Písek byl bodů blízko, neveze ale žádný

Další nešťastný zápas ukončený nevydařenou power-play absolvovali písečtí hokejisté na ledě Sarezy Ostrava. Tým trenérů Setikovského a Šperla se ujal ve druhé třetině zásluhou Nouzy vedení, které mohl nejlepší písecký střelec vzápětí při trestném střílení proti extřineckému Lakosilovi navýšit, ale tentokrát minul. Ostravští srovnali ještě do přestávky, po ní vrátil vedení hostům Jiří Lála (na obr.). Zkušení domácí hráči Šebesta a Sochorek svůj tým ale podrželi a Petru Svobodovi do 52. minuty vstřelili každý po gólu. Sochorek přidal v poslední minutě do prázdné branky Jihočechů čtvrtý zásah.
1.liga ČR, 38. kolo, po 10.1.2005
Sareza Ostrava
Písek
4:2
0:0, 1:1, 3:1
Branky: 38. Radek Procházka (Šebesta, Dibelka), 51. Šebesta (Holík, Radek Procházka), 53. Sochorek (Grman), 60. Sochorek (Radek Procházka, Gróf) - 36. Nouza (Filipi), 47. Lála (Jelínek, Filipi). Rozhodčí: Skoupý - Chocholouš, Poruba. Vyloučení: 8:8 + Jelen (Písek) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. střely na branku: 41:27.
Písek: Petr Svoboda – Neckář, Burkoň, Chvojka, Malinský, Veselý, Jiří Svoboda, Procházka F. – Jelen, Šimek, Nouza – Kořánek, Filipi, Řehoř – Zika, Míka, Lála - Jelínek, Kašpar, Vanc.
Chce-li Sareza Ostrava pomýšlet na play-off, neměla by proti poslednímu Písku ztratit body. A naopak, chce-li se Písek vyhnout baráži, musí získávat body i na kluzištích soupeřů. Tabulkově favorizovaní domácí na Písek vlétli již od samého úvodu. Nechybělo mnoho a po kombinaci Procházky s Dibelkou se mohli ujat vedení již ve 25. sekundě. Ostravští hráči pokoušeli štěstí z mnoha stran a úhlů, ale ani Grman, Čech či Burian v první desetiminutovce gólmana Svobodu nepřekonali. Pakliže se Písek odvážil do útočné třetiny, bylo to většinou prostřednictvím Milana Filipiho či obránců Burkoně a Chvojky z větších vzdáleností. V první třetině byla Ostrava lepším týmem, ale ke štěstí hostí nedokázala své šance využit. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Hostům hodně pomohla nedisciplinovanost domácího týmu. Druhou třetinu začali přesilovou hrou a dvě minuty po jejím ukončení ji hráli opět. Písek soupeře několikrát sevřel, dodal si na sebevědomí a své střelecké štěstí pokoušel mnohem častěji nežli v třetině první. Katastrofě v 30. minutě zabránil ještě Jakub Grof pohotovým vyhozením puku z brankoviště. Úvodní brance v čase 35.47 předcházely slibné útoky domácího Sochorka, Šebesty či Grofa a na straně hostí Řehoře, Kořánka či Jiřího Jelena, který měl již ruce nad hlavou, ale, jak sudí správně posoudil, puk si to od horní tyče Lakosilovy brány namířil ven. Zmiňovanou branku zajistil Tomáš Nouza – povytáhl si domácího gólmana z brány a šikovně mířeným pukem mezi betony strhl vedení na stranu Písku. Neuběhla ani minuta a musel domácí Grman zatáhnout za záchrannou brzdu, za kterou rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se ujal Tomáš Nouza, leč třineckého brankáře v barvách Sarezy nepřelstil. A když hosté odmítli šanci zvýšit skóre, vyrovnal Radek Procházka po kombinaci se Šebestou. To na světelné tabuli svítilo 37.39. Do konce části se již s ukazatelem skóre nehýbalo – 1:1.

Poslední třetinu načali domácí několika nadějnými pokusy, a na téměř každou takovou akci odpovídali hosté brejky, které mnohdy zaváněly gólem. Ve 47. minutě vypálil Milan Filipi na Lakosila, ten puk jen vyrazil, a Jiří Lála kotouč do brány po dorážce Jelínka přeci jen dostal. Domácí stáhli hru na dvě pětky a tento tah přinesl kouči Stránskému zasloužené ovoce. Na časomíře svítilo 50.07, kdy Šebesta vyrovnal. V čase 52.41 obrátil skóre ve prospěch Sarezy Dalibor Sochorek v přesilové hře – 3:2. Písečtí se snažili vyrovnat všemi silami, které jim ještě zbývaly. Nejblíže k tomu měl Tomáš Nouza v 54. minutě a poté i o pět minut později. Poslední minutu dohrávala Ostrava ve čtyřech a hosté logicky sáhli ke stažení Svobody z brány. Tento krok jim, bohužel, nevyšel, neboť 17 sekund před koncem ujel obraně Písku Sochorek a upravil na konečných 4:2.

Ohlasy trenérů

Petr Rambousek (Sareza Ostrava): „V první třetině, kdy jsme už mohli dva tři nula vyhrávat, tak to tam nespadlo. Začali jsme se pomalu trápit. Dostali jsme ve druhé třetině gól na 0:1, což bylo velmi těžké. Nakonec se nám podařilo vyrovnat v téže třetině vyrovnat. Ve třetí třetině totéž, tak jsme to stáhli na dvě lajny, na borce, kterým věříme, i když toho mají „plný kecky“ a ještě toho budou mít „plný kecky“, neboť těch zápasů je moc. Důvěřovali jsme těm desíti lidem, a těch deset lidí rozhodlo zápas. Jsme rádi, ale stálo nás to strašně moc sil. Hokej je takový – nedají se góly a druhý mančaft se chytí.“

Jindřich Setíkovský (Písek): „Vedeme 1:0, dáme tři tyčky, nedáme trestné střílení, tam se zlomil zápas. Udělali jsme obrovskou chybu, že jsme vyváželi kotouč z třetiny, dostali jsme na 1:1, přesto jsme se ještě ujali vedení 2:1, ale ty chyby, které děláme – to je katastrofa. Už se to musí zlomit – vedeme 1:0, máme trestné střílení, ve druhé třetině to mohlo být 2-3:0 a pak bychom si to pohlídali. Soupeř nás po vyrovnání dostal pod tlak. Naši obránci nestíhali.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy