Písek podruhé za sebou prohrál o gól

Hokejisté Písku šli v první části gólem Vladimíra Nováka do vedení, hosté ale brankou Pácala v početní převaze srovnali. Tým z Krkonoš předvedl excelentní vstup do druhé časti, kdy nejprve dokonal obrat ve 21. minutě Tvrdek a o necelou minutu později vylepšil náskok hostů na 3:1 Drábek. Ve třetí části se vyšplhal stav utkání na 2:4 a Píseckým vykřesal jiskřičku naděje gólem na 3:4 Michal Pšurný. Svěřenci trenéra Suchánka a Míky následně zkoušeli hru bez gólmana, protáhnout zápas do prodloužení se ale Jihočechům už nepodařilo.
1.liga ČR, 5. kolo, st 29.9.2010
Písek
Vrchlabí
3:4
1:1, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 12. V. Novák (Výborný, Slavík), 32. Ferebauer (Kudrna), 57. M. Pšurný (R. Procházka, Dragoun) – 18. Pácal (Tvrdek, Čížek), 21. Tvrdek (Rusnák), 22. Drábek (Gajovský, Poživil), 48. Poživil (Látal, Kubeš). Rozhodčí: Wagner - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 792. Střely na branku: 41:40. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Písek: Jágr - Vomela, Mazanec, Vrablík, P. Novák, Výborný, R. Procházka, Jank, Kalečík – Pšurný, Dragoun, Kellner - Polodna, Ferebauer, Kudrna - V. Novák, Stejskal, Slavík - Šulčík, Bláha, Ježek.
Vrchlabí: Koutský - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Poživil, Bauer, Čížek, Poskočil - Tvrdek, Filip, Rusnák - Urban, Bláha, Beck - Kubeš, Hubáček, Látal - Zíma, Bakrlík, Drábek.

První šanci v utkání si vypracoval hostující Gajovský, který se elegantně obtočil kolem písecké obrany, následně ale střílel mimo branku gólmana Jágra. Písečtí byli vzápětí první týmem, které si zahrálo ve středečním utkání v početní převaze a Koutský se na dvě minuty ocitl pod sprškou střel, ani jedna si ovšem cestičku do vrchlabské klece neproklestila.

Nikola Gajovský hrál na ledě svého mateřského klubu velmi aktivně a v polovině první části se po dlouhém pasu z obrany ocitl v samostatném průniku, forhendové zakončení ale Jágr dobře přečetl a betonem vytěsnil mimo ohrožení své branky. Nedáš – dostaneš, i tak by se stručně dalo charakterizovat dní na ledě, které po nevyužité šanci hostujícího celku následovalo. Gajovského neproměněnou šanci totiž z protiútoku zastínila střela Výborného, kterou dorazil za záda bezmocného Koutského Vladimír Novák.

Jenže hosté se úvodní brankou domácích nenechali zaskočit a následnou šanci dokázali přetavit ve vyrovnání. Po Látalově příhře vyslal na od modré čáry pruskou střelu kapitán Tomáš Pácal a puk se zastavil až za zády brankáře Jágra, který se zakrytým výhledem neměl příliš šancí na úspěch.

Začátek prostředního dětství připravil píseckému týmu hodně studenou sprchu. V úvodní minutě druhé části zkoušel štěstí z nulového úhlu kanonýr Kamil Tvrdek a puk o centimetry brankovou čáru překročil – 1:2. To ale nebylo z hostující strany všechno. O půl minuty později totiž předložil povedenou přihrávku Gajovský Jakubu Drábkovi před bránu a útočník Vrchlabí vybídnutou šanci ranou bez přípravy proměnil – 1:3.

Hokejisté Vrchlabí byli po dvou trefám v krátkém časovém sletu v laufu a pěkně provedenou individuální akcí se prokličkoval až před Jágra Bezouška, tentokrát ale písecký brankář puk před brankovou čarou zastavil.

Písek se vrátil do zápasu využitou přesilovkou ve 32. minutě. Kudrna přihrál puk Jiřímu Ferebauerovi na modrou a útočník Písku z nezvyklé pozice nápřahem umístil puk přesně k pravé tyči – 2:3. V dalším průběhu druhé části byli aktivnější domácí hráči, vrchlabského brankáře se ale už nepodařilo nikomu z Píseckých překonat.

Na začátku třetí třetiny byl potrestán za hru vysokou holí domácí Šulčík a čtyřminutovou početní převahu následně tým z Krkonoš využil. Látal křížnou přihrávkou našel před brankou najetého Ondřeje Poživila a ten ranou k pravé tyči přidal čtvrtý zásah svého týmu.

Písek zbraně nesložil a přesilovkovým gólem Michala Pšurného se opět vrátil do zápasu – 3:4. Jenže čas se pro domácí rychle krátil a třetí siréna se rychle blížila. Písek si v předposlední minutě vyžádal time-out a po něm následovala hra bez brankáře, ani přes urputný tlak ale Jihočeši puk do vrchlabské branky neprocedili. Vrchlabí tak zvítězilo v Písku 4:3.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: První třetina byla z obou stran velmi opatrná a my vstoupili do druhé časti trochu otevřeně, bohužel se nám to ale vymstilo. Soupeř dal dva rychlé góly a to nás zaskočilo. Měli jsme plno šancí, bohužel jsme se ale zase v koncovce trápili. Soupeř hrál velice dobře a bylo těžké se do zápasu vrátit. Ve třetí třetině jsme navíc byli vylučovaní a pak se utkání těžko otáčí. Když se pak hraje v oslabení, zbytečně se ztratí moc sil a Vrchlabí není nováček, takže si dokáže zápas za takových podmínek pohlídat.

Pavel Řeháček, trenér Vrchlabí: Tenhle zápas se mi bude hodnotit jenom dobře, protože vezeme domů tři body. Podle mě jsme měli po celý o zápas trochu více ze hry. Akorát začátek zápasu byl takový rozpačitý a dostali jsme gól na 1:0. Důležité ale bylo, že jsme ještě do konce třetiny dokázali vyrovnat. Výborný byl z naší strany vstup do druhé třetiny a díky němu jsme se dostali do vedení 3:1. Trochu jsme se ale nechali vedením ukolébat a začaly se v naší hře hromadit chyby a vyloučení. Také tím jsme si trochu zkomplikovali i závěr, kdy se soupeř dostal na rozdíl branky, naštěstí jsme to už ale i přes nervózní konec výhru udrželi.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy