Pootavské derby mladších dorostenců vyznělo lépe pro Písek

Tak jako starší dorostenci, tak i mladší čekalo derby proti Strakonicím. Zápas druhého s třetím vyzněl lépe pro výše postavený celek, který dokázal svého rivala srazit pěti brankami. Nejvíce gólová třetina byla druhá, ve které padlo celkem pět branek a z toho tři v krátkém časovém sledu. Největší podíl na výhře má Ondřej Smetana s Martinem Žákem, kteří se podíleli na čtyřech gólech. Písečtí tak natahují vítěznou šňůru již na čtyři utkání s celkovým skóre 13:4!
Mladší dorost, 10. kolo, so 11.11.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Strakonice
5:2
2:0, 3:2, 0:0
Branky a nahrávky: 7. Kurfurst (Žák), 17. Smetana (Žák), 28. Žák (Smetana), 28. Smetana, 36. Suchan (Kacbunda) - 27. Andrle (Kouba), 34. Andrle. Rozhodčí: Šperl - Mitáš, Košatka. Vyloučení: 4:0, navíc OT Vaněček. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Písek: Špiler (Hořejší) - Kacbunda, Kocour, Řezáč, Polák, Keřka, Kurfurst - Wimmer, Skalický, Smola, Dráb, Suchan, Lechnýř, Kovanda, Smetana, Žák, Matašovský
Strakonice: Kováč (28. Bezpalec) - Balvín, Koryťák, Vaněček, Krejčí, Vaněček - Kouba, Andrle, Kříž, Beníšek, Rendl, Braun, Široký, Novák, Časta, Matašovský

Vstup do utkání se domácím příliš nevyvedl a hned v první minutě zápasu se museli bránit přesilové hře. Tato přesilová hra ovšem branku nepřinesla a pokračovalo se ve vysokém nasázení. Od modré čáry vypálil písecký Jan Kurfurst, jehož dělovka zaplula do sítě. Hosté se však inkasované branky nezalekli a okamžitě se hnali za vyrovnáním. Nejblíže ke vstřelené brance byl Šimon Kouba, který dvakrát v krátkém časovém sledu pelášil sám na brankáře – nejprve mu střelecký pokus znepříjemnila obrana domácích a posléze se vyznamenal brankář Písku. Po těchto několika šancích Strakonic se ke slovu opět dostal domácí Písek. Přesnou střelou z mezikruží poslal svůj tým do dvoubrankového vedení Ondřej Smetana.

Úvod do druhé třetiny patřil spíše hostům, kteří se dostávali více do šancí. Tento nátlak se nadále stupňoval a také přinesl tížené ovoce, když z pravé strany inkasoval přesnou přihrávku Filip Andrle, který neměl problém vstřelit puk do branky. Už to vypadalo, že se nám utkání pořádně zdramatizuje, avšak mladší dorostenci Písku v sobě probudili gólového boha a během třiceti vteřin dokázali vsítit dvě branky. Nejprve se prosadil Martin Žák a posléze doklepl puk do brány Ondřej Smetana. Písecký brankář dokázal skvělými zákroky zlikvidovat všechny nebezpečné střelecké pokusy Strakonic v přesilové hře, avšak na střelu Filipa Andrleho nestačil. Pět minut před koncem druhé periody nastřelil puk z pravé strany Štěpán Kacbunda, avšak Jaroslav Suchan lehce tečoval tuto střelu a Písek opět odskočil na rozdíl tří branek.

Třetí třetina nebyla na šance a góly plodná a vypadalo to, že oba týmy už chtějí zápas pouze dohrát. Jednu z největších příležitostí měl jeden z domácích hráčů, který přestřelil prázdnou bránu. Na druhé straně nastřelil v dobré příležitosti jeden z hráčů tyčku. V závěru třetiny měl více ze hry domácí tým, který párkrát ohrozil bránu Strakonic.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy