Písek si poradil i s Kadaní

Zatím nejlepší série Píseckých v letošní sezóně stále pokračuje. Dnes přijela do Písku Kadaň, branku ale nevstřelila, a tak domácím stačil gól Martina Bouze ze 36. minuty. Domácí spoustu dalších šancí zahodili, gólman Kadaně Damašek čelil téměř čtyřiceti střelám. Písek tak letos všechny tři zápasy vyhrál a když se k tomu připočte ještě prosincové vítězství v Jihlavě, je z toho série čtyř výher v řadě. Písek se tak již zcela bodově dotáhl na osmý Žďár, na sedmou Třebíč ztrácí pouhý bod, další jeden bod naopak zařazuje Opavu za Písek na deváté místo.
1.liga, 31. kolo, so 11.1.2003
Písek
Kadaň
1:0
0:0, 1:0, 0:0
Branka: 36. Bouz (Bartoň). Rozhodčí: Ondřej - Fiala, Kureš. Vyloučení: 4:6, Nedorost 10 min. - Appel 5 min. a do konce utkání. Diváci: 1300. Střely: 38:18
Utkání hrané před třinácti stovkami diváků mělo vysoké nasazení a Kadaň se jen špatně přizpůsobovala fyzicky náročné hře Písku. Ten se rozjížděl pomalu, prvních deset minut vůbec nenasvědčovalo dalšímu průběhu zápasu, protože díky přesilovkám útočila Kadaň. Dalších čtyřicet minut totiž naprosto ovládl Písek, který se nebál aktivního presinku, hrál pozorně i v obraně, Kadani nezbývalo než bořit hru a hrozit ojediněle. Změnu přinesla jen poslední desetiminutovka, kdy si hosté vytvořili skoro více šancí než za předchozích padesát minut.

Vyloučení brzdila rozjezd domácích, Pindiak “vyfasoval“ dvě minuty za faul kolenem na Smolíka, Nedorost dostal za vražení na mantinel minut deset. Největší šanci Kadaně v přesilovkách zazdil Sochor ranou do tyčky. K poměrně nervóznímu začátku utkání přispěli mnohdy i rozhodčí, zvláště když se při přesilovce divákům zdálo, že se hosté dostali s pukem za modrou. Snad naposledy v první třetině zahrozila Kadaň v 8.minutě. To Kajer nepřesně dorážel před brankou.

To asi ale ještě Kadaň netušila, že už další přesilovky nepřijdou a že se její střelci na dlouhou dobu odmlčí. Změnu vývoje utkání odstartoval krásný golfák Kubeše ve 12.minutě, který Damašek, dnes výborný brankář Kadaně, zlikvidoval betonem. Damašek si musel ve svém pásmu pomalu zvykat na společnost, ale domácí střelci byli zpočátku hodně nesmělí. Třetinu však stylově zakončil písecký bek Všetečka, když zvuk sirény doplnil zvukem horní tyčky.

Druhá třetina začala přesilovkou Písku a Damašek se nenudil. První minuta – Nouza předkládá puk z pravé strany Filipimu – Damašek kryje betonem. Jareš nabijí Nouzovi – Damašek si prostor u pravé tyčky hlídá pozorně. Minuta třetí - Mácha vybojuje puk za brankou a nahrává Kořánkovi – Damašek čaruje i na druhé straně brankoviště.

Hra se dále odehrávala převážně v pásmu hostí, Písek sbíral puky hodně lacino a snažil se kombinovat, ovšem do stoprocentních šancí se často nedostával. A když, tak dopadla třeba jako ta Bouzova, který tváří tvář Damaškovi neuspěl. Za hosty zmiňme alespoň střelu Sochora, který se probojoval zprava k Pinkasovi, vystřelil nahoru, ale písecký gólman zachránil ramenem.

Ale o tom nejdůležitějším - o bodech - rozhodla 36.minuta. To obránce Bartoň nahrál přes půl hřiště osamocenému rozjetému Bouzovi, který polovysokou střelou obstaral vedení, a jak se později ukázalo, i tři body.

Písek tuto třetinu vyhrál na střely 14 : 5 , zmiňme tedy ještě šanci Šimka a poté Hřebejka, který si před střelou vychutnal obránce Čachotského. Spokojeného diváka, už už se chystajícího dojít si pro pivo, přimrazil do sedačky rozjíždějící se úplně volný kadaňský hráč, jehož samostatný nájezd ukončila na modré druhá siréna.

Třetí třetina nezačala očekávaným náporem Kadaně, Písek ji do útoku stále nepouštěl. V 6.minutě si stadion podruhé zakřičel gól, zablikalo červené světlo, puk se ale podivným způsobem brance vyhnul a vzrušení bylo zbytečné. To vše po střele Kořánka.

Zajímavé věci se začali dít v poslední desetiminutovce. Samostatný únik Němečka skončil podražením, které rozhodčí nechalo v klidu, krátké nesoustředěnosti domácích využili hosté k bleskovému přenesení hry, jeli tři na jednoho, šanci střílet do poloodkryté branky dostal Derfler, který minul. To byla asi největší šance hostů vůbec.

Derfler neměl střelecký den, po jeho další šanci v 16.minutě, kdy se objevil sám před Pinkasem, si Písek vyžádal raději time-out. Ten měl zabránit dalšímu ohrožení jednobrankového náskoku, ale přesto Kadaň ještě po vyrovnání sahala. Nejprve to byl Kuchler a pak znovu Derfler, který mohl splácnout plachtící puk do sítě. Po této šanci vyvrcholila nervozita hostů potyčkou za brankou, kterou odnesl Appel pětiminutovým trestem a tím v podstatě rozloučil hosty s vidinou bodu.

Písek si ale tři body zaslouží, v obraně příliš nechyboval, hrál aktivně i v útoku a mnoho šancí spálil. Gólman Pinkas ve čtyřech posledních zápasech inkasoval jen třikrát. Kadaň hrozící ojediněle z brejků dnešní prohrou navázala na nepřesvědčivé výkony na cizích hřištích.

IHC Písek – SK Kadaň 1 : 0

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (trenér Kadaně):
Celý zápas a naše hra byla poznamenána tím, že se nám v první třetině zranili tři hráči (Jan Sochor, Lukáš Slavík a Tomáš Polanský), což si vyžádalo změny. Naše hra potom byla taková nesehraná, nenahráli jsme si pořádně puk. I přesto byla ještě první třetina z naší strany celkem dobrá, ale v té druhé soupeř vyhrál snad sedm osm vhazování v útočném pásmu a z každého vytěžil minimálně dvě střely. Dostal nás pod tlak a my můžeme být rádi, že po dvou třetinách to bylo jen 1:0. Poslední třetinu soupeř velice dobře bránil, přesto jsme se dostali do tří úniků, kdy jsme mohli dát gól. Bohužel, dneska jsme měli málo šancí, prostě to nebylo ono.

Miroslav Šperl (trenér Písku):
Já si myslím, že z naší strany ta první třetina nebyla zase až tak dobrá, na začátku jsme měli vyloučené asi tři hráče, což taky tu třetinu poznamenalo. V druhé třetině se naše hra už výrazně zlepšila, byla jen škoda, že ze slušných šancí jsme vytěžili jen jednobrankové vedení. Ve třetí třetině to už byl jen taktický boj, chtěli jsme udržet střední pásmo, protože i soupeř hrozil nebezpečnými protiútoky. Bohužel jsme se dopustili v podstatě tří dost hrubých chyb, kdy bylo jen štěstí, že soupeř žádnou nevyužil. Soupeř hrál velmi aktivně, poměrně těsně přistupoval k hráčům a zodpovědně vykrýval střední pásmo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy