Písek porazil Benátky opět až v prodloužení

Písečtí hokejisté obstarali se svými kolegy z Benátek předehru fotbalové baráži českého týmu v Norsku, a kdo na ni přišel, rozhodně litovat nemusel.
Dramatické utkání začali lépe domácí, kteří se gólem Mikesky a Luboše Pindiaka dostali do dvoubrankového vedení, ale pak se soupeři povedlo přestát několik slibných šancí domácího týmu a nakonec přes výborný výkon brankáře Pinkase i vyrovnat. Zápas s Benátkami tak dospěl stejně jako v pátém kole do prodloužení, v němž zakombinovala trojice Kubeš - Pavel Procházka - Květoň a díky trefě posledně jmenovaného zajistila Písku dodatečný bod. Další příjemnou skutečností je také návrat beka Veselého, který naskočil do zápasu poprvé po zranění ve čtvrtém kole.
2.liga ČR sk. STŘED, 16. kolo, so 12.11.2005
Písek
Benátky
3:2p
1:0, 1:1, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 14. Mikeska (Řehoř, Neckář), 26. Pindiak (Kubeš, Květoň), 64. Květoň (Pavel Procházka, Kubeš) - 30. Skořepa, 51. Kubišta (Zajíček).

Rozhodčí: Lacina - Flégl, Vavruška.
Vyloučení: 7:9 + Pindiak 10 min a Neckář 5 min a do konce (oba Písek).
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 450.

Písek: Pinkas – Neckář, Pindiak, Oranský, Pavel Procházka, Filip Procházka, Hauer, Peroutka, Veselý - Míka, Maroušek, Řehoř - Mikeska, Květoň, Kubeš - Kica, Kašpar, Pošmourný.
Benátky: Barek – Nedbal, Hlaváč, Čížek, Holý, Daňo, Klaban, Pešek, Hart – Nekvasil, T. Kadeřábek, Drak, Skořepa, Zajíček, Kubišta, Cmunt, J. Kadeřábek, Krupka, Kaňkovský, Oberreiter, Štěpánek.
Ještě se ani hráči obou mužstev na ledě nestačili rozkoukat a rozhodčí Lacina již vylučoval. Hra byla ale ze začátku utkání ještě klidná, a tak se o první vážnější situaci postaral až v 7. minutě, při další přesilové hře, Zajíček. Poté přišli ke slovu domácí, nejprve střílel skvěle od modré Neckář a o vstřelení branky se pokoušel také Pavel Procházka. Hosté odpověděli krásnou přihrávkou Harta a následnou střelou Zajíčka. Šance se střídaly na obou stranách, k puku se dostali opět Písečtí, po levém křídle výborně ujel obraně Benátek Maroušek, ke gólmanovi se však dostal až o téměř minutu později jeho spoluhráč Pavel Procházka. Další útočné šance už domácí využít dokázali, Řehoř ještě brankáře Barka překonat nedokázal, ale skvěle naservíroval Mikeskovi a ten s přehledem proměnil!

V následující závěrečné pětiminutovce první třetiny měli hosté několik slibných příležitostí ke srovnání, v početní výhodě se z kruhu snažil překonat Pinkase Cmunt, v následující dvojnásobné přesilovce potom střílel od modré Pešek a ještě později, po nahrávce od Kaňkovského, opět Cmunt. Obrana a především gólman domácích byli ovšem pozorní, a tak se bez výraznějších problémů ubránili. Ve 20. minutě ještě překvapil nenápadnou střelou z mezikruží Skořepa.

Do druhé třetiny vjeli lépe hokejisté Písku, přestože šli po minutě hry do oslabení. Čtveřice složená z hráčů druhého útoku bez Mikesky si vedla velice aktivně a nedovolila soupeři skoro ani rozehrát puk. Povedené oslabení mohl umocnit hned po vyjetí z trestné lavice Neckář, ale Barek mu sólo vyjetím k modré zmařil. Domácí tým i dál hosty přehrával a zaslouženě svůj náskok zvýšil – v přesilovce zkušeně ukončil obléhání branky Benátek zasunutím do prázdné klece obránce Pindiak. Za moment mohlo hosty poslat do kolen komando mladíků ze třetího útoku, ale nájezd a střela Pošmourného a následné dorážky Kicy a Kašpara za Barkem neskončily. Tentokrát mimo tyče namířil v 30. minutě svoji ránu od modré Pindiak, ale k šibenici neměla jeho dělová koule vůbec daleko.

Písecký nápor utnula v 30. minutě nenápadná akce po buly hostujícího Skořepy, který hned po vhazování projel k brankovišti a procedil puk přes strážce písecké klece. Domácí se nestačili rozkoukat a už mohlo být vyrovnáno, v těchto chvílích se ale ukázala síla Michala Pinkase, který své spoluhráče výborně podržel při šancích Zajíčka a Jana Kadeřábka. Odpovědět mohl zvýšením Mikeska, jemuž však ve stoprocentní šanci přeskočil puk čepel hole. Další tutovka na sebe opět nenechala dlouho čekat - Květoň oklamal obránce Středočechů, umělecký dojem si ještě vylepšil efektní bekhendovou střelou, která ale postrádala přesnost. Poté bylo vedení Jihočechů pořádně ohroženo, to když se z na první pohled běžného souboje vyklubalo pětiminutové vyloučení Neckáře, který svoji nevinu vysvětloval rozhodčímu tak vehementně, že to bylo to poslední, co na ledě předvedl. Pokusy od modré kapitána hostů Nedbala byly však jedinými ohroženími Pinkase, co hosté v dlouhé přesilovce vyprodukovali, písecké publikum dokonce svoje borce za dobře sehrané oslabení v jeho průběhu vytleskávalo.

Písečtí začali poslední třetinu opět ve velkém stylu a svůj jednobrankový náskok mohli brzy zvýšit, ale Filip Procházka ani Květoň na Barka nevyzráli. Vyrovnání předznamenal podařený pokus osamoceného Cmunta v 50. minutě, který se střelou mezi kruhy tak dlouho otálel, až nakonec v nouzi trefil břevno Pinkasovy branky. Za další minutu už se Benátečtí mohli radovat z vyrovnání, to když nejprve z chumlu hráčů před vlastní střídačkou vyvezl Zajíček puk a uháněl s ním na jediného beka Písku Pindiaka, který nestačil zblokovat nahrávku na najetého Kubištu – 2:2.

Domácí tým zareagoval v dalších minutách velkým náporem, ale mocné snažení Mikeskova útoku, podpořené krátkou dvojnásobnou přesilovkou i oddechovým časem, ke třetí brance nevedlo. A když v 57. minutě vedlo, rozhodčí Lacina pro to neměl pochopení – podle jeho názoru se jednalo o Mikeskův gól rukou. Dvě minuty před koncem se pokusil pro svůj tým ukrást v Písku všechny body aktivní Cmunt, ale jeho individuální akce gólem neskončily.

Až do prodloužení dospělo domácí utkání Písku vůbec poprvé a hned to dopadlo bonusovým bodem navrch. Naopak hosté prohráli zatím všechny tři svoje prodloužení. Nutno říci, že Písečtí šli bodu naproti a hned v jeho první minutě centroval na teč před branku Kubeš Květoňovi, ale ten nechal jen vyniknout Barka. Stejně tak dopadl později Míka či Filip Procházka. Důležitý okamžik pro rozhodnutí tak přišel v třetí minutě, kdy byl vyloučen za zdržování v písecké třetině Krupka a poslal tak domácí do výhodného přečíslení čtyř na tři. Po 37 vteřinách našel od modré Pavel Procházka chytrou přihrávkou Květoně před brankou a ten tentokrát už svoji teč umístil bezchybně.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Miroslav Šperl:
Já si myslím, že to byl dneska dramatický zápas, pro diváky určitě zajímavý. Pro nás je určitě škoda, že jsme vedení 2:0 pustili a ztratili jsme jeden bod. Kdyby dal Kašpar hned po druhém gólu na 3:0, myslím, že bychom tím soupeře zlomili a bylo by to úplně jinak. Samozřejmě, můžeme se cítit ukřivděni výroky rozhodčího, co tu předváděl, ale nic neomlouvá hráče, že se nechali vyloučit do konce nebo na 10 minut, to je neomluvitelné. Zrovna včera po tréninku jsme se bavili, že máme hodně vysokých trestů, kvůli nim dneska nesměl hrát Kořánek. Je to nedisciplinovanost, na kterou dojíždíme, což se ukázalo i dnes - hráli jsme v první třetině 8 minut v oslabení a ty naše fauly tam prostě byly. Sice si tam rozhodčí také něco přimyslel a neuznal nám branku, ale myslím si, že jsme si dneska ten zápas ztratili sami, protože kdybychom dneska hráli ukázněně, tak bychom ten zápas dneska museli vyhrát.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy