Starší dorost načal sezónu vítězně. Doma zdolal Klatovy

Písečtí starší dorostenci za sebou mají vstup do ročníku nově uspořádané druhé nejvyšší soutěže - regionální ligy. V prvním kole na svém ledě přivítali Klatovy, proti kterým si připsali také první body v novém ročníku. U Otavy mířil do černého dvakrát Šuhaj a jednou Novák. Písek porazil Západočechy 3:0.
Starší dorost, 1. kolo, ne 10.9.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Klatovy
3:0
0:0, 0:0, 3:0
Písek: Kříž (Křepela) - Lang, Kopenec, Kukla, Pokorný, Brož, Tampier - Novotný, Přibyl "A", Novák "C", Stauber "A", Šuhaj, Pechlát, Januška, Fríd, Kajtman
Klatovy: Pluhař (Smolík) - Koutník, Kaiser, Párecký, Krs "A", Prokop "A", Šperl, Šefl, Mužík, Vávra, Koranda, Fořt, Sulan, Řehák, Vlasák, Jůda, Valeček

V průběhu první dvacetiminutovky oba celky předváděly divákům to, co by od hráčů jejich kategorie byli očekávali. Po celou dobu vedly poměrně vyrovnanou partii, draly se za pukem a hra se přelévala ze strany na stranu. V samém úvodu třetiny však přeci jenom působili o něco dravěji hosté, jimž domácí naservírovali spoustu dobrých příležitostí, když se hned několikrát provinili proti pravidlům. Písečtí ovšem nakonec dokázali být vždy ve správný čas na správném místě, díky čemuž veškeré soupeřovy úmysly úspěšně přečetli. A co nevyžehlili bránící hráči, to zažehnal duchapřítomný Kříž. Po přečkaných oslabeních si více než dobře počínal Januška, který založil krásnou individuální akci, během níž se sice sám proháčkoval až před Pluhaře, ten ale jeho pokus následně vyrazil betonem do bezpečí. Spodek pravého kruhu se pak stal příhodným odpalištěm pro Pechláta, nicméně i s jeho ránou bez přípravy si hostující gólman poradil. Největší šanci ovšem bezesporu spálil klatovský Krs, jemuž se nepodařilo usměrnit kotouč do volného prostoru, jenž před ním zel poté, co se žlutomodrý brankář zapomněl u své pravé tyče. Střelecký konkurz tak i nadále pokračoval.

S nástupem do prostředního dějství ze své aktivity ani jeden z týmů neubral, ba právě naopak. Jejich chuť hrát naopak zesílila, hra se zřetelně vyostřila, hokejisté obou celků přidali na důrazu a nenechali si ujít jediný osobní souboj, k brance to však stále nevedlo. Herní projev Píseckých dále působil více organizovaněji, byli jistější na kotouči, zdálo se, že přesně vědí, co dělají a pro co si jdou, naopak hosté jako kdyby zkoušeli své štěstí a nezlomně věřili, že jedna ze střel se zkrátka a dobře ujmout dříve či později musí. Perné chvilky zažil při vstupu do třetiny Kříž, na jehož brankovišti vytvořili hosté obrovský zmatek, kterým docílili toho, že na ně i podruhé zívala odkrytá klec, kterou však i tentokrát pohrdli. Pluhař na druhé straně pro změnu doslova ukradl gól z hole Matěji Přibylovi, jenž střílel z opravdu dobré pozice, jeho radost ale nečekaně zkazil gólmanův reflex. Podobně na tom byli i iniciativní Stauber s Novákem, kteří se střeleckou štěstěnou rovněž dlouho nemohli najít společnou řeč. V závěru periody se ještě vyřítil proti Křížovi nikým nestíhaný Mužík, jeho pas ovšem hokejku najíždějícího spoluhráče v rozhodující okamžik přeskočil.

V závěrečném dějství už se přihlížející přesných zásahů konečně dočkali. V prezentování obou celků k žádným výraznějším změnám nedošlo, i nadále platilo, že cílené puky Píseckých nebyly až tak nebezpečné jako nahodilé šance hostů, nicméně rozhodujícím aspektem byla efektivita a z té přeci jenom trpělivostí obrnění a aktivitou hýřící domácí těžili. Vůbec prvním úspěšným střelcem mohl být hostující Kryštof Krs, který měl na pravém kruhu dostatek času a prostoru pro to si svou ránu připravit a pořádně zacílit, Kříž si ho ovšem záhy vychutnal parádním zákrokem lapačkou. Skóre otevřel až Vojtěch Šuhaj, jenž se před Pluhaře nahrnul jako velká voda a svou průbojností protlačil kotouč za brankovou čáru. Zanedlouho došla trpělivost Adamu Novákovi, který se na okamžik stal pánem útočného pásma, když se šikovně dostal až před brankáře hostů a výstavním bekhendem vymetl jeho pravou šibenici. Úspěšný vstup do sezony pak ještě korunoval svou ránou z první před brankovištěm hlídkující a z pokleku pálící Vojtěch Šuhaj, k němuž se dostala svižná Přibylova přihrávka, jež celou situaci ukázkově rozebrala a na jejíž konto se první jmenovaný v zakončení jednoduše nemohl splést.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy