Písek po zásluze ukořistil další dva body!

Odvetné utkání šestého kola baráže s týmem Jindřichova Hradce se proměnilo ve strhující drama s podařenou třešničkou nakonec. Aktivnější domácí v něm získali vedení až v 38. minutě, když Vladislav Kubeš využil přesilovou hru a korunoval tak mírnou převahu svého mužstva. Hosté nebyli první dvě třetiny příliš nebezpeční, zato v části třetí pořádně zabrali a zasypali výtečného Filipa Kubiše dvaceti ranami. Na píseckého gólmana vyzráli pouze jedinkrát - taktéž při přesilovce skóroval Robert Procházka, čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny. Nerozhodný boj muselo rozhodnout až prodloužení, které však již po 23 vteřinách rázně ukončil proměněným sólem Tomáš Květoň a zajistil svým barvám již pátý bod do barážové tabulky!
2.liga ČR sk. STŘED, baráž, čt 23.3.2006
Písek
Jindřichův Hradec
2:1p
0:0, 1:0, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 38. Kubeš (Květoň, P. Procházka), 61. Květoň (Kubeš) - 56. Robert Procházka (Kupec).

Rozhodčí: Polák - Čížek , Padevět.
Vyloučení: 10:10 + Kica (P), Vašíček a Horák (oba JH) 10 min.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 900.
Střely na branku: 31:44.

Písek: Kubiš - Veselý, Procházka F., Procházka P., Oranský, Procházka M., Svoboda - Kubeš, Květoň, Míka - Řehoř, Kořánek, Mikeska - Kica, Kašpar, Štefan - Pošmourný, Maroušek.
Jindřichův Hradec: Jež - Horák, Klimeš, Kolář, Procházka R., Vašíček, Vomela - Bílek, Fiala, Hanzal, Kocar, Kupec, Mazanec, Mrkvička, Starý, Šperger, Škoda.
Jihočeské derby zahájil střelou z kruhu Míka, jeho spoluhráč Štefan to zkoušel hned poté nebezpečně od modré. Vzápětí ovšem obě strany předváděly vlažný hokej a jedinou akcí, která vzbudila u diváků pozornost, byl atak Kocara na domácího gólmana Kubiše. Před ním se také nedlouho poté v dobrých příležitostech vyskytl Kupec a Vašíček. První přesilovka byla nabídnuta Vajgaru, ale hned na samém začátku se uvolnil Míka do samostatného nájezdu, skulinu mezi betony Ježe ovšem hledal marně! Následně si chtěl spravit chuť a poslal kotouč na před brankou číhajícího Kubeše. Kica to zkoušel obkroužením branky, k vážnější střele se dostal až o chvíli později Kašpar. Přišla první přesilová hra domácích, po následném nebezpečném krosčeku na Oranského navíc dvojnásobná – toho využil Pavel Procházka, namířil si to od modré a natropil značný zmatek v brankovišti Ježe, za nedlouho pálil z mezikruží Oranský. O pohlednou akci se postaral také Řehoř a ještě zajímavější byl samostatný průnik Mikesky. Jindřichohradečtí příliš příležitostí neměli - o to však byly jejich situace vážnější, v obranném pásmu domácích o sobě dával znatelně vědět Vašíček a pozadu nechtěl zůstat ani jeho kolega Mrkvička. Sám před brankou hostí se ještě v poslední minutě po přihrávce od Kicy ocitl Kašpar.

Druhé dějství začalo opět ve volném tempu, ale rozhodčí na samém začátku opět trestal a přesilové hry využil nejlépe Lukáš Vomela, udělal si prostor před brankou a skvěle vystřelil! V přesilovce hostů se hrálo i na druhé straně, sám před Ježe se dostal Řehoř, brankáře hostů si položil, ale přestřelil. Poté dostali přesilovou hru domácí, z kruhu pálil Květoň a před brankářem Vajgaru byl na teč připravený Kubeš. Odpovědí byla vynikající bomba od modré v podání Roberta Procházky. V následující akci střílel do modré také Hanzal, Vašíček clonil Kubišovi a nutno podotknout, že to bylo efektivní, obrana domácích s ním měla co dělat! Na opačné straně následovala šance Květoně ve spolupráci s Kubešem, oba v bezprostřední blízkosti před Ježem byli na brankáře Vajgaru krátcí. Jako by tato akce nabudila Veselého, tvrdou bombou do masky poslal hostujícího gólmana k zemi a ten se otřesený zvedal pěkně dlouho… Písek dostal výhodu přesilové hry 4:3, ve 38. minutě se opět ukázala skvělá souhra Květoně, Kubeše a Pavla Procházky, prvně jmenovaný naprosto s přehledem proměnil – 1:0! Vyrovnat chtěl hned po buly Roman Bílek, nenápadně nahodil z mezikruží a jeho oblouček překvapil nejen Kubiše, naštěstí ale puk v brance neskončil. Poté Jež vyhazoval zpoza branky, jenže velmi nepřesně, přihrávku zachytil Květoň a marně hledal před osamocenou brankou Kubeše.

Co nastříleli hokejisté od Vajgaru za předchozí dvě třetiny, na to jim stačila závěrečná dvacetiminutovka! Do první vážnější šance se sice dostal ve 42. minutě nadvakrát Pavel Procházka, ale potom začal mohutný nápor Jindřichohradeckých, z mezikruží skvěle střílel Fiala. Na něj navázali v přesilové hře Kocar, Mrkvička a Kupec, početní výhody využili naprosto profesionálně a Kubiš se v brance notně činil! To samozřejmě motivovalo další spoluhráče, od modré pálili postupně Šperger a Vašíček. V 50. minutě navíc dostal Vajgar přesilovou hru a tak se napětí před domácí brankou a především v hledišti stupňovalo. Kupec nejprve nebezpečně nahrával zpoza branky a později se dostal do samostatného průniku. Kašpar na druhé straně dobře mířil od modré a Jež jeho střelu jen tak tak „vyškrábl“ pravým betonem. Hosté z Jindřichova Hradce dostali další početní výhodu, v níž nejprve bravurně střílel od modré Klimeš. Mnohem více se ale radovali hosté z následující situace, kdy po zaváhání domácí obrany a následné nahrávce od dobře hrajícího Kupce našel Robert Procházka skulinu mezi betony píseckého brankáře – 1:1. Branka hostů se domácímu publiku očividně nelíbila a tak byl led zasypán plastovými láhvemi a kelímky, následovala tedy úprava ledové plochy a předčasná přestávka před chystaným prodloužením. Před ním ještě byly k vidění zajímavé příležitosti – v té poslední dokonce vstřelil Vajgar v čase 59:59 branku, kdy brankář domácích vyjel ze své svatyně směrem do pravého kruhu, ale špatně vyhodil a než se stačil vrátit, tak jej přehodil jeden z hostujících útočníků. Jeho napadající spoluhráč ale byl v nepřehlédnutelném offsidu, a tak si mohli všichni příznivci píseckého hokeje oddechnout!

Prodloužení se v baráži hraje podle pravidel první ligy, tedy ve čtyřech na obou stranách a v délce pěti minut.
První zákrok brankáře si v něm připsal písecký Kubiš. Bylo to i to poslední, co v zápase musel udělat, protože po jeho úspěšném zásahu se hra rychle přesunula na opačnou stranu, kdy Kubeš našel na modré číhajícího parťáka Květoně. Ten dostal od defenzívy Vajgaru tolik prostoru, že mohl nerušeně dojet k brance Hradce a přesnou střelou podruhé pokořit Ježe. Od úvodního buly prodloužení uplynulo pouze 23 vteřin...

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér IHC Písek:

"Viděli jsme velice zajímavý a dramatický hokej až do konce. Myslím, si, že jsme se docela poučili z toho zápasu v Jindřichově Hradci. Našli jsme dobrý způsob, jak bránit střední pásmo, kdy se nám těsnou obranou podařilo dělat soupeři problémy. Zrovna tak se nám dařilo zakládání útoků a chytání puků, které vystřelovali jejich obránci. Z toho jsme se poté dostávali do dobrých příležitostí - bohužel jsme je ale neproměnili. Až teprve poté se nám podařila přesilová hra čtyř proti třem. Myslím si, že v závěru nás rozhodčí poškodil, nesmyslně nás vyloučil za šest hráčů na ledě a ten jeho nepřesný verdikt nás připravil o bod. V prodloužení jsme chtěli hrát na dva body, takže jsme zvolili tři útočníky a obránce (pozn. autora: barážová prodloužení se hrají na čtyři hráče v poli). Chtěli jsme rozhodně uhrát ten druhý bod, ale že se nám to podaří hned v prvním střídání, to jsem nečekal! Oproti minulému utkání proti Jindřichovu Hradci tam byl tentokrát lepší pohyb našich hráčů, se soupeřem jsme dokázali držet krok i bruslařsky a řekl bych, že jsme si to vítězství zasloužili."

Jiří Veber, trenér KLH Vajgar Jindřichův Hradec:

"Hokej podle mých představ jsme začali hrát až ve třetí třetině. Myslím si, že od třetí třetiny jsme přebrali iniciativu, vnutili se více do hry a byli jsme lepší! Takhle jsme měli nastoupit již do první třetiny, od prvního střídání. To se nám bohužel nepodařilo, protože máme některé hráče mladé, uvědomujeme si, že nám jde o hodně a takové ty chyby, nemyslím koncentraci, ale strach z toho, aby se neudělala chyba... Bojí se hrát do těla, jeden na jednoho, aby se to nepokazilo. My jsme si to vyříkali až po té druhé třetině, to jsme měli asi udělat dříve, třetí třetina už byla o něčem jiném."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy