Hořký konec juniorské sezóny 2019/2020

Utkání, které mohlo rozhodnout o konci sezóny juniorů nebo případném pokračování končí bohužel fiaskem. Po první třetině drželi Králové s favoritem krok, ale během prostředního dějství přišel brankostroj Zubrů. Konkrétně se Přerov prosadil pětkrát a stav po druhé třetině činil 7:2. Favorit si zbytek utkání pohlídal, přidal další čtyři branky a 3:0 na zápasy porazil písecké juniory.
REDSTONE Extraliga juniorů, 3ČF, so 7.3.2020
Písek
Přerov
2:11
1:2, 1:5, 0:4
Branky a nahrávky: . Remta (Karbulka), 21. Karbulka (Krýner, Novotný) – 1. Zmeškal (Gréč), 4. Paťava (Indrák, Gréč), 21. Zmeškal (Dobša, Gréč), 26. Zmeškal (Postava), 26. Lekeš (Indrák, Paťava), 30. Indrák (Mynář, Kuba), 33. Zmeškal (Gréč, Dřímal), 42. Šimanský (Mynář), 55. Šimanský (Mynář, Moučka), 57. Paťava (Dobša, Takáč), 59. Kleiner (Paťava, Indrák). Rozhodčí: Hucl – Pešek, Malý. Vyloučení: 8:1. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 120.
Písek: Buchta (26.Karbulka Jakub) – Tampier, Najman, Kulvejt, Šafář, Kurfürst, Remta – Hrakholski, Novotný "A", Přibyl "C", Petřík "A", Krýner, Kovařík, Karbulka Jan, Andrle, Egert, Brož, Schwartz
Přerov: Postava (Lekeš) – Kleiner "A", Gréč "A", Dřímal, Moučka, Takáč, Šarbšula – Šimanský, Rozsahegyi, Kuba, Paťava, Zmeškal, Fencl, Dobša, Hradil "C", Indrák, Mynář, Dvořáček, Hanák

Oba týmy si nebraly servítky a hned od samotného úvodu se do sebe pustily. Neuběhla ani minuta hrací doby a Přerov už se mohl radovat z branky, když Lukáš Zmeškal patřičně využil přečíslení. Píseckým se ale povedlo na tuto branku okamžitě odpovědět. Jan Karbulka přesnou přihrávkou vybídl Jiřího Remtu k zakončení. Remta se napřáhl a propálil vše co mu stálo v cestě. Aby toho nebylo málo, tak ve čtvrté minutě si Zubři vzali vedení zpátky. Najman usedl na trestnou lavici a přesilovou hru využil Daniel Paťava, kterého krásnou přihrávkou našel Indrák. Brankové hody utichly, ale i přes to měl poměrně navrch hostující celek, ale brankář Buchta si počínal excelentně. Největší šanci na skórování měl domácí Karbulka, který hravě obešel dva obránce, dostal se přímo před brankáře Postavu, ale ten si s jeho střelou poradil.

Druhá třetina jako přes kopírák, ale poněkud rychleji. Po dvaceti čtyřech vteřinách vymetl pavučinu přesnou ranou Lukáš Zmeškal. O pár vteřin později se prosadil Jan Karbulka. Náboj hry pokračoval i v následujících minutách. Přibyl obral o kotouč obránce, ujížděl vstříc brankáři i se svým spoluhráčem. Kapitán domácích se rozhodl situaci řešit individuálně, ale brankář Postava si s jeho střeleckým pokus hravě poradil. Následoval v podstatě trojzářez ze strany Přerova. Hattrick si připsal Lukáš Zmeškal, na kterého navázal Ivo Lekeš. Po těchto dvou brankách následovala výměna v píseckém brankovišti, ale ani to domácím nepomohlo. Třetí branku v krátkém časovém sledu si připsal Daniel Indrák, který přesným zásahem zvýšil náskok svého týmu. Přerovští hokejisté využili i další přesilovou hru. Gréč nahodil kotouč na brankáře Písku. V prostoru před bránou si nejlépe počínal Lukáš Zmeškal, který poslal puk po ledě za brankovou čáru. Další zásah si mohl připsat Kuba, který se třicet vteřin před druhou sirénou dostal do úniku. Útočník mířil mezi nohy brankáře, ale Karbulka včas zaklapl betony a kotouč nepropustil.

Bylo jasné, že Písek už pravděpodobně vývoj zápasu neotočí, ale Přerov i nadále pokračoval v konstantním tlaku, který vyústil brankou Davida Šimanského. Zubři tlačili na píseckou svatyni i nadále a na domácího maskovaného muže mířila jedna střela za druhou. Dobša orazítkoval tyčku a vzápětí se podruhé prosadil David Šimanský. Desátou branku Přerova zaznamenal Daniel Paťava, kterému se povedlo najít skulinku mezi betony píseckého brankáře. Gólový účet podtrhl minutu a půl před koncem utkání Jakub Kleiner.

Písečtí junioři nezvládli ani třetí vzájemný duel a s úspěšnou sezónou se loučí krutou porážkou 11:2. Juniorské tažení v play-off končí tedy hned ve čtvrtfinále. Zubři zaslouženě vyhráli sérii 3:0 na zápasy.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy