Králové berou bod, nájezdy rozhodl klatovský Houdek

Uprostřed pracovního týdne čekalo hokejisty z královského města další utkání, kdy na led domácího áčka přijeli Klatovy. Písečtí si vypracovali po dvou třetinách vedení o dvě branky, o které ve třetí části přišli. Hostům se podařilo zápas otočit, ale v poslední minutě srovnali domácí Králové na 3:3. Utkání nakonec rozhodly samostatné nájezdy, kdy se trefil hostující Houdek a dva body si tak odvážejí Klatovy.
2. liga mužů - sk. Střed, 24. kolo, st 11.12.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Klatovy
3:4sn
1:0, 1:0, 1:4
Branky a nahrávky: 4. Novák (Arnošt), 6. Krýner, 60. Arnošt (Matějka, Strnad) – 46. Hasman (Houdek), 52. Procházka (Leština), 59. Uhlík (Houdek, Procházka), 65. Houdek (TS) . Rozhodčí: Jaroš – Svoboda, F. Štěpánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4sn.
Písek: Kříž (Štrobl) – Turek, Šafář, Košař, Šaršok "A" – Strnad, Rod, Arnošt, Novák, Matějka, Bílek, Bárta, Sivek, Volf "A", Karbulka, Bednařík "C", Tintěra, Krýner.
Klatovy: Kolář (Brtník) – J. Štěpánek, Houdek, Vajner, Sysel, Leština, Walter – Uhlík "C", Roubal "A", Adamec, Mužík, Vávra, Hasman, Kolda, Procházka, Hajšman, Reitspies, Malát.

Králové vstoupili do úvodu zápasu lépe, kdy už ve 4. minutě slavil úvodní gól Novák, který dopravil kotouč do odkryté branky. V 8. minutě měl štěstí domácí brankář, kdy Uhlík po šanci nedokázal dostat kotouč za brankovou čáru. O minutu později se v oslabení mohl prosadit Šaršok, ale Kolář ho dokázal vychytat. Ve čtrnácté minutě se mohli dostat domácí do dvoubrankového vedení, kdy Matějka přihrál Bártovi, ale ten kotouč netrefil přesně.

Na začátku druhého dějství měl dvě dobré šance domácí Strnad, ale obě vychytal brankář v červeno-bílém dresu. Ve 30. minutě mohl srovnat krok hostující Procházka, ale Kříž semaforem jeho pokus vyčapal. Králové se dostali do vedení 2:0, kdy se Krýner dostal před gólmana a do spodní části branky navýšil. Osm minut před koncem druhé třetiny měli Klatovy velký tlak na branku domácího výběru, ale Kříž znovu podržel svůj tým.

Šest minut po začátku třetí třetiny se dočkali snížení hosté, o které se postaral Hasman. Ten se dostal sám před brankáře a nedal mu šanci. O tři minuty později zastavil brankář Králů další jasnou šanci před brankovou čárou. V čase 51:02 se hostům podařilo srovnat na 2:2. Ve vlastním oslabení se před domácím gólmanem zjevil Procházka, Kříž vyjel, ale vyrovnávací brance zabránit nedokázal. Minutu a půl před koncem třetí části šli hokejisté z Klatov poprvé do vedení, kdy se trefil kapitán Uhlík, který z kruhu vypálil nechytatelnou ránu. Písečtí si vzali oddechový čas a po něm hráli v šesti hráčích v poli. Třicet-jedna vteřin před koncem základní hrací doby přišlo vyrovnání. Po tlaku na hostující svatyni srovnal na 3:3 domácí Arnošt.

Po šedesáti minutách následovalo prodloužení, ve kterém byly šance na obou stranách, ale žádná branka nepadla.

Po další krátké přestávce přišly na řadu nájezdy, ve kterých to bylo velmi vyrovnané. Nakonec rozhodla až desátá série, ve které vítězný nájezd proměnil Houdek.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Byli jsme možná i lepším týmem, ale dosáhli jsme jen na vedení 2:0. Po druhé třetině jsme upozorňovali, aby se neopakoval scénář z minula, kdy nám otočili na 2:3. Bohužel se to stalo, dělali jsme chyby a byli jsme dole. Zvládli jsme ještě vyrovnat, nájezdy jsou loterie."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy