Play-off se vším všudy, Písek srovnal sérii

Skutečně dramatické chvíle přináší zápasy Písku s Řisuty. To, co bylo dnes k vidění na píseckém zimním stadionu, skutečně není pro slabé povahy. Písek byl lepší v první třetině, ve druhé však předvedl hokejový odvar. Ve třetí části byly k vidění hned tři branky, dvě z nich dali hosté, ale z vítězství se přesto radovali domácí. Dvě trefy Řisut totiž rozhodčí Dvořák neuznal. Autorem vítězného gólu byl Václav Kašpar. Série se stěhuje do Řisut a bude ještě pěkně zajímavá...
2.liga ČR sk. STŘED, ČF2, st 12.3.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Řisuty
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Vondřich (Burkoň), 43. Kašpar (Mošovský) - 22. Jun (Landa). Rozhodčí: Dvořák - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 585.
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Vokatý, Hauer, Předota, Jelínek, Novák, Hovora, Mošovský, Nikodém, Vondřich, Mikeska, Míka, Kica, Kašpar, Řehoř, Stejskal, Kořánek
Řisuty: Schwamberger - Janega, Aschenbrenner, Fiala, Babický, Kašák, Mádl, Bezouška, Wolf, Jun, Klaus, Landa, Suchý, Šelicha, Hegenbart
Písek vstoupil do utkání poučen ze včerejšího duelu a v prvních třech minutách nepustil hosty ze třetiny. Hosté ovšem s ledovým klidem přežili úvodní horké chvíle a poté si zase svými jednoduchými akcemi „jé, jsme v útoku, tak jedna nahrávka a střílet“ čas od času vytvářeli gólové šance.

Písek se snažil o větší aktivitu, ale ve hře pěti proti pěti se prosazoval jen obtížně. Pak byl navíc na 2+2 minuty potrestán za vysokou hůl Mikeska a domácí se bránili. Sotva však oslabení skončilo, dostal se do početní výhody Písek. Mimochodem Řisuty, v Písku z dřívějších let proslulé neskutečným množstvím vyloučených hráčů, hrají v sérii zatím mimořádně ukázněně.

Jedno z ojedinělých vyloučení však bylo potrestáno. Burkoň střílel z první po ledě od modré a minul asi tak o půl metru, odražený puk se však dostal znovu před branku, ze závaru se vykutálel k Vondřichovi, který ho do odkryté branky bez problémů zasunul. 1:0.

Po písecké brance se obraz hry příliš nezměnil. Hosté, hrající tentokrát se 14 hráči - tedy o jednoho hokejistu početnější než včera - se do útoku nehnali, obdržený gól jejich opatrnou taktiku nezměnil.

Byli to tak domácí, kteří měli další šance. Dobře hrál Kašpar, který si několik slibných akcí připravoval s Kicou, výrazný byl i včera absentující Kořánek. Největší tutovku spálil však Řehoř, který pálil ze stejného místa jako předtím Vondřich, ale stejně tak odkrytou branku minul.

Pokud to v první třetině vypadalo, že je v Písku včerejší výkon zapomenut, ve druhé části hry Písek usnul a zdály se mu samé noční můry. Už velká šance hostů po buly naznačila, že se Řisuty se včerejším vítězstvím nespokojí, že by rády vyhrály i dnes.

A po několika šancích udeřily. Ve 22. minutě Pinkasem betonem vyraženou střelu uklidil do sítě Tomáš Landa. Domácí byli jako opaření, přicházely další šance a tlak hostů, pramenící i z četných vyloučení domácích hráčů, gradoval.

I při vyloučení hostů se stejně mohli radovat Řisuty. Po levém křídle ujel Bezouška a jen Pinkasovo bleskurychlé přitažení nohou k sobě zabránilo vedení Středočechů. Další šance měli Hegenbart a včerejší třígólový hrdina Šelicha.

Krizi písecké publikum neodpouští. Oslavování po rekordní šňůře výher skoro ještě z minulého týdne vystřídal na konci třetiny pískot. Písek se maximálně trápil.

O to víc překvapil vstup domácích do třetí třetiny. První formace Kica-Míka-Kašpar roztočila kolotoč, který ukončilo Kicovo nepřesné zakončení. Za moment trefil Novák břevno. A to ještě ani nestačilo dobrnět, když trochu pod ním prolétl puk z hole Kašpara, jemuž při přesilovce namazal Mošovský. 2:1.

Tvořit museli hosté. A taky tvořili, pokud je tedy nesrážela již pocuchaná psychika a s ní zbytečná vyloučení. Ovšem když už se dostali z píseckého přesilovkového zajetí a přežili několik gólovek, které svým spoluhráčům servíroval především Kica, stálo to zato.

Dva momenty, o kterých se bude dlouho mluvit – Řisutám nebyly uznány dvě branky. První nebyla platná z důvodu krvavého zranění jednoho z domácích hráčů, druhá pro dřívější přerušení hry rozhodčím.

Závěrečný nápor a powerplay hostů již domácí zvládli, i když si Řisuty i v posledních vteřinách vytvořili několik gólových momentů. Včerejší i dnešní utkání a klopýtání ostatních favorizovaných celků ale slibuje ještě velmi zajímavý průběh letošního play-off a baráže o první ligu.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček: „Jsme rádi za vítězství. My jsme začali o hodně lépe než včera, za což musím před mužstvem smeknout. První třetinu jsme odehráli velmi dobře, dostali jsme soupeře pod tlak, nicméně ve druhé části se opět objevily problémy, kdy jsme soupeře pustili do přečíslení a dostali vyrovnávací branku. Ve třetí třetině jsme stáhli sestavu na tři formace a všem těmto hráčům musím poděkovat, protože to odmakali a dotáhli zápas do vítězného konce. Rozhodčí neuznal hostům dvě branky, jestli vlastně měly platit nebo ne, to je otázkou. Rozhodčí je prostě neuznal a takový je hokej. Pro nám je důležité vítězství a hlavně cenný bod.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy