Písek s přehledem uhájil první příčku



První jihočeské derby zvládli písečtí hokejisté na jedničku - kromě několika minut ve druhé třetině kontrolovali hru a s přehledem si připisují další tři body. Hned v úvodu je uklidnila branka Davida Míky, ještě v první třetině navýšil na 2:0 Hovora. V závěrečné třetině vítězství potvrdili obránci Vokatý s Burkoněm. Kubišovi vzal první letošní čisté konto až v posledních minutách táborský Klimeš.
Písek tak natáhl svou sérii výher a také udržel první příčku tabulky, neboť po čtvrtém kole jako jediný pokaždé naplno bodoval. V zápase dvou pronásledovatelů - Benátek a Chrudimi - uspěli Středočeši, čímž si udrželi jednobodový odstup za vedoucím Pískem.
2.liga ČR sk. STŘED, 4. kolo, so 29.9.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
4:1
2:0, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 6. Míka (Kica, Burkoň), 19. Hovora (Kořánek, Svoboda),43. Vokatý (Vondřich), 51. Burkoň (Hovora) - 58. Klimeš (Kupec) Rozhodčí:Lacina – Štofa, Šperl. Vyloučení:9:12;navíc Klimeš (10) a Chaloupka (5+ do konce) - oba Tábor Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 520.
Písek: Kubiš (Pinkas) – Svoboda, Burkoň, Vokatý, Kalečík, Kříž, Procházka M. - Řehoř, Kořánek, Míka, Novák, Kašpar, Vondřich, Mošovský, Nikodém, Hovora, Pošmourný, Kica.
Tábor: Pipek (Anderle) – Kanov, Heršálek, Škulina, Klíma, Trieb, Klimeš, Balík, Samec – Kupec, Mrkvička, Ficek, Pechánek, Voříšek, Ježek, Hubáček, Mikeska, Žižka, Kratochvíl.
Jihočeské derby začalo trochu ospale, což potvrzují i dvě navazující zakázaná uvolnění na obou stranách. Kašparova nečekaná střela prosvištěla v protipohybu gólmana Pipka, nevešla se ale do branky. Pak ale přišlo probuzení nejen na ledě, ale i v hledišti – písecký Míka přesnou střelou vymetl všechny pavučiny pravého růžku a poprvé změnil stav – 1:0. Následná přesilová hra domácích zvýšení nepřinesla ani přes velkou okupaci hostujícího Pipka. Tábor přesto nezůstal dlouho kompletní, Klimešův zákrok na Kicu skončil desetiminutovým trestem. Písečtí si moc přesilovky neužili, rozhodčí Lacina odsoudil naráz domácí dvojici k menšímu trestu. Oslabení zvládali domácí bez potíží, především Burkoň odrazil všechny pokusy přes všechny čáry. Rozhodčí Lacina si nebral servítky a ještě než skončily tresty domácích, už putoval Vokatý na odložený trest. Táborští neudrželi na dlouho pásmo, Kříž je dokázal vykázat až do obrany.

V šestnáctété minutě putoval další hráč Písku na trestnou lavici a hosté měli k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Před Kubišem se objevila skrumáž, za čáru však Táborští kotouč nedostali, navíc se Pošmourný s Novákem postarali o vyvezení kotouče a navíc přinutili Pipka k přidržení kotouče. Písečtí se dostali po dlouhé době do pěti a hned se jim povedlo skórovat. V čase 18:18 se z bezprostřední blízkosti prosadil Hovora, přihrávku si připsal kapitán Kořánek se Svobodou. První třetinu uzavřel dvouminutový trest pro táborského Škulinu.

Stejně jako v první fázi i začátek té druhé se představil vyloučením na obou stranách. I ve čtyřech hráli Písečtí atraktivní hokej a Kašparův touš líznul levou Pipkovu tyčku. Druhá strana přinesla rychlý attack Ficka, jemuž nedal Kubiš šanci. V podobné akci se objevil také Kupec, i on ale marně hledal recept na bezchybného gólmana. Písečtí vedli v počtu branek, Táborští zase v počtu trestů. V první třicetiminutovce bylo rozdáno hostujícímu celku dohromady osm trestů.

Po polovině zápasu se domácímu týmu naskytla dlouhá výhoda dvou hráčů na ledě, kterou však trochu lehkovážně promarnil a Táborští v čele s Pipkem se ubránili. Toto zvládnuté oslabení posadilo hosty do sedla a poprvé v zápase byli aktivnějším mužstvem, domácí jako by se šetřili na poslední třetinu a naráz měl Tábor více ze hry. Kubiše to však z míry nevyvedlo a jistými zákroky držel čisté konto. O největší rozruch se postaral v závěru třetiny svojí akcí písecký obránce Burkoň, který se s pukem prodral až k Pipkovi, ale konečná fáze akce se již příliš nevyvedla, a tak dvoubrankový rozdíl skóre po bezgólové druhé třetině vydržel až do třetího dějství.

Ve třetí třetině se vrátil obraz hry do starých kolejí a pánem na ledě bylo znovu domácí mužstvo. Druhá lajna Písku se usídlila při přesilovce ve třetině hostů, Vondřich našel na její druhé straně volného beka Vokatého a ten propálil přesouvajícího se Pipka. O tom, jak se oba celky podělí o tři body, bylo pomalu rozhodnuto, ani to však neubralo domácím chuť do útoku a třetí pětigólový příděl v řadě pro hosty nebyl daleko.

Přiblížil ho svou ranou z mezikruží Burkoň, který tak potrestal další nedisciplinovanost Táborských při dvojnásobné přesilovce. Pro hosty nelichotivý stav 4:0 vydržel i v 52. minutě díky Kubišově pohotové lapačce, která schovala nebezpečný kotouč vyslaný Triebem od modré. V 55. minutě šli hosté opět do tří, členové prvního píseckého útoku při přesilovce vymysleli pohlednou kombinaci na jeden dotek, Řehořovi ale před prázdnou brankou však selhala koncovka.

Hosté nesložili zbraně ani v posledních minutách zápasu a šli za čestným úspěchem, kterého se nakonec přece jen dočkali. Za předvedenou bojovnost do posledních minut si ho i zasloužili. V přesilovce, které předcházel Kalečíkův faul na unikajícího Mrkvičku, vzal první shutout Kubišovi Klimeš. Do konce utkání chybělo 131 vteřin, v nichž se již utkání poklidně dohrálo.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér píseckého mužstva: „Samozřejmě jsme rádi, že se vyhrálo. První třetina, první část, zhruba do desáté minuty, tam jsme hráli velice slušně, poté výkon poklesnul, takže s druhou třetinou jsem nemohl být vůbec spokojen, tam nebyla hra podle mých představ. Ve třetí fázi šel náš výkon opět trochu nahoru a podařilo se nám dotáhnout utkání do vítězného konce. Takový výpadek, který se nám stal ve druhé třetině, tohle se nám nesmí stávat, protože třeba teď nás čekají Benátky a Chrudim, kteří by nás za takové chyby potrestali. Kdybych co celkově shrnul, tak, až na již zmíněné chyby, můžeme být spokojeni. Psychika jde nahoru a pro nás je to motivace do další práce.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy