Písek prohrál pošesté v řadě

Poslední zápas letošního roku sehrál domácí výběr proti Nymburku, který byl favoritem dnešního klání. Jihočeši měli výborný vstup do první třetiny, po které vedli zásluhou Paška a Cibocha 2:1. Další část pokračovala v podobném tempu. Šance byly na obou stranách, brankáři předváděli skvělé zákroky. Hosté však přijeli pro výhru, kterou nastartoval Bičiště a po něm přidal gól kapitán Eis. V poslední části již Písek na svého soupeře nestačil a na konečných 2:4 zvýšil hostující Kuzďas.
2. liga ČR sk. STŘED, 24. kolo, so 30.12.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Nymburk
2:4
2:1, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 3. Pašek (Doktor), 17. Ciboch – 16. Josefus (Bičiště, Eis), 32. Bičiště (Kuzďas, Loučka), 37. Eis (Josefus), 60. Kuzďas (Loučka, Josefus). Rozhodčí: Beránek – Oudes, Ovsík. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Diváci: 380. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 2:4.
Písek: Gába (Kříž) – Parýzek "C", Hřebíček, Hanus "A", Suda, Turek, Červinský, Hora – Duchoň, Sýbek "A", Medek, Ciboch, Koupal, Vlk, Doktor, Drda, Pašek, Rod, Volf, Bárta, Strnad, Novák.
Nymburk: Krofta – Mašek, Loučka, Bičiště "A", Rittig, Knesl "A", Smejkal – Arnošt, Stehlík, Kuzďas, Kedršt, Eis "C", Maršoun, Josefus, Král, Planý, Kolouch, Hejda, Štěpánek.

Žluto-modří vstoupili do dnešního střetnutí lépe. Už po třech minutách lovil ze své sítě kotouč Krofta, kterého prostřelil do spodní části branky volný Pašek. V deváté minutě mohli Jihočeši vést už o dvě branky. Po chybě hostujícího hráče na modré čáře se do úniku dostali dva hráči Písku. Duchoň místo nahrávky zvolil střelu, kterou lapil připravený brankář Nymburka. O šest minut později tlak hostů v útočném pásmu přinesl několik zajímavých šancí, ale vše podržel skvělým výkonem Gába. Nymburští dokázali srovnat krok v 16. minutě. Bičiště nahrál přesně na čepel Josefusovi, který z blízka prostřelil domácího brankáře. Písecký výběr udeřil znovu o minutu později. Ciboch vystřelil na branku hostů. Jeho střelu Krofta podcenil a nakonec mu puk prošel až za brankovou čáru. V úvodní třetině byl Písek lepší a do kabin se šlo za příznivého stavu 2:1 pro hráče od Otavy.

Další část přinesla podobný průběh hry, jako v první třetině. Šance byly na obou stranách. V 25. minutě se po akci domácích rozezněla branková konstrukce Krofty. Na druhé straně se do pěkné akce dostal Arnošt se Stehlíkem. Oba pokusy však zlikvidoval rychle zasahující Gába. Ve 32. minutě Kuzďasovu střelu tečoval před gólmanem volný Bičiště a hokejisté hrající v červených dresech vyrovnali na 2:2. Písecký výběr měl další dvě dobré příležitosti, ale ani jedna z nich neskončila v brance hostí. V čase 36:19 šel Nymburk poprvé do vedení. Kapitán Eis se dostal sám až ke Gábovi, kterého mezi betony dokázal kličkou překvapit. Po dvou třetinách tak Nymburk vedl na ledě Písku o jedinou branku.

Na začátku třetí části zahodil vyrovnání Pašek, který v obrovské šanci nedokázal puk dopravit za záda Krofty. Jihočeši se snažili držet krok se svým soupeřem, ale v poslední třetině na nich už byla vidět únava. Hokejisté z Nymburka měli více ze hry a dokázali si již dobře rozehraný zápas pohlídat. Poslední trefu si připsali hosté osmnáct vteřin před koncem, kdy do prázdné klece nasměroval puk Kuzďas. Červeno-modří si tak připsali v posledním zápase letošního roku další body.

Písecké áčko se dále trápí a výhru hokejisté neslavili už šest zápasů v řadě.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Začátek zápasu byl z naší strany dobrý a i když Nymburk vyrovnal, šťastným gólem jsme se zase dostali do vedení. Bohužel ale hosté otočili vývoj a my jsme už nedokázali podat dobrý výkon. Chtěli jsme doma bodovat, ale chyběl nám takový zápal."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy