Nedělní divočina vynesla juniorce dva body

Obrovské drama. Tak vypadal nedělní zápas REDSTONE extraligy juniorů, ve kterém Písek vyzval nepříjemný Žďár nad Sázavou. Každý chvilku tahal pilku a nakonec napínavý mač skončil asi spravedlivým děleném bodů. Písek u Otavy vyrýžoval dva.
REDSTONE Extraliga juniorů, 25. kolo, ne 5.1.2020, Zimní stadion Písek
Písek
Žďár nad Sázavou
5:4sn
1:0, 2:4, 1:0 - 0:0
Písek: Pícl (35. Buchta) – Tampier, Najman, Cibuzar, Šafář, Kurfürst, Kulvejt – Egert, Brož V., Karbulka, Novotný, Krýner, Přibyl, Fríd, Petřík, Andrle, Hrakholski
Žďár nad Sázavou: Krejčí – Čermák, Prokop, Brož P., Winkler, Doležal – Pachl, Kochrda, Egart, Bednář, Štola, Šarejch, Malenovský, Jindra, Brůžek

Zajímavá první třetina nabídla velkou územní převahu Králů z Písku. Skoro by se dalo říct, že by písecký hokejový klub ušetřil za práci rolbaře, který by do obranného pásma Jihočechů ani nemusel o pauze jezdit. Hrálo se totiž většinou jen na polovině plamenů. Velký nápor ale vynesl domácím jen jeden gól, který dal na začátku zápasu kapitán Matěj Přibyl. Hosté se osmělili až ve druhé polovině periody a pomohla jim k tomu přesilovka, kterou však nezužitkovali. Do kabiny se tak rozešly oba týmy za stavu 1:0.

Druhá třetina se změnila v pořádnou divočinu. Když dával zkraje prostředního dějství Jaroslav Krýner na 2:0, zdálo se, že domácí mají zápas ve své režii. Jenže pak přišly vybojované góly Matěje Jindry a Martina Štoly a bylo to 2:2. Domácí Yahor Hrakholski vrátil na domácí hole vedení, ale sympaticky bojující hokejisté z Vysočiny se nevzdali a brankami Matěje Jindry a Filipa Brůžka šli poprvé do vedení 3:4.

Třetí dějství nabídlo opět velký písecký tlak, kterému hosté dlouho čelili především díky skvělému Krejčímu v brance. Nakonec se ale Písek přece jenom dočkal po pěkné střelce Jiřího Egerta, který vymetl pavouky v levé šibenici. V prodloužení už pak branka nepadla a šlo se na nájezdy. V těch vystřelil stejný hráč dva body pro Písek jediným úspěšným nájezdem.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy