Skvělý obrat! Drtiči z Hodonína se před Králi museli hluboko sklonit

Narychlo smluvené utkání se silnými hodonínskými Drtiči se neprodleně stalo příslibem kvalitní hokejové podívané, který do ochozů píseckého zimního stadionu nalákal bezmála tři stovky zvídavých fanoušků. Ti se toho, v co doufali, dočkali již v první dvacetiminutovce středečního zápasu, kdy měli možnost přihlížet vyrovnané a ze strany na stranu se přelévající hře plné akcí a hokejových momentů. Hosté se v úvodu střetnutí dostali dvakrát do vedení, písečtí Králové však zvládli zachovat klid a o jejich převahu je postupně připravit. Na přelomu druhého dějství totiž nastartovali velký obrat a dali tak Drtičům ochutnat jejich vlastní medicínu. Do konce zápasu jim nasázeli hned půltucet branek a poslední domácí přípravné klání tím ovládli v poměru 6:3. Dvěma trefami dovedli Krále k výhře Martin Matějček a Martin Kosnar, po jednom přesném zásahu si připsali Tomáš Rod ml. a Lukáš Bednařík.
Příprava A-tým, příprava, st 2.9.2020, Zimní stadion Písek
Písek
Hodonín
6:3
1:2, 3:0, 2:1
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Parýzek, Dudáček, Bílek, Šafář, Suda – Kosnar, Rod T. st., Sýbek, Matějka, Matějček, Bednařík, Novák, Přibyl, Rod T. ml, Volf
Hodonín: Kubáň (Polášek) – Jirásek, Kruckovič, Spalovský, Vosátko, Uhříček, Veselský, Koubek – Komínek, Romančík, Hložánek, Balán, Bulín, Krejčí, Škvrně, Urbánek, Sedláček

Úvodní dvacetiminutovku středečního klání tentokrát nelimitovalo žádné oťukávání soupeře ani přílišná opatrnost, již od samého začátku se hrálo pěkně zostra, tak jak komu zrovna přišel puk na hokejku. Jako první tímto způsobem zaúřadovali začátkem čtvrté minuty hosté, když se po usazení v útočné třetině vhodně rozestavěli a postupně zmáčkli Hausera v jeho brankovišti. Tam pak převzal otěže Stanislav Balán, jenž domácího gólmana vymíchal a po kličce zasunul kotouč za jeho beton, čímž využil ke konci se chýlící přesilovou hru svého výběru. Na střídačce Králů však po inkasované brance nebyla patrná jakákoliv rezignace, naopak se domácí borci vyburcovali k rychlé odpovědi. Před hodonínskou klec si pohotově sjel Lukáš Bednařík, který Kubáně pozdravil povedenou střelou zápěstím, jež stav zápasu srovnala. Vyrovnaná hra plná oboustranného střeleckého snažení, akcí a napětí dále gradovala druhým vedoucím gólem hostujícího výběru - Stanislav Balán znovu proklouzl žlutomodrou obranou a poslal puk pod horní tyč domácí svatyně - 2:1. V závěru se ihned po návratu z trestné lavice mohl na konci rychlého protiútoku prosadit provinivší se Volf, jeho střela však skončila vysoko v ochranné síti.

Druhá perioda s sebou přinesla řadu vyloučení a třaskavých momentů, často se v jejím průběhu přerušovalo a působila tak poněkud hektickým dojmem. Pro domácí celek byla ovšem klíčová. V jejím úvodu se v rýsujícím se přečíslení mohli blýsknout Volf s Novákem, první jmenovaný ale podlehl napadajícímu obránci Hodonína a jeho přihrávka na volného týmového kolegu ani neprošla. Co ale Píseckým vyšlo, to byla druhá útočná akce Martina Matějčka. Ten se po nevydařeném zakončení ze středu hřiště nevzdal, objel Kubáňovu bránu, nabral puk na čepel a hladce zakončil do odkryté klece. Záhy bylo Drtičům ještě větší horko, neboť se ocitli v herní situaci 5 na 3, která v jejich předbrankovém prostoru způsobila pořádné dusno. Tohoto zmatku pak využil Martin Kosnar, kterému se podařilo protlačit puk za čáru a poslat Krále do vedení. Od té chvíle jako kdyby Drtiči mírně tápali a nevěděli kudy kam, jejich původní zápal najednou viditelně ochabl. Písečtí se tak poměrně logicky radovali během chvíle z dalšího přesného zásahu z hole Martina Kosnara zvyšujícího na 4:2.

Hosté měli v začátku závěrečného dějství k dispozici dobíhající trest píseckého Dudáčka, domácí však v obranné třetině odvedli dobrý kus práce a Hodonín k ničemu zásadnímu nepustili. Celku ze Slovácka začínalo pomalu ale jistě téci do bot, proto rázem vsadil na jednoduchost a přímočarost. Hauser se na konto toho musel mít nějaký čas pořádně na pozoru, za chvíli už ovšem byly šance hostů zase spíše jen občasnými výkřiky do tmy. Na dvougólového Balána kupříkladu zívala prázdná klec, on však nedokázal nastřelený puk příhodně ztečovat. Na druhé straně mohlo dojít k potrestání pochybení obránců, dva domácí hráči čelili jeden po druhém Kubáňovi vstříc tváří v tvář, ani jeden z nich ale nebyl schopen usměrnit kotouč tím správným směrem. Pár takových karambolů na Písecké ještě čekalo, jejich vleklou střeleckou nepřesnost prolomil až Martin Matějček v 52. minutě. Šestý gól pak na střelecký účet domácího mužstva poslal Tomáš Rod ml.. Snížit na konečných 6:3 se krátce před zazněním závěrečné sirény podařilo Michalu Romančíkovi, jenž Hausera zmátl naznačením, zamezil tak jeho přesunu na levou stranu a zakončoval do prázdné.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob: "Přijel silný soupeř, kterého jsme potřebovali po tréninkovém procesu, kterým teď procházíme. V podstatě jsme dobře odehráli jen první utkání, jinak jsem se hledali. V utkání s Hodonínem jsme začali šlapat a od druhé třetiny jsem položili základ vítězství. Bylo to zasloužené."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy