1.liga, 19. kolo, st 20.11.2002
Písek
Kadaň
3:4p
Již tři zápasy za sebou skončily v městě na Otavě nerozhodně a o konečném výsledku muselo rozhodovat prodloužení. Kadaň, povzbuzená vítězstvím v minulém kole nad Hradcem Králové, se nakonec radovala i tentokrát a potvrdila tak svojí rostoucí formu. Její vítězství se ale nerodilo lehce a Kadaňští mohou děkovat své velmi vysoké produktivitě a nemohoucnosti domácího celku dotlačit puk za nepříliš jistého brankáře Damaška.

Od prvních minut utkání se začalo bojovat především o střední pásmo, hra byla plná osobních soubojů. Oba celky vycházely především ze zabezpečené obrany, šance před oběma brankami se rodily hodně zřídka. V první se ocitl hráč hostí Sedlák, ale Špiler v brance domácích byl úspěšnější. Poté se ujali iniciativy domácí a vypracovali si několik nadějných příležitostí, beci Neckář a Všetečka pálili od modré, leč oba neúspěšně.

Také Šimek ve své dvojnásobné šanci neuspěl, to kadaňský Kajer už byl úspěšnější. V 7. minutě si vybruslil zpoza branky domácích a podél Špilera ke vzdálenější tyči zavěsil. Písečtí se opět vrhli do útoku, ale střela Bouze tečovaná Jarešem opět neskončila tam, kde by ji písecké publikum rádo vidělo.

Písek byl dál aktivnější, rychlý protiútok Mazancova útoku nezakončil Hřebejk, hosté odpověděli opět jen střelou Sedláka. Poté se také dostali do útoku, a to při přesilovce, která však jen zmírnila optickou převahu Píseckých. Ti měli i další šanci – střela Němečka po uvolnění Mazancem zaváněla gólem.

Při této akci se vyznamenal brankář hostí Damašek, který měl v těchto fázích zápasu o hodně více práce než jeho protějšek. V 19. minutě nejprve opět neskóroval písecký Bouz, na druhé straně to bylo ale jinak – šance Appela a střelce Kašíka vedla ke druhému gólu v domácí svatyni. V čase 19:56 však zaslouženě snížil Nouza, kdy Písečtí dobrým forčekingem dostali Kadaňské do úzkých.

Do druhé třetiny vkročili aktivněji opět domácí. Již v první minutě druhé části se ocitli sami před Damaškem Nouza s Mazancem, druhý jmenovaný ale pálil jen do betonů gólmana. Na Píseckých byla vidět velká snaha po vyrovnání. Ta vyústila v 7. minutě v přesilovce, která však přinesla opačný výsledek – při vyvážení puku z obranné třetiny nahrál Mazanec na hůl kadaňského Appela a ten si v úniku počínal suverénně. Tuto hrubici domácího centra “odměnilo“ publikum pískotem.

Písečtí stále útočili, ale jejich pokusy končily většinou nepřesnostmi. Závěr třetiny byl opět ve znamení velkého tlaku domácích, jejich střely ale góly nekončily. Až nahození Bouze sklepl osamocený Nedorost a zkorigoval na 2:3. V posledních vteřinách ještě nedokázal zaváhání písecké obrany využít najíždějící Kajer.

I v úvodu třetí třetiny se Písečtí hnali za vyrovnáním, ale pokusy Pindiaka, Nouzy ani Neckáře se neujaly. Oboustranný boj byl doprovázen nečistou hrou, kadaňský Kašík byl odnesen dokonce na nosítkách. Písečtí stále měli více šancí ke skórování, odstřelování soupeřovy branky bylo dlouho bez nadějné. Až nepřesná střela Šimka, která se odrazila od mantinelu zpátky do brankoviště, skončila za vydatného přispění Damaška za brankovou čárou. To se stalo v čase 11:11 a do konce přesilovky domácích zbývala 1:11. To byl signál k další ofenzívě domácích, Nouza a Kořánek se ale do černého opět netrefili.

Ve 14. minutě dvakrát nebezpečně střílel hostující Kuchler, Špiler tentokrát zachránil. Činit se musel i v 18. minutě, Polanský na píseckém brankáři také neuspěl. Závěrečný písecký tlak vyvrcholil Nouzovo nastřelením horní tyčky, další šance se stejně tak neujaly. Ve třetí třetině předvedly oba týmy píseckým divákům zajímavou a napínavou podívanou.

Hosté se za zápas dostali do minima šancí, o to větší je ale úspěšnost jejich střelby. To se potvrdilo i v prodloužení, kdy po nedůrazu písecké obrany v čase 61:35 zápas uzavřel kadaňský Klaus.

Ohlasy trenérů

Miloslav Novák (Kadaň): Jsme spokojeni se dvěma získanými body. Důležitý pro nás byl začátek utkání, kdy jsme dokázali domácím odskočit o dvě branky. Zranění našeho hráče Kašíka snad není vážné.

Karel Slabý (Písek): Opět jsme doma prohrávali a znovu jsme museli dotahovat, doplácíme tak na nedisciplinovanost a na absenci formy některých hráčů. Škoda nevyužité šance Nouzy v závěru utkání, mohli jsme mít o dva body víc.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy