JIH-PIS 6:0: Za týden bude mít Písek možnost nápravy

J i h l a v a - Písečtí hokejisté nedokázali ani jednou překonat vynikajícího gólmana Dukly Jaroslava Suchana a z Jihlavy si odvážejí porážku 0:6. Reálné naděje Písku žily do poslední minuty první části, kdy se trefil již podruhé v zápase Jiří Jantovský. Po čtvrtém gólu Dukly vystřídal Romana Špilera Michal Pinkas, ovšem za sedm a půl minuty ho opět přivítal gólem Jiří Jantovský... Za týden se oba soupeři podle rozlosování nadstavbové části na Horáckém zimném stadionu střetnou znovu.
1.liga, 26. kolo, so 14.12.2002
Jihlava
Písek
6:0
2:0, 3:0, 1:0
Branky:5. Jantovský (Mareš, Malena), 20. Jantovský (Šmarda), 22. Ficenc (Kaňkovský, Malena), 31. Bakus (Kaňkovský, Hlouch), 38. Jantovský (Altrichter, Mareš), 57. Cmunt (Morava). Rozhodčí: Polák - Drobílek, Pacal. Vyloučení: 7:8, navíc Malena (Jihlava), Bouz (Písek) na 5 minut. a do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 1730.
Jihlava: Suchan - Malena, Ficenc, Staněk, Vrábel, Morava, Šmarda, Duben - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Altrichter, Mareš, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Cmunt - Třetina
Písek: Špiler (32. Pinkas) - Všetečka, Tupý, Bartoň, Němeček, Chotěborský, Jareš, Vokatý - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Šimek, Filipi, Mácha - Kořánek, Vondrka, Jelen - Kubeš
Do utkání vstoupila lépe Dukla, která už v páté minutě vedla 1:0. To výhodu přesilové hry využil po krásném průniku píseckou obranou Jiří Jantovský. Jihlava pokračovala v tlaku i v dalších minutách, kdy měl velikou šanci Rytnauer, ale tentokrát měl hostující gólman Špiler více štěstí. Podruhé ho tedy překonala až v devatenácté minutě střela Romana Hloucha, tu však zastavila tyč písecké branky. I tak se diváci dočkali druhé branky ješte do konce první třetiny. Ve chvíli, kdy na světelné tabuli naskočil čas 19:39, se podruhé v zápase prosadil jihlavský útočník Jiří Jantovský a Dukla tak do kabin odcházela s dvoubrankovým vedením, 2:0.

To krátce po úvodu druhé třetiny domácí ještě zvýšili. Při další přesilovce, když za podražení pykal Jareš, vystřelil přesně Tomáš Ficenc a Dukla vedla už 3:0. Vzápětí hrál přesilovou hru i hostující Písek, ovšem obranná čtveřice Dukly jej k ničemu nepustila. Navíc hostům sebral výhodu muže v poli po 80 sekundách hákovaním Vondrka. Zajímavý moment zápasu přinesla 29. minuta, kdy v brankovišti stojícího Bakuse napadla dvojice píseckých obránců, která hájila svého gólmana, a odstartovala tak sérii potyček mezi hráči obou týmů. Sudí nakonec trestal na obou stranách, když vyloučil do konce utkání Malenu s Bouzem a přidal k tomu dvakrát dvě minuty pro píseckého Všetečku. Jihlava opět výhodu přesilovky využila, když domácí kapitán Oldřich Bakus dorazil Kaňkovského střelu a zvýšil na 4:0. To bylo pro píseckého gólmana Špilera příliš a odešel střídat. V brance ho tedy nahradil Pinkas. I ten však do konce druhé dvacetiminutovky inkasoval, když Jiří Jantovský dokázal zkompletovat svůj dnešní hattrick, 5:0.

Třetí třetina byla nejvíce ve znamení snahy Dukly o to, zbytečně neinkasovat. To se nakonec podařilo a jihlavský gólman Suchan si tedy mohl připsat druhé čisté konto letošní sezóny. Jihlavští hráči navíc dokázali vstřelit šestou branku zápasu, když se po Moravově přihrávce trefil Marek Cmunt a hostům z Písku tak uštědřili tenisového kanára, 6:0. Písek bude mít možnost v Jihlavě napravit reputaci na Horácké stadionu již příští sobotu, kde sehraje druhé kolo nadstavbové části.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (asistent trenéra Písku): "My jsme teď uhráli dva důležité zápasy, s Brnem a Hradcem, kdy jsme vyhráli, a mně to připadalo, jako by v tom dnešním zápase byli hráči už tak nějak uspokojení, že svoje splnili. Ten jejich přístup ke dnešnímu utkání není ani zdaleka takový, jaký bychom si představovali. Dopustili jsme se řady chyb a zbytečných vyloučení. Na to jsme hráče upozorňovali, protože jak v přípravném zápase, tak i v dalších zápasech s Jihlavou ty přesilovky nejsme schopni ubránit. A bohužel, v dnešním zápase se to plně potvrdilo. Dostali jsme čtyři góly z přesilovky a pátý, když se hrálo čtyři na čtyři, tam zase byla signalizace vyloučení, takže to v podstatě byla zase přesilovka. A to o dnešním zápase rozhodlo. Přesilovky a to, že my jsme udělali spoustu hrubých chyb."
Jiří Režnar (trenér Jihlavy): "My jsme na tom přesně opačně, prohráli jsme teď v Chomutově a Boleslavi, které do té doby byli v malé krizi a na nás se chytili. O Písku jsme věděli, že se teď zvedli, že hrají velice dobře, aktivně dobruslují soupeře, a měli jsme z tohoto utkání strach. Myslím si ale, že hráči k tomu přistoupili od začátku velice dobře, podařilo se jim vstřelit branky... My jsme třeba v té Boleslavi měli do desáté minuty plno šancí, nespadlo nám to tam a pak jsme prohráli 2:6. Dnes jsme hráče nutili dobruslovat až k bráně s hokejkama na ledě a z toho jsme dali čtyři góly z podbrankových situací. Samozřejmě nás v určitých momentech podržel i Jarda Suchan, když se Písek mohl dostat zpátky do hry. A Jarda to chytil a mančaft podržel."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy