Na silný Brod písečtí mladíci nestačili

Zápas s favorizovaným týmem BK Havlíčkův Brod začali Písečtí slušně a po první třetině zaslouženě vedli 2:1 po gólech Švagra a Bárty. Od druhého dějství hosté proti nekompletní sestavě Jihočechů přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a nasázeli dalších sedm branek, kterými stanovili skóre generálky před ligou na 2:8. Bruslaři z Havlíčkova Brodu přivezli do Písku velmi silný kádr, i když ne kompletní. Písecká sestava byla naopak značně protříděna marodkou, ale objevily se v ní i nová jména – navrátilec Ladislav Marek a na výpomoc Karel Herr, mladý trenér mladšího dorostu.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., st 6.9.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
2:8
2:1,0:5, 0:2
Písek: Štekr – Hanus, Hřebíček, Koutenský, Herr, Turek, Švagr, Suda – Vlk, Koupal, Marek, Bárta, Rod, Jiřinec, Drda, Novák, Stauber, Torba
Havl. Brod: Novák (41. Marek) – Vašíček, Semrád, Kulhánek, Vala, Balgalvis, Kříž, Horák, Peschal, Přidal, Szilva, Endál, Voříšek, Milfait, Šuhaj, Chlubna, Ludvík, Kuchta, Pipek

V první třetině měli více ze hry překvapivě domácí mladíci, kteří se ujali vedení hned v první minutě. Přesilovou hru využil Kryštof Švagr, který nachytal Nováka střelou od modré čáry. Bruslaři pak srovnali v sedmé minutě zásluhou Petra Kuchty, který z blízka dorážel Kulhánkovu střelu od modré. Konečný stav prvního dějství určil František Bárta, který z mezikruží našel mezírku mezi betony havlíčkobrodského gólmana a vrátil Písku vedení.

Druhá třetina nabídla jednoznačnou partii a velký tlak Brodu, který se podle očekávání dostal do vedení. Hosté po mdlé první třetině zařadili vyšší rychlostní stupeň a po brankách Voříška, Milfaita, Šuhaje, Endála a Pipka vedli 6:2. Ostrostřelec Lukáš Endál ve třetí třetině dvěma góly završil hattrick s stanovil skóre utkání na 2:8.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Havlíčkův Brod je samozřejmě i letos jedním z aspirantů na postup, věděli jsme, že dnešní utkání bude těžké. První třetina byla z našeho pohledu dobrá, nicméně potom jsme se dopustili několika individuálních chyb, které by se zkrátka a dobře stávat neměly. Mimo to se stále potýkáme s marodkou. Citelně nám dnes chyběli tři stabilní beci, ti nejzkušenější útočníci rovněž nenastoupili a hráči z Českých Budějovic do hry nezasáhli, protože je zítra čeká jejich zápas v Plzni. Měli jsme tudíž nějakých patnáct lidí, plus jednoho na střídání. I proto je výsledek takový, jaký je. Každopádně pro mladé kluky opět poučný zápas. Nám teď nezbývá než doufat, že se všichni na marodce dají před první mistrovským utkáním do pořádku."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy