Po prohře s Brnem Písek na dně

Dokonale se Brnu povedla pomsta za domácí porážku 0:6 v minulém vzájemném zápase. Písek drtivá prohra mrzí o to víc, že přišla právě v době vrcholících bojů o baráž. Ta se přibližuje stále víc, navíc zápasy jako ten s Brnem sráží již tak chatrnou psychiku hráčů. Ti začali dnešní duel tragicky, Pinkas střídal v brance Svobodu již v první třetině, na začátku druhé střelil Písek Chvojkou gól a na okamžik zvedl hlavu. Brzy ji však musel opět sklonit před září Komety, která hned kontrovala a nakonec navýšila skóre až na rozdíl sedmi branek. Branky hostů vstřelili Mikel, Meluzín, Navrátil, Appel, Moskal, Brančík, Fadrný a Pavel Staněk.
1.liga ČR, 41. kolo, po 17.1.2005
Písek
Kometa Brno
1:8
0:4, 1:2, 0:2
Branky: 21. Chvojka (Kořánek, Šimek) - 1. Mikel (Fadrný, Černý), 12. Meluzín (Navrátil), 15. Navrátil (Meluzín), 18. Appel, 22. Moskal (A. Staněk, Appel), 39. Brančík (Fadrný, Černý), 41. Fadrný (Černý, Brančík), 49. P. Staněk (Moskal).
Rozhodčí: Svoboda - Kureš, Urban.
Vyloučení: 3:7 + Jelínek (P) 5 a do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 300.
Písek: Svoboda (15. Pinkas) – Malinský, Chvojka, Burkoň, Neckář, Procházka, Svoboda, Peroutka – Nouza, Zika, Kašpar - Řehoř, Šimek, Kořánek - Polák, Lála, Míka – Filipi, Kica, Jelínek.
Kometa Brno: Rech – Mikel, Vyrůbalík, Elsner, Strýček, P.Staněk, Nohel – Černý, Brančík, Fadrný – Navrátil, Meluzín, Hladký – A.Staněk, Moskal, Appel - P.Šebek.
Do úvodu utkání vykročili lépe hosté z Brna, kteří první branku vstřelili již po 48 vteřinách hry. Hráči Brna jednoduše přešli přes písecké obránce a Mikel zařídíl hostům vedení. Kontrovat mohl vzápětí Řehoř, brankář však jeho střelu lapačkou vytěsnil nad horní tyčku. Hosté po celý zápas těžili z prostupnosti písecké obrany. Velkou možnost zvýšit vedení měl Fadrný, který stál sám před Svobodou, nedokázal však dorazit přihrávku jednoho ze svých spoluhráčů. Na začátku 12. minuty už se to hráčům hostí podařilo. Meluzín objel bránu a z prostoru mezi kruhy beckhandem vystřelil přímo pod horní tyčku překvapeného Svobody. Domácí mohli opět odpovědět, ale nejlepší střelec domácích Nouza namířil svou ránu pouze do bezchybného Recha. A tak zase zaúřadovali hosté, kteří si udělali z píseckého zimního stadionu střelnici. Navrátil vystřelil od modré, domácí obránce Burkoň puk lehce tečoval a ten skončil až za zády bezmocného domácího gólmana, kterého po této obdržené brance vystřídal druhý brankář Pinkas. Ale ani tato změna nezabránila hráčům Brna vstřelit další branku. Po fatální chybě Neckáře v obranném pásmu se puku zmocnil Appel a střelou mezi betony pokořil nového brankáře v písecké svatyni - 0:4.

Junior Kica hrál docela dobře, gólům Brna však nezabránil

Domácím svitla jiskřička naděje v první minutě druhé části hry, když Chvojkova střela prošla brankáři hostí nad ramenem až do brány. Po půl minutě hry už ale hosté vedli opět rozdílem čtyř branek. Po levé straně ujel Moskal a prostřelil Pinkase. Hráči Komety dál bez problémů procházeli středním pásmem a nebýt dobrých zákroků domácího gólmana, mohl být rozdíl ve skóre mnohem vyšší. Ve 29. minutě šli hosté dvakrát za sebou v podstatě sami na píseckého brankáře, který se zejména při druhém nájezdu Staňka vyznamenal výtečným zásahem. Ve druhé polovině prostřední části hry se hrál rychlý a pohledný hokej, oba týmy už zřejmě věděli, že Kometa si z Písku odveze tři body, a dávaly přednost útočení před obranou. Šanci snížit měl ve 34. minutě Peroutka, jeho tvrdou střelu od modré však Rech dobře viděl a neměl s ní větší problémy. Hostům se v závěru třetiny ještě podařilo vstřelit šestou branku. Nahození Černého od modré ve zmatku před domácí bránou tečoval Brančík a jeho dorážka prošla Pinkasovi mezi betony až za brankovou čáru.

Pinkas jistí puk, Zika a Procházka jistí Pinkase

Třetí třetinu Písečtí odehráli už spíše z povinnosti. Zvláště poté, co hosté už ve 41. minutě zvýšili svůj náskok na 1:7, když Fadrný při přesilové hře propálil Pinkase. Hráči Komety třetí třetinu odehráli v oddychovém tempu, nacvičili si několik útočných akcí, střelbu z bezprostřední blízkosti a nájezdy na brankáře. Jeden takový neproměnil Appel, kterému nevyšla závěrečná klička. Ve 45. minutě ukázal razanci své střely písecký Polák, jeho pokus šel ale těsně nad horní tyčku. Ve 49. minutě dokonal zkázu píseckého mužstva a završil stav utkání na 1:8 Pavel Staněk, který po přihrávce Moskala beckhandem prostřelil Pinkase. Poté se už utkání pouze dohrávalo a hráči Komety si tak do Brna odvážejí vysoké, ale zasloužené vítězství.

Střílí Peroutka, na svůj premiérový gól v první lize si však bude muset ještě počkat

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (trenér Komety):
Měli jsme Písku co oplácet, vyšla nám perfektně první třetina, kdy jsme vyhráli 4:0. Pak tam byl jeden krizový moment, na začátku druhé třetiny jsme dostali na 4:1, ale vzápětí další lajna dala na 5:1 a to si myslím, že rozhodlo. Utkání jsme měli dál pod kontrolou a zaslouženě jsme vyhráli. Tak velké vítězství nás překvapilo, vždyť Písek ty výsledky doma neměl špatné, takže jsme ho asi ze začátku nachytali a potom jsme hráli uvolněně, vycházelo nám všechno, góly jsme dávali, takže jsme spokojeni.

Jindřich Setikovský (trenér Písku):
Dneska mohli všichni vidět, že jsme se dostali až na úplné dno. Byla to totální katastrofa, nebyl tam nikdo, kdo by plnil dané úkoly a odváděl alespoň 80% maxima. Chci se omluvit píseckým fanouškům, myslím si, že se na to, co jsme předvedli, chovali ještě velice slušně a že nás měli vypískat už po první třetině.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy