Písek třikrát vedl, nakonec nemá ani bod

Další dramatický zápas mají za sebou hokejisté z královského města Písku. V Benátkách se třikrát ujali vedení a body byly na dosah. Jenomže třetí tým tabulky se ani jednou nepoložil, pokaždé vyrovnal a Kristkovým gólem v 56. minutě převážil misku vah na svojí stranu. Písek se však za svůj výkon nemusí stydět, tým sužovaný totální marodkou předvedl vyrovnaný a kvalitní hokej. Branky dávali Hauer, Burkoň, Maroušek a Řehoř. Po třech zápasech na cizích kluzištích, ve kterých vyválčil tři body, se Písek vrací v sobotu na svůj led.
2.liga ČR sk. STŘED, 14. kolo, st 1.11.2006
Benátky
Písek
5:4
1:1, 2:2, 2:1
Branky a nahrávky: 19. Kadeřábek T. (Kristek), 29. Gajda (Holý), 32. Holý (Gajda), 53. Kocman (Holý), 56. Kristek (Pešek) - 14. Hauer (Mikeska, Bican), 29. Burkoň (Hauer), 37. Maroušek (Neckář), 48. Řehoř (Míka, Maroušek).
Rozhodčí: Dundr - Frühauf, Vlasjuk.
Benátky: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Toń - Kounovský, Jakeš, Skořepa, Kadeřábek T., Kadeřábek J., Mařík, Kocman, Oulík, Kristek
Písek: Pinkas - Neckář, Veselý, Burkoň, Oranský, Hauer, Procházka F., Svoboda J., Procházka M., Kašpar, Řehoř, Kica, Mikeska, Míka, Maroušek, Muller, Růžička, Margeta, Bican

Utkání, hrané před dvěma stovkami nejvěrnějších, nabídlo od počátku vyrovnaný hokej. Po úvodním oťukávání dostali hosté příležitost zahrát si první přesilovku, leč ta vyzněla naprázdno. Přesto šli Jihočeši do vedení, domácí nezvládli přečíslení dva na jednoho, naopak na druhé straně ve stejné situaci Písečtí nezaváhali. Nahrával Ondřej Mikeska, Lukáš Hauer nedal Barkovi střelou pod rameno šanci. Benátecké gól viditelně zaskočil a Pinkase v protivníkově bráně ohrožovali pouze sporadicky. Do sedla jim pomohla až přesilová hra. Důraz před brankou osvědčil Tomáš Kadeřábek a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

V úvodu druhé části nejprve Barek na výletě trefil pouze soupeře a zpovzdálí sledoval, kterak obětavý bek Milan Vrzal tygřím skokem zabraňuje jasnému gólu. Po jednom z dalších závarů už však kapituloval po tečované střele Tomáše Burkoně – 1:2. Hokejisté od Jizery zabrali a v polovině zápasu dokonale otočili vývoj zápasu. Nejprve se prosadil v přesilovce důrazný Gajda a poté vsítil branku v tomto zápase velice produktivní Martin Holý. Vyrovnání však zvládli Písečtí ještě do konce třetiny. Při vyloučení domácího hráče nedokázala benátecká čtveřice vyhodit puk z pásma, na modré jej zastavil Zbyněk Neckář, nahrál Janu Marouškovi, který by se možná před prázdnou brankou stihl i navečeřet.

Třetí dějství slibovalo díky nerozhodnému stavu nápor domácích se snahou strhnout vývoj na svou stranu. Ale stal se přesně opak. Po rychlém výpadu píseckých hráčů se dostal po nahrávce Davida Míky do sóla Jan Řehoř, napálil levou tyč Barkovy svatyně, přesto měl dostatek času na dorážku pod bezmocným gólmanem. Písecký kanonýr si tak připsal jubilejní desátou trefu v sezóně. To si zřejmě nechtěl nechat líbit nejproduktivnější hráč Benátek, Martin Kocman. Jeho zásluhou o pět minut později Benátky potřetí v zápase srovnávaly skóre. Na jeho gól přihrával bek Martin Holý (v zápase 1+2). Utkání rozhodnul po nahrávce Petra Peška svým zatím nejdůležitějším gólem v tomto ročníku Jiří Kristek. Stejně jako v minulém kole se prosmýkl kolem obránce a střelou mezi betony Pinkase rozhodl. V závěru utkání si obě mužstva vybrala oddechový čas. Benátky ale poslední minuty strávily na polovině soupeře. Písek tak nemohl využít závěrečné power-play a zápas o jediný gól prohrál.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Já bych řekl, že v tom začátku utkání se ukázalo, že bychom zápas měli zvládnout. Písek nebyl v nejsilnější sestavě. To hráče trochu ukolébalo a nemohli jsme se prosadit střelecky, i když jsme herně měli víc ze hry. Díky tomu, že jsme několikrát prohrávali, z toho byl zbytečný nervák."

Karel Slabý (trenér Písku): "My jsme sem přijeli s tím, že se pokusíme tady něco uhrát. I když jsme přijeli s několika juniory, protože máme spoustu zraněných. Ale i tak si myslím, že jsme odvedli dobrý výkon. Moc nescházelo a odvezli jsme si i nějaké body."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy