Jihočeši prohráli pátý zápas v řadě, tentokrát nestačili před svými fanoušky na Kolín

Na led domácího áčka přijel v roli favorita tým z Kolína. Do zápasu vstoupil lépe hostující celek, který už po desáté minutě vedl o jednu branku. Jihočechům se podařilo rychle vyrovnat. V další šanci však přidali Kozlové další gól. Poté i přes snahu Písku se už domácí celek z branky neradoval a góly padaly jen do branky Králů. Nakonec se hostům podařilo vstřelit pět branek a dokázali potvrdit roli silnějšího týmu.
2. liga mužů - sk. Střed, 13. kolo, st 30.10.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
1:5
1:2, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 13. Novotný (Karbulka, Krýner) – 10. Šafránek (Březina, Malý), 15. Stehlík (Kadlec, Mašín), 33. Procházka (Němec, Semirád), 59. Stehlík (Zumr), 60. Stehlík (Martínek). Rozhodčí: Velčovský – Horažďovský, Štěpánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5.
Písek: Hamalčík (Kříž) – Šafář, Suda "A", Šaršok, Houdek, Košař, Růžek "A", Turek – Volf, Novák, Novotný, Rod, Krýner, Arnošt, Matějka, Bednařík "C", Karbulka, Petřík.
Kolín: Sejpal (Hermann) – Pýcha, Barták, Jelínek, Březina, Pilný, Havelka, Kadlec – Mašín, Stehlík, Semirád, Malý "C", Procházka, Kozák, Martínek, Zumr "A", Šafránek "A", Němec.

Na led Králů přijel Kolín, který šel do dnešního zápasu v roli papírového favorita.

Už ve druhé minutě se do nebezpečné šance dostal Šaršok, ale jeho střelu vychytal brankář Kozlů. Skóre otevřeli hosté v desáté minutě. Po nahození se k teči dostal Šafránek a dal úvodní branku. O další dvě minuty musel vytáhnout brankář žluto-modrých dva dobré zákroky proti akcím soupeře. V polovině dvanácté minuty mohl v oslabení vyrovnat Bednařík, ale Sejpal svůj tým podržel. Ve 13. minutě se Králům podařilo vyrovnat zásluhou Novotného, který před brankářem vystřelil a kotouč skončil v síti hostů. Kolínští si vzali vedení zpět hned v další šanci, kdy hráli přesilovou hru. V té Kadlecovo přihrávka našla volného Stehlíka, který ránou z kruhu vsítil gól. Po úvodní třetině se šlo do kabin za stavu 1:2 pro hostující výběr.

Ve druhé části měl Písek k dispozici dvě přesilové hry, ale ani jednu nedokázal využít. V 33. minutě odskočili hokejisté hrající v bílo-modrých dresech do dvou-gólového vedení, kdy po přihrávce Němce se dostal k puku Procházka a do odkryté branky vsítil další trefu. Do konce druhého dějství měli oba týmy ještě několik možností, ale nikdo z nich už další branku nepřidal.

Na začátku třetí třetiny brankář Králů vychytal hned tři pokusy Kozlů. V padesáté-druhé minutě se po přesné přihrávce Bednaříka dostal do úniku Arnošt, ale Sejpal ho dokázal vychytat. Necelé tři minuty před koncem byl odvolán brankář domácího mužstva a hokejisté od Otavy zkoušeli hru v šesti hráčích v poli. Toho využili Kozlové. Po přihrávce Zumra na Stehlíka v útočném pásmu už měl druhý jmenovaný snadnou práci a do odkryté branky dal svůj druhý gól v utkání. V poslední minutě přišla ještě jedna úprava skóre, kdy si hattrick připsal Stehlík, který přesnou ránou do horní části klece nedal šanci domácímu brankáři puk chytit.

Kolínští hokejisté tak potvrdili roli favorita a v odvetě si připsali vítězství konečným výsledkem 5:1. Velký podíl na výsledku měl také Sejpal , který v několika šancích dokázal zastavit svými zákroky Krále.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: „Je to pro nás hrozně těžké. Nasadili jsme sedm juniorů a klobouk dolů před nimi za to, co předvedli. Máme spoustu zraněných hráčů, na tréninku tím pádem máme málo lidí a to se promítá do hry. Na druhou stranu – měli jsme v zápase hodně příležitostí a neproměníme nic. Dva góly si dáme sami a to je pak těžké nějaký výsledek uhrát.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy