Další hororová třetí třetina sebrala Písku veškeré naděje na dobrý výsledek

Utkání mezi Pískem a Kobrou přinášejí v této sezóně poměrně hodně branek a také překvapivá vítězství. V tomto utkání platil pouze bod číslo jedna. Do utkání vstoupil lépe celek z Prahy, který skóroval po třech minutách hry zásluhou Hlinky. O pár minut později ale dokázal vyrovnat kapitán Hanus. Po prvních dvaceti minutách byl stav nerozhodný 1:1. I ve druhé periodě udeřila jako první Kobra a poté udeřila ještě jednou. Písek tedy musel dotahovat dvoubrankovou ztrátu a čtyři minuty před druhou sirénou snížil opět Hanus. Vypadalo to, že budeme svědky velmi napínavé bitvy až do samotného konce, ale všechno rozhodly dvě rychlé branky hostů ve třetí třetině. Kobra dokázala ve zbytku utkání skórovat ještě třikrát a dotáhla utkání do vítězného konce.
2. liga mužů - sk. Střed, 30. kolo, so 11.1.2020
Písek
Kobra Praha
2:8
1:1, 1:2, 0:5
Branky a nahrávky: 6. Hanus (Bednařík, Bílek), 37. Hanus (Bílek) – 3. Hlinka (Smejkal, Šefl), 27. Bříška (Tondr, Bárta), 33. Novák (Šťastný, Popela), 44. Hlinka (Smejkal), 44. Bříška, 51. Mrkvička (Bříška, Šteiner), 54. Tondr (Šteiner), 57. Bříška (Šteiner, Bárta). Rozhodčí: Kraval – Rubáš, Sedláček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 2:8.
Písek: Kříž (Buchta) – Tintěra "A", Bílek, Najman, Sivek, Šafář, Hanus "C", Turek – Strnad, Novák A., Bárta J., Rod, DiLisi, Arnošt, Matějka, Bednařík "A", Karbulka, Fríd
Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Knesl, Šteiner "A", Popela, Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Hrubý, Heldák, Novák D., Bříška "A", Smejkal, Bárta M., Petrov, Antončík "C"

Ihned v prvních pěti minutách byli fanoušci svědky dvou branek. Ve třetí minutě vypálil nečekaně z prostoru mezi kruhy Filip Hlinka, který otevřel skóre utkání. O pár minut později už byl stav opět vyrovnaný, neboť Vladimír Hanus dokázal využít přesilovou hru. Tempo obou celků se rapidně zvedlo a k vidění byla pohledná ofenzivní hra. Kobra Praha mohla jít do vedení, ale přečíslení tři na jednoho přišlo nazmar. Celkově v první třetině byl nejvíce zaměstnaným hráčem brankář domácích Richard Kříž, který ale v úvodní části za svá záda nepropustil další kotouč. I Písek měl nějaké šance, ale nebyly příliš nebezpečné.

Písek se v úvodu druhé třetiny usídlil v útočném pásmu, ale po chybě na modré se dostala ke kotouči Kobra, která se dostala do přečíslení. S následující střelou si ale dokázal Kříž poradit. Poté přišel faul Karbulky a přesilová hra pro hosty. Tondr našel přesnou přihrávkou dobře postaveného Kamila Bříšku, který se nemýlil. Do dvoubrankového vedení poslal Kobru Dominik Novák, který se dostal do samostatného úniku a vyzrál na píseckého maskovaného muže v bráně. Kobra se po vstřelené brance držela na kotouči v útočném pásmu, ale přišla ztráta puku a šance pro domácí. Vladimír Hanus chtěl pouze nahodit kotouč na brankáře Sochůrka, ale kotouč doskákal až do sítě. Kobra se ještě snažila ve zbytku třetiny vzít si svůj náskok zpátky, ale brankář Písku byl proti.

Horová závěrečná část přišla už v samotném úvodu. Nejprve Křížovu tyčku orazítkoval Novák a poté přišly dvě rychlé branky. Nejprve se prosadil Hlinka pro kterého to byla druhá branka v utkání a přesně o osmnáct vteřin později se trefil opět Bříška. Písečtí ale mohli opět snížit, neboť se po sledu odrazů dostal kotouč až na brankovou čáru hostů a nebýt pohotového zákroku obrany, tak by možná bylo všechno jinak. Po této velké příležitosti domácích přišel další tvrdý úder v podobě inkasované branky. Tomáš Mrkvička přesnou ranou zvýšil náskok svého celku. Sedmou branku Kobry přidal Lukáš Tondr a na konečných 8:2 zvýšil nejproduktivnější hráč celé soutěže Kamil Bříška.

Písek inkasoval v posledních dvou utkáních celkem třináct branek ve třetí třetině, což je velmi nelichotivé číslo.

Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Václav Šrámek: "Po průšvihu v minulém zápase jsme chtěli hrát lépe. Dvě třetiny se nám to dařilo. Na začátku třetí třetiny jsme nevyužili přesilovku, ještě jsme se zakopali psychicky a udělali hrozné chyby. Po chybách zkušených hráčů nám soupeř utekl na 5:2, a i když jsme si šance vytvořili, hráli jsme moc otevřený hokej a soupeř chodil do přečíslení. Výsledek 8:2 je tristní, opět jsme vybouchli ve třetí třetině."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy