IHC vyhrálo derby!

V rámci přípravy na nadcházející druholigovou sezónu zavítalo k Otavě mužstvo Milevska. Průběh utkání naznačoval, že ač se jedná pouze o přátelský zápas, nehodlá ani jeden ze soupeřů být tomu druhému nic dlužen. A tak písečtí diváci, kteří měli možnost zavítat na hokej letos poprvé, viděli nejen čtyři branky ale i množství šarvátek a drobných faulů. A také překrásnou mlhu nad ledem.
Skóre otevřel po několika málo minutách hry hostující Šulčík, pak ovšem domácí gólman Kubiš zamkl svou bránu a mohl se spolu se spoluhráči radovat ze třech přesných zásahů v podání Pošmourného, Kašpara a Kubeše, které otočily vývoj. IHC si připsalo první výhru v přípravě. Ve žlutém milevském dresu nastoupil i Daniel Jungbauer, ještě nedávno hráč do Písku zapůjčený na hostování.
Přípravné zápasy, příp., út 16.8.2005
Písek
Milevsko
3:1
1:1, 2:0, 0:0
Branky: 11. Pošmourný, 22. Kašpar, 27. Kubeš – 8. Šulčík (Pavel Šedivý) Rozhodčí: Holub - Mitáš, Šperl Vyloučení: 2:6, bez využití Diváci: 350
Písek: Kubiš – Veselý, Hauer, Filip Procházka, Svoboda, Pavel Procházka, Peroutka, Oranský – Míka, Maroušek, Kořánek – Gajovský, Květoň, Kubeš – Kašpar, Bláha, Pošmourný – Margeta
Milevsko: Svoboda (31. Jágr) – Velíšek, Capůrka, Štych, Tomeček, Chalupka, Čapek – Korbela, Vondřich, Šulčík – Rašek, Muller, Novotný – Pavel Šedivý, Jan Šimek, Boris Šedivý – Jungbauer, Pauli, Šťastný
Domácí začali lépe a první útok si při svém druhém střídání vypracoval pár nadějných pozic ke skórování. Kromě dvou helem ale na ledě nic nepadlo, takže se musel za okamžik zapotit i Kubiš v písecké kleci. Ujíždějícího Borise Šedivého zastavil tak, že se mu vrhl pod nohy a nebezpečí alespoň prozatím zažehnal. Alespoň prozatím proto, protože v 8. minutě vystihli milevští útočníci domácí rozehrávku a Pavel Šedivý našel na pravé straně osamoceného Šulčíka, který nachytal Kubiše střelou nad lapačku. Ihned po rozehrání pak otestoval pozornost brankáře hostí Svobody povedenou ranou Hauer. Zanedlouho si Milan Bláha pohrál v rohu s dotírajícím obráncem a vykouzlil přihrávku na dobře postaveného Pošmourného. Domácí sedmnáctka sice slibnou šanci z mezikruží zahodila střelou do betonu, ovšem krátce nato si Ondřej Pošmourný vypůjčil puk od jednoho z Milevských a svůj nájezd z pravého křídla úspěšně zakončil.

Ve 13. minutě se na jediného obránce hostí vyřítil kompletní třetí útok Píseckých v čele s Bláhou, který akci tří na jednoho zakončil ne příliš povedeným střeleckým pokusem. Do konce třetiny ještě stačil zahrozit Květoň, ležícího Svobodu ale zblízka nepřehodil. Prostřední dvacetiminutovku zahájil svým únikem Boris Šedivý, který ač měl před zbytkem hráčů obrovský náskok a vstříc Kubišovi se hnal naprosto sám, spálil svou šanci střelou mimo bránu. Takže góly padaly na druhé straně. Třetí formace modrožlutých tak dlouho obléhala milevskou branku, až se odražený kotouč dostal na hůl Kašpara, který se nemýlil.

Hosté se poté dvěma nešetrnými zákroky dostali na půl minuty do třech, čehož sice domácí nevyužili, ovšem sotva se druhý vyloučený Štych dotkl ledu, napálil puk do brány Květoň, načež záhadně vyraženou ránu uklidil k tyči Kubeš. Střelec třetí branky posléze předvedl milevské obraně pár kliček a předložil Bláhovi, který zamířil mimo. Přesně v polovině hrací doby se pak do téměř totožného úniku jako na začátku třetiny dostal Boris Šedivý, ale znovu předvedl to nejhorší možné zakončení a Kubiš jen nastavil svůj beton.

V čase 33:11 se mohlo změnit skóre, to když milevský Novotný nedotáhl svou kličku na brankovišti a z úhlu puk do brány napálil Rašek. Kotouč se zastavil o tyčku, zřejmě na brankové čáře, a rozhodčí Holub nejprve gestikuloval gól, za okamžik si ale vše rozmyslel a nechal stav nezměněný. A to až do konce hrací doby. Kubiš si totiž hravě poradil s dělovkou Chalupky, stejně tak na druhé straně se nenechal zahanbit střídající brankář s ryze hokejovým jménem Jágr, který nadvakrát vychytal Bláhu. Při Kašparově pokusu jej zachránila branková konstrukce a s dalšími střelami domácích hráčů si pak už poradil sám. Krátce před závěrem si hosté ještě vzali oddechový čas, ovšem i když po něm vypadali nabuzeně, nic závratného v útoku nepředvedli. Propagační ránu Raška schoval Kubiš do své lapačky a nic dalšího důležitého se již nestalo. Písek se může radovat z první výhry přípravy, které docílil v premiérovém představení před domácím publikem, když po celý zápas předváděl přece jen o něco lepší hokej než jeho soupeř.

Ohlasy trenérů

Trenér domácích Miroslav Šperl zhodnotil zápas: „Opět nám nevyšel záměr vyzkoušet více hráčů. Měli jsme jen dva náhradníky, takže jsme to prostřídali tak nějak rovným dílem. Počasí dneska hokeji nepřálo, led byl dost těžký a bohužel my jsme se uchýlili k tomu, že jsme puk dost tahali, což na tomhle ledě nebylo tak účinné. Kombinační hra by byla podle mého názoru lepší. Občas se to ve hře objevilo a bylo vidět, že když jsme si to dali, tak jsme přešli hráče soupeře daleko snáze, než těmi individuálními akcemi. Dalším problémem je proměňování šancí. My jsme sice trefili dvě břevna, ale z těch našich šancí bychom měli dávat více gólů.
V brance podržel Kubiš, který tam měl dost, řekl bych, těžkých zákroků a mužstvo nezklamal. Stínem zápasu je opět další zranění. Kašpar si pohmoždil rameno a první verdikt je minimálně deset dní mimo hru.
Stále je vidět, že naši hráči se sešli z více oddílů a každý je zvyklý hrát něco jiného, třeba i na jiném postu než u nás. To je občas v souhře pětic znát. Byla tam přečíslení dvou na jednoho, kdy naši beci se nechávají snadno strhnout do útočení. Na těchto věcech musíme ještě pracovat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy