4:1. Trvalo jen pár vteřin, než zpečetil osud hostí Kajer. Klasická střela na bránu si našla místo k proklouznutí . K rozvlnění sítě nebylo třeba ničeho složitého. Asistenci si připsali Pech s Vobořilem. Kadaň v tento okamžik vedla již 5:1. Gólovou smršť nevydržel Mensátor a nechal se vystřídat. Písek se ze všech sil snažil s výsledkem hnout. Podařilo se jim v závěrečných minutách ještě zatlačit domácí tým, ale ani to jim nebylo nic platné. Kadaň zaslouženě zvítězila 5:1.

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (trenér SK Kadaň):Začátek hry vycházel podle našich představ. Dokázali jsme si vytvořit velké množství šancí. Zbytečně jsme však darovali soupeři vyrovnání. Dle mého názoru se dnes ukázala síla tohoto týmu. Zápas se rozhodl ve druhé třetině, po dvou rychlých gólech.

Václav Baďouček (trenér IHC Písek): Neodehráli jsme špatné utkání. Bohužel za stavu 1:1 jsme nedokázali využít naší početní výhodu a místo ní jsme se nechali zbytečně vyloučit. Ve hře čtyři proti čtyřem jsme poté obdrželi branku. Chleba se lámal při následující rychlé brance na 3:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy