Překvapení se nekonalo, body zůstávají v Ústí nad Labem

Favorit nezaváhal v sobotním utkání proti našemu mužstvu. Zápas začali lépe právě domácí, ve čtvrté minutě se dostali do vedení. Písku se o tři minuty později podařilo srovnat krok. V početní výhodě se trefil do černého Petr Polodna. Naši hokejisté pak inkasovali dva rychlé góly v rozmezí osmdesáti vteřin, na které již hráči Suchánka a Míky nenalezli odpověď. Stav 3:1 svítil na ukazateli skóre až do třetí třetiny, kdy Ústečtí Lvi zpečetili výhru do prázdné brány a zvítězili tak 4:1. Další těžká prověrka čeká Písek ve středu, kdy k řece Otavě zavítá mužstvo Chomutova.
1.liga ČR, 6. kolo, so 2.10.2010, Zlatopramen Arena
Ústí nad Labem
Písek
4:1
3:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 4. Kanko (Poživil, Francouz), 10. Pajič (Gureň), 12. Kanko (Holomek, Poživil), 60. Hovorka - 7. Polodna. Rozhodčí: Přikryl - Wesley, Kašík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 2087. Střely na branku: 38:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Ústí nad Labem: Francouz - Poživil, Holomek, Klobouček, Gureň, Boháč, Zeman, Němeček - Kanko, Mikulík Ludvík - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Šagát - Čurila, Hanzl, Diviš.
Písek: Hrubec - P. Novák, R. Procházka, P. Procházka, Výborný, Vomela, Vrablík, Mazanec, Jank - Bláha, Dragoun, Ježek - Polodna, Ferebauer, Jiří Kudrna - Vl. Novák, Suja, Slavík - Šulčík, Stejskal, Kellner.

Po úvodním buly, na které se proti sobě postavil Milukík s bývalým ústeckým hráčem Dragounem, se držení puku mezi týmy rychle střídalo. První, kdo více ohrozil soupeřovu branku, byl Janků, jenž projel skrz píseckou obranu a ocitl se sám před Hrubcem. Ten se ale přemístil a Janků z bezprostřední blízkosti nedokázal střelu mířit správně.

O chvíli později se už Hrubec přemístit nestihl. Petr Kanko přijal dlouhou přihrávku od Poživila a z první vystřelil svižnou střelu těsně nad Hrubcův beton a otevřel tak dnešní skóre utkání – 1:0.

Netrvalo dlouho a Lvům opadl úsměv z tváří. Po střele od modré, při které písecký obránce zlomil hokejku, přestali být domácí obezřetní. Výsledkem byla akce Stanislava Polodny. Ten po získání puku dojel přímo před Francouze a puk mu doslova propasíroval mezi betony - 1:1.

V půlce třetiny se do šance dostal opět Janků. Ve středním pásmu šlápl do bruslí a sám uháněl na Hrubce. Puk ale směřoval mezi betony, které měl písecký gólman rychlé a puk projít nenechal. Nemuselo se ale čekat dlouho a na světelné tabuli se rozsvítila číslice dvě. Konkrétně na místě domácích. Opět ve středním pásmu se puku ujal novopečený tatínek Rok Pajič, jehož první střelu Hrubec betonem vykopl, ale domácí útočník puk znovu zachytil a na dlouhou ruku puk obloučkem zasunul za gólmanova záda – 2:1.

Domácí kotel si ani nemohl vydechnout a musel se znovu radovat. Při přesilové hře od modré pálil Poživil a po něm hned Holomek. Ani jeden ale puk do branky nedostal. To se podařilo až třetímu Petru Kankovi. Ten Holomkovu střelu dotečoval za brankovou čáru a přivedl tak Lvy do dvoubrankového vedení.

Hra se opět rozjela, ale po chvíli se musela opět přerušit. Nešťastně letící puk přistál Janu Kloboučkovi přímo na obličeji. Domácí kapitán musel být odveden z ledu do kabiny k ošetření. Na ledě po něm zůstalo několik kapek krve.

Po zbytek třetiny zůstalo skóre už nezměněné, a tak se Lvi mohli po první dvacetiminutovce radovat z dobře vykonané práce.

Úvod druhé třetiny byl ve jménu vylučování. Během prvních šesti minut byli vyloučení tři domácí a jeden hráč hostů. Díky tomu tak hra působila neuspořádaně. Více se během této doby zapotil Francouz, nebýt kterého, bylo by minimálně vyrovnáno.

Jakmile všichni potrestaní hráči opustili trestné lavice, získala hra opět své původní tempo z první třetiny. Oběma týmům by se daly vytknout jejich nedostatky, ale i přednosti. Zatímco domácí se drželi své taktiky a hrály promyšlený hokej, chyběla jim přesnost a rychlost při přihrávkách. Naopak rychlost byla píseckou dominantou.

Po polovině utkání se opět vylučovalo, po jednom na každé straně. Během domác přesilovky měli Lvi mnoho šancí se prosadit, ale několikanásobné střely Mikulíka od modré neprošly přes chumel hráčů bránících píseckou klec.

Na druhé straně za příliš mnoho hráčů na ledě dostala trest ústecká střídačka. Během vlastního oslabení ale králové Zlatopramen Arény dokázali jihočeskou branku ještě ohrozit. Po konci tohoto oslabení následoval už konec druhého dějství, které se obešlo bez branky na obou stranách.

Úvod třetího jednání byl krapet utahaný a na první větší šance se muselo chvíli čekat. Do skvělých příležitostí se dostal opět Mikulík, který ve spěchu minul puk ležící kousek od otevřené branky. Následovala i šance již několikrát zmiňovaného Janků, ale ani on svou dnešní čtvrtou tutovku neproměnil.

Osm minut před koncem třetiny se popáté rozjel Janků. Ani tentokrát mu štěstí nepřálo. Měl skvěle našlápnuto, předvedl taktickou střelu, ale Hrubec jako kdyby slyšel jeho myšlenky. Přemístil se a puk zachytil.

Písečtí vycítili domácí chuť k dalším a dalším gólům, a proto se raději stáhli a precizní obrannou hrou nedovolili domácím skórovat.

Po jednom z mnoha buly se puk rychle dostal na modrou k Sujovi, který tvrdě vypálil, bohužel ale ani jeho střela nedokázala Francouze překonat.

Do konce utkání zbývalo už jen pár minut a Lvi předváděli jednu tutovku za druhou, ale ani jedna nebyla úspěšná. V tomto neúspěchu mnohdy tkvěl nedostatek štěstí, mnohdy špatný výběr střely.

Třicet šest vteřin před koncem se hostující trénér přiklonil k verzi hry power-play. Ta se mu ale vůbec nevyplatila. Jeho pokus alespoň snížit náskok Lvů dopadl naprosto opačně. Když puk ve středním pásmu získal Marek Hovorka, který jej zavezl před brankou, nebyl pro něj žádný problém píseckého obránce překonat a zavěsit do prázdné sítě – 4:1.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): Jsme spokojení s výsledkem, se hrou být spokojení nemůžeme. Vytvořili jsme si mnoho šancí, kdybychom proměnili alespoň polovinu z nich, mohli jsme zvítězit i 7:1. Dnes jsme čekali od Písku bojovnost, neboť je to mužstvo, které před tímto utkáním obdrželo nejméně branek ze všech celků soutěže.

Rudolf Suchánek (IHC KOMTERM Písek): První třetinu jsme hráli velice špatně, ta zápas rozhodla, a proto jsme prohráli. Druhou a třetí třetinu jsme začali být aktivnější, chvilkami jsme i Ústí přehrávali. Na Ústí však byla vidět zkušenost, když umělo potrestat naše chyby v úvodní dvacetiminutovce. Za druhou a třetí třetinu musím kluky pochválit, i když jsme se branky nedočkali. V Ústí jsme chtěli minimálně bodovat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy