Ani z Pelhřimova nejede Písek s prázdnou!

Již šestý zápas v řadě neprohráli písečtí hokejisté - tentokrát si připsali bod za remízu 4:4 na kluzišti Pelhřimova a poprvé postoupili na třetí místo v tabulce. Již tradičně se mezi střelce a asistenty píseckých branek zapsali útočníci Kubeš s Květoněm, úvodní brankou se k nim přidal i jejich spoluhráč z útoku Mikeska. Čtvrtý střelecký úspěch hostujícího mužstva docílil obránce Lukáš Hauer, který vstřelil letos již svou třetí branku.
Fotografie ze zápasu najdete na webu Pelhřimova hokejpelhrimov.cz.
Ve středu čeká Písek další jihočeské derby s Milevskem.
2.liga ČR sk. STŘED, 10. kolo, ne 23.10.2005
Pelhřimov
Písek
4:4p
2:3, 1:0, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 13. Topol, 14. Cmunt (Domin), 22. Digrin (Skořepa), 58. Chmel (Cmunt) - 7. Mikeska (Květoň), 20. Kubeš (Květoň, Mikeska), 20. Hauer (Pošmourný, Kašpar), 55. Květoň (Kubeš).

Rozhodčí: Vokurka - Holub, Svoboda . Vyloučení: 2:8. Bez využití.

Pelhřimov: Štůrala (Kousal) - Číhal, Matějka, Domin, Chmel, Kiss, Smetana, (Kutílek) - Frühauf, Skořepa, Digrin - Cmunt, Topol, Ištvánik - Cihlář, Fertál, Musil - Beránek L.
Písek: Pinkas (Kubiš) – Oranský, Pavel Procházka, Filip Procházka, Hauer, Pindiak, Peroutka, Procházka Michal - Květoň, Mikeska, Kubeš - Maroušek, Pošmourný, Kica - Řehoř, Míka, Kašpar - Kořánek.
Utkání zahájil Cihlář pěknou nahrávkou na Fertála, který se ovšem po dobré práci domácí obrany nedostal k puku. V následné akci si perfektně obhodil Topol Hauera a nahrál před branku na Cmunta, ale ten k naší smůle přihrávku minul. Ve 4. minutě napřáhl Míka z kruhů, střela šla skrz brusle Smetany do připraveného strážce naší svatyně. Minutu na to Marek Digrin kroužil v útočném pásmu a své působení ukončil střelou z mezikruží, kterou Pinkas bez problémů lapil. V 6. minutě zkoušel svoje štěstí Pindiak, ale se zblokovanou střelou neměl Štůrala problémy. Chvíli poté se blýskl skvělým obranným zákrokem Míka, když zabránil skokem Ištvánikově brejkové šanci. Po buly se nádherně skrz píseckou obranu prosmýkl Číhal, ovšem Pinkas byl připraven. Hned z následné akce otevřel Písek skóre dnešního zápasu, když vzdušnou nahrávku od Květoně uklidil za záda Štůraly Mikeska- 0:1. Před tímto momentem se skvěle ukázal v obranářské činnosti Cihlář, ale ani jeho um na Květoně nestačil. V 11. minutě šel kotouč po ose Domin- Digrin- Ištvánik, ale poslední zmiňovaný se ocitl již blízko Pinkase a svou šanci tak nevyužil. Chvíli na to nahrával Květoň na Kubeše, který ovšem z velmi dobré pozice nepochopitelně minul. Na začátku 13. minuty jsme vsítili první branku, když Topol exklusivně objel hostující branku a u protější tyčky zasunul- 1:1. Následná chvilka patřila Jirkovi Cmuntovi, který ale na skvěle chytajícího Pinkase nestačil. Ale minutu na to nahrával Domin na zmíněného Cmunta, který se nemýlil a dostal puk přes Pinkasův beton do sítě- 2:1.V 15. minutě jsme dostali možnost hrát přesilovku 5 na 3, ovšem Písek ji přečkal bez většího ohrožení. V poslední minutě srovnal po úniku Kubeš- na 2x prostřelil Štůralu- 2:2. A 15 vteřin před konce otočil skóre Hauer, který od modré propálil vše co mu stálo v cestě- 2:3.

Třetinu otevřel povedenou střelou Marek Digrin, ale Pinkas ji betonem vytěsnil do rohu. Ve 22. minutě jsme srovnali, když Skořepa nahrál na dobře najetého Digrina, který si počkal a chladnokrevně zavěsil- 3:3. Pár minut na to vypálil Květoň skrz Dominovy brusle, ale Štůrala bezchybně a hlavně jistě prudkou střelu uschoval ve své výstroji. Po pár vteřinách vystřelil z bezprostřední blízkosti Kica, ovšem Štůrala předvedl další z jeho skvělých zákroků a puk poslal betonem do rohu a vzápětí vypálil z kruhů po teči nad naši branku Pošmourný. Následná dvouminutovka patřila jednoznačně Písku, který nás v našem obranném pásmu tlačil, ale díky skvělé obranné práci celé pětice a našeho strážce zůstal stav beze změny. Následně putoval puk po ose Domin- Ištvánik, ovšem poslední jmenovaný těšně minul pravou tyčku. Ve 30. minutě se Písek opět ocitl ve velké- tutové šanci, kterou jim ale zhatil Matějka skvělým obranným zákrokem. Minutu na to po naší chybné rozehrávce střílel Kašpar a Štůrala předvedl další krásný zákrok lapačkou. Po dalších pár minutách jsme opět špatně rozehráli, puku se zmocnil Kubeš, který nahrával přes brankoviště na Květoně, ten ale naštěstí pro nás puk minul. Ve 36. minutě byl Digrin Frühaufem poslán do samostatného nájezdu, Pinkas byl připraven a situaci skvěle vyřešil. Chvilku po této šanci nahazuje puk na branku Musil a přesto, že se kotouč jevil jednoduchý na chytnutí, tak Pinkas měl velké problémy, aby se mu nedostal puk za brankovou čáru. Ve 39. minutě, když Fertál vracel přihrávku Musilovi, sjel Musil do hostující klece a bolestivě zranil Pinkasem, který se z toho po chvilce probral. Do konce třetiny se nic zajímavého už nestalo.

Hauer přivítal pěknou střelou našeho strážce, ten bez větších problémů vyrazil betonem do rohu. Ve 46. minutě vypálil doslova bombu ze středního pásma Pindiak, střela mířila vedle, ale puk se následně odrazil před branku a Štůrala jen tak tak, že si nedal vlastní gól. Poté přišly šance hostí, když nejprve vypálil Procházka Pavel a vzápětí Hauer, ale Štůrala oba zmiňované vychytal. Okolo 50. minuty se k nám přiklonila štěstěna. Nejprve tečoval puk těsně vedle naší klece Číhal a následně Smetana, ale naštěstí se skóre neměnilo. V 55. minutě vsítil o pravou tyčku čtvrtou branku hostí Květoň- 3:4. Na opačné straně po buly zkoušeli vyrovnat Fertál s Musilem, ovšem Pinkas byl na dorážku mezi betony připraven. V 57. minutě zavezl puk do pásma Digrin, puk poslal před branku, tam vznikly velké zmatky a následně se strhla menší šarvátka, která pokračovala i po akci hostí na opačné straně. Po perfektním projetí skrz píseckou obranu nahrál Cmunt na Chmela před hostující klec a ten trefil přesně pravý růžek- 4:4. Třetina je ukončena opět menší bitkou.

V prodlouženív 62. minutě Digrin těsně minul branku hostí po vydařené střele. Po faulu na Topola jsme dostali 52 vteřin před koncem možnost hrát přesilovku, kterou ale Písek bez větších problémů ubránil, a tak nikdo druhý bod navíc nezískal.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku): "Po přestřelce v první třetině se hra uklidnila. Dneska jsme si dali tři góly sami - po hrozných chybách obránců. Ve třetí třetině nám chybělo štěstí, protože nám lítaly puky kolem domácích tyček. Potom Pelhřimov po hrubé chybě obrany, kdy Cmunt prošel mezi dvěma obránci, vyrovnal. Čtyři góly na venkovním hřišti není špatná vizitka. Pro nás je ale velká škoda, že nám stále marodí dost hráčů. Dlouhodobě se zranil Štefan a chybí nám dva beci Veselý se Svobodou. Na obraně je to znát, máme v ní pouze zkušeného Pindiaka, 25-letého Procházku, a pak samé 21-leté hráče. Máme dobrou fyzičku, kterou později určitě využijeme proti nepoctivě trénujícím týmům.

Antonín Nečas (trenér Pelhřimova):
"K tomuto zápasu jsem přistupoval s respektem. Na domácí půdě remizovat s Pískem je velmi dobrý. Trošku nám váznou přesilovky, ale souhra se zlepšuje. Cmunt a Domin jsou zkušení hráči, kteří svým výkonem pomáhají klukům, což náš mladý kolektiv hodně potřeboval."

(Převzato z hokejpelhrimov.cz)

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy