Písecká spanilá jízda pokračuje, Pinkasova třetí nula!

Série vítězných zápasů Písku se opět prodloužila. Písečtí navlékli pátý korálek ve Žďáru nad Sázavou, kde gólman Michal Pinkas vychytal svou třetí nulu. Písek inkasoval v posledních pěti zápasech pouhé tři branky, což je pro brankáře i obranu skvělá vizitka. V úvodu zápasu vychytal Pinkas dva samostatné nájezdy. Nerozhodné skóre zlomil krátce před odchodem do šatny Jiří Jelen. Zbyněk Neckář nahazoval puk před branku a od brusle Jiřího Jelena se puk odrazil do Slávikovy sítě.
1.liga, 32. kolo, st 15.1.2003
Senators Ždár
Písek
0:3
0:0, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 38. Jelen (Neckář), 41. Nouza (Mazanec), 59. Neckář.
Rozhodčí: Šteier - Dědek, Dřínovský. Vyloučení: 2:4, navíc Suchý (Žďár) na 10 minut. Využití: 0:0. Diváci: 1830.
Senators Ždár: Slávik - Suchý, Bednárek, Adam, Lhotský, Urbanec, Kabelka - Nohel, Sobotka, Sedlák - Hodek, Koudelka, Kocar - Navrátil, Pelán, Poukar. Trenéři Kolda a Kupka
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kořánek, Filipi, Mácha - Kubeš, Šimek, Jelen. Trenéři Rambous, Šperl a Slabý
Hodně vyrovnané utkání sehráli Písečtí hokejisté ve Žďáru. Zpočáku trochu trvalo, než se písecká obrana zkonsoliduje a dva domácí hokejisté najížděli od modré sami na hrdinu posledních zápasů Michala Pinkase. Ten však oba nájezdy kryl a to Písecké hodně povzbudilo. I gólman na druhé straně, Robert Slávik, který za Písek odehrál spoustu sezón, chytal skvěle a tak na ukazateli skóre dlouho svítily dvě nuly.

Bezgólový stav zlomil Písek trochu šťastně ve 38. minutě. Od mantinelu z pravé strany přihrával před branku obránce Zbyněk Neckář a od brusle kapitána Písku Jiřího Jelena se odrazil puk do sítě. Hned v úvodu závěrečné části ujela dvojice Milan Mazanec - Tomáš Nouza. Prvně jmenovaný na sebe navázal bránícího soupeře, přihrál Nouzovi a trefil se přesně nad lapačku pod víko. Mazanec tak svůj návrat do sestavy oslavil výstavní přihrávkou. Žďár nerezignoval a bojoval o výsledek až do konce. "Ve třetí třetině to byl festival zahozených šancí. Spoustu jich měl Žďár, ale ani my jsme nezůstávali pozadu," popisoval prezident klubu Jan Slivka. V závěru utkání si Žďárští vyali oddechový čas a odhodlali k power-play, ovšem Zbyněk Neckář pečetil skóre zápasu do opuštěné branky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy