Písek podruhé za sebou v sérii vyhrál a stojí krůček od kvalifikace

Třetí zápas finálové série zvládnul poprvé lépe domácí tým. Písek na své ledě porazil Vajgar 2:0 a v sérii se ujal vedení 2:1. Potřetí za sebou se trefil útočník Tomáš Rod a jasně ukázal jak mocnou je svému týmu oporou. Výborně si mezi tyčemi vedl také brankář Šimon Hrubec, který podruhé za sebou vychytal čisté konto. Ke druhé výhře ve finálové sérii doprovodila písecký tým perfektní atmosféra, o kterou se postarala necelá dvoutisícovka diváků. Svěřenci trenéra Suchánka stojí krůček od kvalifikace, série mezi Pískem a Vajgarem však zdaleka ještě nekončí. Písecký tým čeká těžký čtvrtý zápas u Vajgaru, který je na programu ve středu.
2.liga ČR, F3, po 5.4.2010
Písek
Jindřichův Hradec
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Novák (Šulčík), 48. Rod (Stejskal, Kazatel). Rozhodčí: Smitka - Nepomucký, Sekula. Vyloučení: 6:5, navíc Bula (JHR) - 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1840. Průběh utkání: 0:0, 2:0.
Písek: Hrubec - Procházka R., Kalečík, Procházka P., Heršálek, Mazanec D., Vomela, Dietz, Mrkvička - Kazatel, Novák, Bláha, Stejskal, Rezek, Šulčík P., Hovora, Ježek O., Rod, Slavík, Mošovský, Kořánek
Jindřichův Hradec: Kubeš - Zíb, Chmel, Klíma, Kanov, Žižka, Fiedler, Tupý - Bula, Voříšek, Šulčík R., Dvořák, Kupec, Skokan, Nielikäinen, Hájek, Milotinský, Hofmeister, Mazanec J., Ježek A.
První vážnější příležitost měli domácí, jmenovitě Petr Šulčík, který obkroužil bránu a následně jedovatě vystřelil, Kubeš kotouč vytěsnil mimo tyče. O chvíli později se Rod sám řítil na jindřichohradeckého brankáře, ten zasáhnul efektivním zákrokem. V páté minutě Mošovský střílel z kruhu, Kubeš si připsal další úspěšný zákrok. V čase 5:31 se Písek dostal do vedení. Šulčík chytře přihrál Vladimíru Novákovi, který přesnou střelou vymetl pavučiny v jindřichohradecké bráně, 1:0. O minutu později měl dobrou příležitost Hovora, ale hostující obránci píseckého hráče pokryli. Pěknou souhru sehráli Novák a zakončující Kořánek, hostující brankář zasáhnul ramenem. O chvíli později Josef Mazanec nebezpečně tečoval puk, Hrubec zakročil lapačkou. Tlak domácích pokračoval, jindřichohradečtí hokejisté však odolávali. Ve třinácté minutě Voříšek střílel od modré čáry, písecký brankář schoval kotouč ve své rukavici. O minutu později Vomela tvrdě vystřelil z levého kruhu, Kubeš vytáhnul pěkný zákrok lapačkou. Chvíli před koncem úvodní části měl stoprocentní příležitost Kupec, domácí brankář se však včas přemístil a výborným zákrokem zabránil tak hostujícímu mužstvu ve vyrovnání.

První třetina byla divácky atraktivní. Hrálo se nahoru dolu, pěkný rychlý hokej. Více šancí měl Písek. Jindřichohradecký tým však inkasoval jednou, zejména díky Kubešovi, který předváděl dobré zákroky.

Na začátku druhé třetiny nebezpečně střílel Tupý a Bula dorážel, Hrubec udržel čisté konto. O minutu později se ve veliké příležitosti ocitnul Rezek, jindřichohradecký gólman zalehnul puk. Ve dvacáté páté minutě Mošovský střílel bekhendem, Kubeš si připsal další úspěšný zákrok. O dvě minuty později Mošovský uniknul hostujícím obráncům, své sólo zakončil střelou nad horní tyč. Ve třicáté minutě Šulčík střílel přes obránce, jindřichohradecký brankář zasáhnul betonem. O dvě minuty později Kanov střílel z úhlu, ale mířil do středu brány, kde stál pozorný Hrubec. O chvíli později měl Milotínský na hokejce vyrovnání, ale z bezprostřední blízkosti trefil pravou tyč. Ve třicáté čtvrté minutě se Skokan prokličkoval až před píseckého brankáře, zakončení jindřichohradeckého hráče Hrubec dokázal zneškodnit. V následujících minutách hru kouskovala přerušení a nepřesnosti v rozehrávkách. Minutu před koncem druhé periody nebezpečně dotíral Kupec, domácí gólman zasáhnul lapačkou.

Ve druhé části jsme v KOMTERM aréně gól neviděli a tak písečtí hokejisté nastupovali do třetí třetiny s jednobrankovým vedením.

Na začátku třetí periody se Milotínský objevil v dobré šanci, jeho pokus mířil těsně vedle levé tyče Hrubcovy brány. O dvě minuty později se do přečíslení dostali Ježek s Rezkem, střelu prvního jmenovaného Kubeš chytil. Ve čtyřicáté šesté minutě Slavík střílel z úhlu, hostující brankář si spodek své brány dobře pohlídal. V čase 47:23 Písek svému soupeři odskočil na rozdíl dvou branek. Tomáš Rod přebruslil hostující obránce a kličkou do bekhendu zvýšil na 2:0. O minutu později měl další dobrou příležitost Petr Šulčík, kotouč mu však v rozhodující chvíli odskočil od hole. V padesáté čtvrté minutě Kazatel střílel z mezikruží, jeho projektil orazítkoval spojnici tyče a břevna. O pár vteřin později byl tentýž hráč v další šanci, jindřichohradeckého brankáře ani na druhý pokus nepřekonal. O dvě minuty později Tupý střílel od modré čáry, Hrubec si jeho pokus pohlídal lapačkou. O chvíli později se Bláha dostal až před Kubeše, písecký kapitán mířil nad horní tyč. V padesáté deváté minutě Rod střílel z kruhu, Hrubec si jeho pokus pohlídal.

A tak Písek zvítězil 2:0 (po třetinách 1:0, 0:0, 1:0) a dostává se do vedení ve finálové sérii na 2:1 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „První třetina byla z naší strany výborná. Vytvořili jsme si několik slibných šancí, hostující gólman ale pochytal, co jen mohl. Ve druhé části jsme nehráli dobře a v určitých okamžicích nás soupeř i přehrával. Je to těžká vyhecovaná série. My jsme navíc doma hodně nervózní a stále se to do naší hry promítá. Třetí třetina se nám ale povedla. Dokázali jsme navázat na výkon z úvodní části a myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. Teď se musíme připravit na další utkání. Doufám, že u Vajgaru uspějeme. Rádi bychom si zajistili postup již v dalším zápase.“

Miloslav Čech, trenér Vajgaru: "V každém případě nemůžeme říci, že Písek jednoznačně vyhrál. Byli lepší, ale vlny, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou se střídaly. Podobný průběh utkání byl jako v zápase u nás. Když jsme se dostali do velkého tlaku, měli jsme vstřelit branku. Nedali jsme gól už druhý zápas po sobě, to je špatné, tudy cesta nevede... "

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy