Písek zase naděloval, Pinkas má další nulu!

Pozdní začátek zápasu, absence Pindiaka, Filipiho a Máchy, soupeř bojující o play-off, nic z toho nedokázalo zastavit Písek. Ba naopak. Šest gólů, které postupně lovili z branky Slávik a Svoboda, a bezchybný výkon Pinkase (na obr.), znamená, že Písek má play-off jisté, a navíc nenarazí na největšího favorita Kladno. V zápase, který byl v plné režii domácích, skóroval dvakrát Nedorost, jednou Míka, Mazanec, Němeček a Jelen.

1.liga, 39. kolo, so 8.2.2003
Písek
Senators Ždár
6:0
3:0, 2:0, 1:0
Branky a přihrávky: 2. Míka (Bouz, Nedorost), 4. Nedorost (Míka), 13. Nedorost (Bouz), 21. Němeček (Bouz, Šimek), 40.Mazanec (Nedorost, Jelen), 57. Jelen (Šimek). Rozhodčí: Jan Machačný - Karel Dongres, Zdeněk Kantořík. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Diváci: 1650
Písek: Pinkas - Všetečka, Vokatý, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kubeš, Šimek, Jelen - Kořánek, Vondrka.
Michal Pinkas

The Wall

Písečtí hokejisté se v nadstavbové části rozloučili se svými fanoušky vskutku mistrovsky. Potěšili je skvělým výkonem okořeněným půl tuctem branek a čistým kontem navíc. Soupeře z Vysočiny přivítali stejně jako ty předchozí - agresivním napadáním, neúnavným forčekingem a hlavně těžko prostupnou obranou. Senátoři se rychlé hře domácích po celý zápas nepřizpůsobili a po zásluze prohráli vysoko o šest branek, přičemž brankový rozdíl mohl být ještě vyšší.

„Odehráli jsme ten zápas velice dobře kolektivně, od Pinkase až po posledního hráče, není třeba proto vyzdvihovat žádné individuality…“, konstatoval trenér Šperl. Přesto zvláště výkony brankáře Pinkase, který za posledních dvanáct zápasů inkasoval stejný počet branek, jsou úctyhodné. Písek z těchto dvanácti her desetkrát vyhrál.

Hned od prvních minut Písečtí do svého soka vydatně bušili. Žďár vůbec nevypadal na to že bojuje o účast v elitní osmičce. Přenechání iniciativy domácím a počáteční vyčkávání se Senátorům nevyplatilo již ve druhé minutě, kdy nejprve zahrozil tvrdou ranou Němeček od modré. Následná akce Bouze zakončená Míkou už ale úspěch slavila.1:0.

Gól na 2:0

Radost po druhém gólu

Dalšímu gólu opět předcházelo varování. To Mazanec nádherně našel najetého Kubeše, ten pálil jen do Slávika. Vzápětí ale střílel Nedorost, který umě zpracoval Míkovu nahrávku, a již ve 4. minutě vyhnal Slávika z klece. 2:0. Slávik, který důvěrně zná písecké prostředí ze svého dřívějšího působení, se tedy příliš nepředvedl. Jeho nástupci Petru Svobodovi se vedlo lépe, dalšímu přídělu ale nezabránil.

Robert Slávik

Robert Slávik

První vážnější šanci hostů si vypracoval až ve 12. minutě Kocar, Pinkas ale vytáhl jeden ze svých efektních zákroků. Hra se odehrávala výhradně v obranném pásmu Senátorů, kteří stěží odolávali svižným kombinacím a dravým průnikům Píseckých.

Roman Němeček

Roman Němeček

Ve 13. minutě vystihl Bouz rozehrávku soupeře a na druhý gól namazal mezi kruhy Nedorostovi. 3:0.Další šance Písku v závěru třetiny zůstaly nevyužity, i když některé z nich po gólu přímo volaly.

Sotva začala druhá část už zvedal ruce Hřebejk, zatím ještě bezdůvodně. Zopakoval si to o několik vteřin později poté co si puk vyslaný Němečkem našel cestu do sítě Žďáru.4:0. A to z druhé třetiny uběhlo jen 24 vteřin…

Zkorigovat mohl Pelán, ale Pinkas si šel jistě za svým čtvrtým čistým kontem. Pelánova šance byla hned oplacena – břevno nastřelil agilní Nedorost. Útoky se dál přelévaly ze strany na stranu, žďárská obrana je ale na rozdíl od písecké pouštěla do zakončení. Svoboda měl doslova plné ruce práce. Recept na góly nenašel po celý zápas ani nejproduktivnější Senátor Hodek, jeho střela ze 34. minuty jen těsně minula Pinkase i branku.

A lahůdkou pro diváky skončilo toto dějství. Bleskový protiútok, založený díky neúspěšné rybičce hostujícího obránce na útočné modré, přeměnili v pátý gól Nedorost se střelcem Mazancem, který puk doklepl pět vteřin před sirénou do odkryté branky. 5:0.

Ždár pod tlakem

Ždár pod tlakem

Ve třetí části slevili Písečtí ze své aktivity, dále ale pevně třímali otěže zápasu a hlavně nepouštěli soupeře na dostřel. Jediná výjimka, kdy domácí zadáci nechali svého brankáře na holičkách nastala v 45. minutě, rozklek Pinkase zabránil skórovat Davidovi.

Písek se po celý zápas jednoduše dostával do šancí, lehce přecházel střední pásmo, jeho střelcům ale mnohdy chyběl moment překvapení a větší přesnost. Hosté nenašli protizbraň proti výborné kompaktní hře domácích. Navíc se často nechávali vyprovokovat tvrdou hrou, za což zákonitě pykali.

Účet zápasu uzavřel v 57. minutě při přesilovce Jelen, velký podíl na brance má i nahrávač Šimek. 5:0

Nároční písečtí diváci opět odcházeli spokojení, atraktivní herní projev jejich hráčů se jim musel líbit.

Milan Mazanec

Milan Mazanec #1

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Žďáru nad Sázavou): My jsme zápas rozehráli stejně špatně jako v minulém kole, ale tady nás to stálo body. Proti rozjetým domácím by jsme museli hrát daleko lépe, abychom mohli uhrát nějaký slušný výsledek. Z naší strany to byl špatný výkon. Úvodní dva rychlé góly určily další průběh zápasu, jsme z toho zklamaní, nepočítali jsme moc, že vyhrajeme, ale mohli jsme prohrát jiným způsobem než se stalo.

Miroslav Šperl (trenér Písku): My jsme měli velice dobrý vstup do zápasu a tím jsme asi soupeře zaskočili, dali jsme rychlé branky a měli jsme ještě další šance. Stejně tak se nám povedl vstup do třetiny druhé. Myslím si, že jsme byly lepší jak bruslařsky tak kombinačně a soupeře jsme přehrávali. Dařili se nám navíc i přesilovky, na hráčích bylo vidět jak si věří a já jsem moc rád, že tento klíčový zápas, poslední krůček do play off, který mnohdy bývá ten nejtěžší, jsme zvládli poměrně snadno.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy