Kohouti slaví jasnou výhru, Písečtí se dál trápí

Na zimní stadion dnes přijel tradiční rival od Jordánu. Už od začátku zápasu bylo jasné, že jsou Kohouti v dnešním duelu favoritem, ale i tak se písecké áčko dvě třetiny snažilo, aby to neměli hosté tak jednoduché. Táborští zlomili Krále až v poslední třetině, kdy jim nasázeli čtyři góly. Postupně se v ní prosadil Jan Bárta, dvě trefy přidal Jiří Bárta a na konečných 6:0 upravil Havelka. Hosté tak svou roli v tomto souboji potvrdili a z královského města si odvážejí výhru.
2. liga mužů - sk. Střed, 5. kolo, so 28.9.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
0:6
0:1, 0:1, 0:4
Branky a nahrávky: 2. Matějka (Černý, Dančišin), 26. Heřman (Havran), 47. Bárta (Šulek, Skočovský), 47. Bárta (Březina, Skočovský), 51. Bárta (Zayml, Černý), 58. Havelka (Dančišin, Heřman). Rozhodčí: Horňáček – Horažďovský, Šimák. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:3. Diváci: 275. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 0:6.
Písek: Kříž (Štrobl) – Košař, Suda "A", Hanus "C", Houdek, Šaršok, Růžek, Turek – Strnad, Bednařík "A", Rod, Tintěra, Karbulka, Přibyl, Egert, Paule, Fríd, A. Novák.
Tábor: M. Novák (Lekeš) – Skočovský, Havelka, Hajič, Černý "A", Radoš, Dvořák, Havran – Matějka, Zayml, Prášek, Jan Bárta, Březina, Heřman "C", Dančišin, Kadilák, Jiří Bárta, Šulek, Seidl "A", Pejchal.

Na zimním stadionu se odehrálo Jihočeské derby mezi domácím Pískem a hostujícím Táborem.

Už po prvních dvou minutách šel Tábor do vedení 1:0, kdy Černého ránu od modré tečoval před brankářem Matějka a využil přesilovku pět na čtyři. Po rychle vstřelené brance se bílo-modří tlačili do dalších šancí. Nejprve ve čtvrté minutě Šulek, kterého vychytal Kříž. Poté v osmé se mohl prosadit Jan Bárta, ale i jeho pokus zlikvidoval domácí gólman. Ve 14. minutě se do přečíslení dostal domácí celek, ale Adam Novák pálil nepřesně. Na konci první třetiny ten samý hráč mohl vyrovnat, kdy z blízkosti napálil kotouč do brankáře Kohoutů, ale s velkým štěstím pro hosty se nakonec puk za brankovou čáru nedostal.

Na začátku druhé třetiny se dostal k zakončení Pejchal, ale brankář Králů si dokázal poradit. V 25. minutě Turkovo rána orazítkovala tyčku Michala Nováka. O minutu později se radovali znovu Kohouti. Pohotovou přihrávku Havrana na modrou čáru zužitkoval Heřman, který prošel přes píseckou obranu a střelou pod víko nedal brankáři Písku šanci. O další dvě minuty později se chtěl Heřman znovu prosadit, ale Kříž ho vychytal. Pět minut před koncem prostřední třetiny mohl snížit Adam Novák, ale hostující brankář si šanci pohlídal. Po čtyřiceti minutách se šlo do kabin za stavu 0:2 pro bílo-modré.

Ve třetí třetině hostující celek dal dva slepené góly během třiceti-osmi vteřin. Nejprve v čase 46:14 využil další přesilovku Jan Bárta. Po něm se do útočného pásma protlačil Březina, který adresoval přihrávku přesně na Jiřího Bártu a ten prostřelil píseckého brankáře. Po těchto brankách už byl domácí celek zlomený a nedokázal hostujícímu týmu vzdorovat. Toho využili Kohouti ještě dvakrát. Na začátku 51. minuty svůj druhý gól v utkání přidal Jiří Bárta. Čtyři minuty před sirénou se hokejisté od Jordánu dostali do další nebezpečné šance, ale tentokrát je vychytal Kříž betonem, kterým na poslední chvíli vykopl kotouč směřující do branky. Poslední změna stavu přišla dvě minuty před koncem zápasu, kdy Dančišin v útočném pásmu našel Havelku a ten navýšil náskok na šest branek.

V derby tak nakonec táborští potvrdili roli favorita a Michal Novák si připsal čisté konto.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Odehráli jsme dvě slušné třetiny, ve kterých jsme ale obdrželi zase dva zbytečné góly. Ve třetí třetině přišel výpadek a dostali jsme gól, který nás zlomil. Pak už tam nebylo nic. Navíc nemáme ani přesilovky, ty jsou tragické. Chybí tomu nějací zkušení hráči. Trápí nás velká neproduktivita. Šance si vypracujeme, ale góly nedáváme a vypadneme z utkání."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy