Písek pozval Strakonice na desítku

Jen první třetinu dokázaly Strakonice držet krok s favorizovaným Pískem. Přípravné utkání se od druhé třetiny stalo exhibicí domácích hráčů, kteří gólmany hostů Špilera a Burdu překonávali ze všech možných pozic a úhlů. Neveselý návrat k píseckému ledu si prožil trenér hostů Milan Rambous, ještě nedávno kouč Písku. Jeho svěřenci herně propadli, veškeré jejich šance navíc zneškodnil jistý Pinkas. V utkání dvou jihočeských rivalů nejvíce řádil útok Kubeš - Květoň - Štefan, společně si připsali 11 bodů a zařídili 7 gólů!
Přípravné zápasy, příp., út 6.9.2005
Písek
Strakonice
10:0
1:0, 5:0, 4:0
Branky: 13. Kubeš (Svoboda), 22. Květoň (Štefan, Kubeš), 22. Holec, 27. Peroutka (Pošmourný, Gajovský), 32. Květoň (Kubeš), 34. Pindiak (Řehoř), 44. Květoň (Svoboda), 49. Hauer (Kubeš), 56. Řehoř (Květoň, Kubeš),59. Květoň (Řehoř), 60. Řehoř.
Rozhodčí: Holub - Buršík, Šperl.
Vyloučení: 7:12, Veselý 5+OT - Krejčí 5+OT, Nikodém 10min.
Využití: 3:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 250.
Písek: Pinkas – Veselý, Pindiak, Peroutka, Svoboda, Oranský, Procházka, Hauer – Řehoř, Míka, Kořánek - Kubeš, Štefan, Květoň - Maroušek, Mikeska, Kašpar - Gajovský, Pošmourný, Holec.
Strakonice: Špiler - Řehoř, Kloud, Lusk, Křtěn, Slaba, Kotek, Tupý, Habart - Nikodém, Pitel, Heindl, Lonsmín, Kadlec, Papež, Krejčí, Samek, Košatka, Bartoš, Koler, Fürbacher.
Úvodní desetiminutovka mnoho vzruchu před oběma brankami nenabídla. Expísecký Špiler v brance Strakonic musel řešit pouze Kašparovu střelu z bezprostřední vzdálenosti po příhře Mikesky, která skončila v chráničích gólmana, exstrakonický Pinkas hájící barvy mateřského Písku si sáhl na puk snad jen při pokusu obránce Luska od modré. O to víc se oboustranně bruslilo a ze zajištěné obrany čekalo na chybu.

Tu vyrobili první hosté, když nechali ulítnout do sóla píseckého rychlíka Kubeše a záhy poznali, že ani Špiler není všemocný - 1:0. To Písecké jako by nabudilo do vyšších otáček a hosté nestačili. Štefan s Květoněm jeli na jednoho obránce, Hauer s Marouškem dokonce sami, ale Špiler pokaždé svoje spoluhráče podržel. Na konci třetiny odpověděl nájezdem na Pinkase Nikodém, ale taktéž neuspěl.

Po ještě herně vyrovnané první třetině přišel ve druhé části tlak píseckého mužstva a po dvou minutách i dva góly. Nejprve parádně zakončil svoji akci střelec večera Květoň, poté Holec přetavil první nasazení mladé letky s Gajovským a Pošmourným ve třetí branku a vsítil tak svůj první gól za muže. Hostující trenér Rambous si ve snaze oddálit útlum svého mužstva vzal oddechový čas, ale obraz hry tím nezměnil. Navíc po dalších pěti minutách se opět prosadili mladíci ze čtvrtého útoku, jejich nápor završil švihem obránce Peroutka. Další úspěch domácích se zrodil opět po spolupráci Kubeše a Květoně, kteří po rychlé akci Špilera překonali popáté.

Strakonicím nepomohla ke snížení ani přesilovka, kdy svoji střelu z nadějné pozice poslal mimo tyče bek Řehoř. Pindiak si na druhé straně při početní výhodě vedl lépe a přesnou střelou od modré vyhnal Špilera z branky. Náhradník Burda po zbývající čtyři minuty svoji klec uhájil, ale moc nechybělo k tomu, aby ho Štefan pokořil ještě před druhou přestávkou. Na závěr třetiny vyústilo občasné pošťuchování do pěstního souboje mezi Veselým a Krejčíkem, které také vyznělo pro píseckého borce.

Také třetí dvacetiminutovku začali s chutí hrající domácí ve velkém stylu a na otázku, kdy se opět pohne ukazatelem skóre, odpověděli rychle – Svoboda pěkně našel na modré Květoně a ten potvrdil svoji střeleckou formu – 7:0. Poté se o čestný úspěch svého týmu pokusil loňský junior Písku ve strakonických službách Samek, ale Pinkas oba jeho pokusy zlikvidoval. Nůž máslem ale procházel dál a nezastavitelný Kubeš servíroval Hauerovi na 8:0. Ani za tohoto stavu nedovolili písečtí obránci hostům skórovat a spolu s již ležícím Pinkasem zkazili útoku kapitána Pitla zálusk alespoň na čestný úspěch.

V pohodě hrající Písek přidal v posledních minutách ještě dvě branky a po Táboru nadělil desítku i Strakonicím, které navíc nevstřelily ani branku a mají před začátkem soutěže rozhodně o čem přemýšlet. Deváté branky docílil Řehoř, desáté a v zápase svojí čtvrté Květoň.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku):
Dneska jsem oproti neděli s hrou i výsledkem mnohem více spokojen. Proti Pelhřimovu to byla tragédie, asi se projevilo, že jsme předtím měli den volna. Dnes k tomu není snad ani moc co dodávat, hráli jsme s chutí, dobře bruslili... Myslím si, že jsme byli po všech stránkách lepší než soupeř. Velice cenné je i to, že jsme góly nejen dali, ale že jsme žádný gól nedostali, i když tam soupeř také nějaké šance měl, a že se to nezvrtlo v nějaké bezhlavé útočení. Hra obránců, musím říct, se také posunula dopředu - nebudeme to nějak moc oslavovat, trošku v ní ale posun dopředu znát byl.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy