V Příbrami se Písku nedařilo

Druhý přípravný zápas v Příbrami se nám vůbec nepovedl. Důraznější hosté odskočili zase hned v první třetině, a i když Písek na začátku druhé třetiny bleskově snížil na 3:2, domácí tentokrát drama nedopustili. Za Písek se trefil Honza Sýbek, svou první branku v našem dresu po návratu dal Tomáš Rod (na snímku) a ve třetí třetině snižoval Adam Novák.
Příprava A-tým, příprava, st 19.8.2020, Zimní stadion Příbram
Příbram
Písek
9:3
3:0, 3:2, 3:1
Příbram: Šorf - Houška, Hlaváček, Straka, Mašek, Vinš, Grubner, Fiala - Brzák, Béreš, Kolouch, Josefus, Tomek, Chlouba, Rohlík, Panna, Řepík, Gengel (C), Káník, Seniov, Furch
Písek: Kříž - Parýzek (C), Dudáček, Bílek, Turek, Šafář, F. Novák - Bednařík, Rod, Sýbek, Matějka, Silný, Krcho, A. Novák, Přibyl, Volf

Úvod druhého přípravného zápasu měl velmi podobný průběh, jako v případě prvního mače s Příbramí u Otavy. Vcelku vyrovnanou partii rozhodovali ve svůj prospěch produktivní Středočeši, když zase utekli do pohodlného náskoku. Ten si vypracovali především lepším důrazem a po brankách Grubnera, Káníka Koloucha už vedli 3:0.

Do druhé třetiny nastoupil Písek jako vyměněný a zdálo se, že našel recept na uspořádanou obranu Baníku. Králové v útočném pásmu hýřili aktivitou a odměnou jim bylo snížení. Nejprve se z první po pasu Bednaříka prosadil Jan Sýbek, chvilku po něm první písecký střelec posunul kotouč navrátilci Tomáši Rodovi, který si tváří v tvář Šorfovi věděl rady. Zamíchal pukem a poslal jej mezi betony Slávisty ve službách Příbrami.

Asi zlomový moment přišel ve 25. minutě. Rozjetý Písek zastavil sporný moment. Brankář Richard Kříž byl atakován v brankovišti při zákroku a domácí dali z Grubnerovy dorážky gól. Domácí to posadilo zpátky na koně a díky trefám Rohlíka a Seniova utekli znovu do trháku. Na začátku třetího dějství sice snížil po pěkné přihrávce Přibyla Adam Novák, ale rozjetá příbramská mašina dál proměňovala nabídnuté příležitosti. Po brankách Brzáka, Rohlíka a Koloucha se skóre zastavilo na nelichotivém stavu 9:3.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Luboš Rob: "Hodnocení dnes bude trochu jiné, než po prvním přípravném utkání. Beru to jako přípravu, ukazuje nám věci, na kterých musíme pracovat, a také zkoušíme hráče. Udělali jsme dnes hrubé chyby v obraně. Dá se říci, že dnes hrála jen první lajna. Každý si místo v sestavě zaslouží tím, jak bude hrát v přípravě."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy