Krize pokračuje.....

Tradičně první inkasovaný gól, málo důrazu před oběma brankami, dobře nacvičené přesilovky Brna, ale asi hlavně psychický balvan, který se usadil v hlavách píseckých hráčů. To vše jsou důvody dnešní porážky Písku. Oba dva týmy zřejmě chtěli rozhodnout již v úvodu, to se hrál vabank hokej s přehlídkou neproměněných šancí na obou dvou stranách. Domácí však inkasovali jako první, což se Písku stalo již pátý zápas za sebou, a jejich hra se rozsypala jako domeček z karet. Hlavní hvězdou zápasu byl brněnský brankář Hrazdíra, góly dávali za domácí Šimek, za hosty Elsner, Točík, Smítal a Benýšek.
1.liga ČR, 6. kolo, st 1.10.2003
Písek
Kometa Brno
1:4
0:3, 0:1, 1:0
Branky: 51. Šimek (Němeček,Vokatý) - 10. Elsner (Nohel,Lhotský), 17. Točík (Nohel,Sedláček), 19. Smítal (Elsner), 28. Benýšek (Navrátil). Rozhodčí: Blecha - Fiala, Urban. Vyloučení: 9:12. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 600.
Písek: Pinkas - Kotaška, Pindiak, Vokatý, Němeček, Všetečka, Neckář, Burkoň - Kubeš, Šmátrala, Kořánek - Míka, Bouz, Brož - Mácha, Šimek, Štefan - od 21. min Nouza, Volráb, Jelen
Kometa Brno: Hrazdíra - Elsner, Lhotský, Kučírek, Reiff, Blažek, Třeslín - Navrátil, Benýšek, Smítal - Nohel, Točík, Sedláček - Zounek, Meixner, Balabán - Kos
První třetina důležitého utkání začala tlakem domácích, který však trval jen krátce a ve 2. minutě už musel 2x zasahovat domácí brankář Pinkas, který dostal přednost před Špilerem. Ve 3. minutě se dostal do šance domácí Míka, který převzal hezkou přihrávku od Brože, ale z úhlu pálil jen do brněnského brankáře Hrazdíry.

V dalších minutách ale byla hra domácích rozháraná a na hráčích jakoby ležel psychický balvan. Přesilovky se nedařily a hra v oslabení byla nedůrazná a zmatky v písecké obraně se kupily. Kometa několikrát zahrozila ze samostatného nájezdu, ale poprvé se gólově prosadila v 10. minutě. To pykal na trestné lavici Míka a nedůsledně střežený Elsner si najel na milimetrovou přihrávku Nohela - 0:1.

Ta samá situace nastala v 17. minutě. Kořánek seděl na dvě minuty za hru vysokou holí a Točík nepokrytý Kotaškou neměl nejmenší problém zasunout puk do prázné branky - 0:2. To už diváci na domácí hráče pískali, ale za další dvě minuty bylo ještě hůř. Výlet děravou píseckou obranou zužitkoval na 2x Smítal - 0:3. Po první siréně se asi domácím hráčům do šatny neodcházelo moc příjemně - museli si totiž vyslechnout hlasitý pískot fanoušků...

Jestliže první část sledovalo 600 diváků, tak na druhou třetinu se vrátilo do svých sedaček tak o polovinu méně. Nebylo se na co koukat. Snad jen čerstvý Tomáš Nouza, kterého trenéři poslali až do druhé části, bojovností vyčníval nad ostatními hráči ve žlutomodrém dresu. Ve 22. minutě jeho střela v oslabení líznula tyč soupeřovy branky.

Diváci ve druhé části viděli jen jednu branku - opět však inkasovali domácí. Ve 28. minutě po hrubé chybě Neckáře proměnil svou šanci Benýšek a na ukazateli skore tedy svítilo hrozivých 0:4. Šance domácích se rodily zřídka. Ve 37. minutě sehráli písečtí poprvé dobře přesilovku, ale Brož pálil sám před Hrazdírou vedle a Kotaška jen vyprášil brankařův pravý beton.

Alespoň ve třetím dějství hra ze strany domácích vypadala dobře a Brno se jen bránilo. Domácí svou snahou a pohybem donutili hosty faulovat a ti trávili dlouhé minuty v oslabení. Branka domácích přišla pozdě. V 51. minutě v přesilové hře tečoval Šimek přesně Němečkovu střelu od modré - 1:4. Zbytek zápasu bylo Brno pod tlakem, ale svůj náskok si v poklidu pohlídalo. Další branka už nepadla a tak se hosté zaslouženě radují ze zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (trenér Brna):
Předvedli jsme výkon, jaký jsme tu předvést chtěli. Podáváme každý zápas lepšící se výkony, dnes nám vyšla hlavně první třetina a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Góly v přesilovkách byly nacvičené signály. Ubránili jsme i závěr, utkání jsme zvládli takticky. Písek překvapil, že to nevzdal ani za stavu 4:0. Dvě výhry za sebou mužstvu jistě pomůžou.

Miroslav Šperl (trenér Písku):
Dnešní zápas jsme chtěli začít v ostřejším tempu, od začátku jsme tak hráli na tři pětky, aby to tempo bylo větší. Někteří hráči se však do hry nedostali a bohužel výsledek byl obrácený, místo aby se mužstvo do tempa dostalo, tak jsme byly v té první třetině daleko pomalejší, soupeř byl důraznější jak před naší tak před svojí brankou. Krutě jsme zaplatili za dvě vyloučení a za ten špatný důraz před gólmanem. V oslabení beci nejsou důrazní před bránou a útočníci se nechali zbytečně vytáhnout až na modrou. Obraz první třetiny, v které mělo Brno nejvíce střel, byl opravdu špatný. Od druhé třetiny jsme začali hrát na čtyři útoky a myslím si, že jsme si vynutily velký tlak, měli jsme asi 18 střel za třetinu, bohužel ta brána byla pro nás zakletá. V největším tlaku jsme opět udělali chybu v rozehrávce a to nás už položilo. V tlaku jsme přesto pokračovali i ve třetí třetině, ale i z těch nejvyloženějších šancí jsme nic nedali. Náš důraz před bránou i to zakončení jsou opravdu špatný, ale nedá se říct, že by ty dvě poslední třetiny kluci nechtěli a nebojovali. Nasazení tam vidět bylo, ale pokud se prohrává 0 : 4, tak je ten zápas už hodně nervózní a už spoustu věcí nevychází, dnes jsme doplatili na tu první třetinu a ten zápas prohráli…
Přesilovky nám nejdou, trénujeme je přitom dost často. Je těžké je trénovat, dáváme tam to nejlepší, máme hráče, kteří by to zahrát měli… Hodně také závisí na zkušenosti těch hráčů, bohužel… Přesilovku uměl zahrát Mazanec, i když toho moc nenabruslil, ale když přihrál tak to bylo tam, kam to bejt mělo a takové hráče my tu dnes nemáme. Přesilovka tak není pro nás žádná výhoda. Navíc se tak opakuje situace z loňska, kdy jsme také na začátku sezóny dostávali laciné góly v oslabení. Myslím, že spousta faulů je tam zbytečných a každou přestávku, každý zápas hráče upozorňujeme, aby se těch faulů vyvarovali, bohužel výsledek se nedostavuje…

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy