Písečtí dvakrát ztratili vedení, vybojovali bod

Jako na houpačce se vyvíjelo utkání 18. kola mezi Pískem a Havlíčkovým Brodem. Již v první minutě šli domácí do vedení zásluhou kapitána Kořánka, který se hned po dvouzápasové herní pauze uvedl gólem. Hosté však brzy odpověděli dvěma trefami Žáka a Kubáta, ale ještě do první pauzy srovnal Martin Veselý. Ve druhé části vrátil vedení na domácí hokejky agilní Kubeš, ale po další hrubce v obraně a následném sólu srovnal v první minutě třetího dějství Kunstmuller. Druhý bod vybojovali v prodloužení hosté, kteří využili dalšího okénka v písecké defenzívě a Roháčikem ukončili již po 29 vteřinách nastavení jinak vyrovnaného zápasu.
2.liga ČR sk. STŘED, 18. kolo, so 19.11.2005
Písek
Havl. Brod
3:4p
2:2, 1:0, 0:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 1. Kořánek (Řehoř), 13. Veselý (Řehoř), 32. Kubeš (Řehoř, Kašpar) - 10. Žák (Třetina, P. Včela), 13. Kubát (Kreuzer, Cachnín), 41. Kunstmuller (Kubát), 61. Roháčik.

Vyloučení: 5:4
Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 450.

Písek: Pinkas – Oranský, Pavel Procházka, Filip Procházka, Hauer, Peroutka, Veselý, Michal Procházka - Kořánek, Kašpar, Řehoř - Mikeska, Květoň, Kubeš - Míka, Pošmourný, Maroušek.
Havl. Brod: Novák - Zmrhal, Sedláček, Mečiar, Roháčik, O. Včela, Beránek, Vomela - Kreuzer, Cachnín, Kubát - Třetina, Žák, P. Včela - Kunstmuller, Krajíček, Bukáček - Plachý, Blažek.
Kdo přišel na utkání o 5 minut později, musel litovat, písecký Kořánek totiž využil hned prvního přečíslení svého útoku proti obraně hostů a již ve 33. vteřině zápasu donutil Nováka lovit puk ze své branky – 1:0! Zvýšit stav ukazatele chtěl hned následně střelou od modré Oranský, tentokrát byl ale brankář hostů pozorný. Krásnou kličku předvedl přes dva obránce Kubeš a přihrál na najíždějícího Pavla Procházku, oba dva si sice branku nevynutili, ale první píseckou přesilovku ano. Hosté oslabení odehráli bez újmy a začali se také více tlačit dopředu. Střelou od modré Pinkase prověřil Beránek a vzápětí Kreuzer obkroužil branku. Prosadit se povedlo jejich kolegovi o necelou minutu později - v 10. minutě se, po přihrávce Třetiny a Včely, trefil Jaroslav Žák – 1:1. Tento gól jakoby postavil Rebely na nohy, byli totiž rázem aktivnější. Za zmínku stojí například skvělá střela Mečiara od modré. Tu ještě gólman domácích chytil hbitě do lapačky, ale na střelu Kubáta, v další útočné akci, byl krátký – 1:2! Tímto gólem paradoxně opět ožili domácí, v obranné třetině hostů byl hodně k vidění Pavel Procházka, Kubeš, Řehoř a Veselý a právě posledně jmenovaný dokázal své šance využít a poslal v 19. minutě domácí opět do nerozhodného stavu – 2:2.

Druhou třetinu zahájili svou střelou na brankáře domácích Cachnín a Kubát. O necelou minutu později na své spoluhráče navázal Mečiar, jenž prokličkoval obranou domácích a dostal se sám těšně před Pinkase. Poté šli havlíčkobrodští hráči do přesilové hry, ale místo aby tlačili písecké hokejisty v defenzívě, sami se museli bránit skvělému napadání 2. pětky domácích. Kubeš poslal do výborného breaku Pavla Procházku, ale ten nebyl dostatečně rychlý. Poté o sobě dal vědět Kubeš ještě jednou, tentokrát se dostal úplně sám před gólmana hostů, položil si ho, překonat ho však nedokázal. Na druhé straně překvapil smělou ranou od modré Krajíček. Hra se přesunula zpátky k brance Nováka, nejprve na ni bravurně pálil z mezikruží Hauer a od modré Veselý. O několik okamžiků později přišla 32. minuta a po skvělé spolupráci Kašpara, Řehoře a Kubeše společně zvrátili stav zápasu ve svůj prospěch – 3:2. Dalším svým průnikem v obraně hostů zaujal Kubeš. Filip Procházka svou prudkou ranou do masky poslal gólmana hostů k ledu a v defenzivě hostů opět zářili Květoň a Oranský – ani jeden však červené světlo za brankou havlíčkobrodských hokejistů nerozsvítil.

Hosté jakoby chtěli oplatit velmi nepříjemný vstup do utkání domácím, hned ve 41. minutě srovnali na 3:3, když Kunstmuller dostal krásnou nahrávku za obránce a sám před Pinkasem nezaváhal. Písečtí evidentně chtěli odpovědět, Filip Procházka prošel přes obránce a gólmana hostů vyplašil těsnou střelou vedle. O znejistění Nováka se postarali také střelou od modré Kořánek, Kubeš a nadvakrát Pavel Procházka, nejblíže ke vstřelení gólu byl ale Míka, jehož střelu gólman hostů vyrazil pouze nad sebe a kotouč spadl na horní konstrukci branky. Hosté se do ofenzívy Písku příliš nehrnuli, před Pinkasem se vážněji objevil pouze Kunstmuller a Roháčik.

V základní hrací době se o vítězi nerozhodlo a tak následovalo prodloužení. Diváci již ale příliš šancí neviděli, hned v pětadvacáté vteřině totiž rozhodl o vítězství pro své mužstvo Roháčik.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý (trenér Písku):
Myslím, že soupeř na nás byl hodně motivován, chtěl nám určitě vrátit to, že jsme vyhráli u něj. Řekl bych, že jsme nesehráli špatné utkání, nebýt chyb v obraně a spousty neproměněných šancí, které jsme si vytvořili. To je naše stará bolest, která se stále opakuje, nemůžeme se toho bohužel zbavit. Soupeř měl také dost šancí, ale ty góly, co dal, byly hodně šťastné. Nástup do třetí třetiny, to byla tragédie, ještě se na to hráči o přestávce upozorňují, že nemusíme hned dát gól, že začneme dobře z obrany. A pak jsme na tom ledě zaspali a inkasovali... V závěru jsme už hráli v křeči, stáhli jsme hru jen na dvě lajny a nakonec v prodloužení bohužel opět chyba a gól, který by neměl přijít.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy