Písku zkřížil plány Kříž

Poslední utkání letošního roku píseckým hokejistům nevyšlo úplně podle představ, ale ostudu proti vedoucímu Vrchlabí rozhodně neudělali. Znovu s ním prohráli o gól, tentokrát v poměru 1:2, přestože si vypracovali několik slibných pozic a soupeře dokázali v některých pasážích řádně potrápit. Herní zkušenost a pohoda hostů byla ale dnes mocnější oproti písecké snaze a bojovnosti, a tak si díky gólům Horčičky a Kříže odnášejí ze zápasu tři body Vrchlabští. Za domácí vyrovnával po akci Mošovského Miroslav Holec, leč ani jeho desátý střelecký úspěch sezony na bod nestačil.
2.liga ČR sk. STŘED, 28. kolo, pá 22.12.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Vrchlabí
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 21. Holec (Mošovský, Burkoň) - 11. Horčička (Král), 28. Kříž.
Rozhodčí: Jílek - Lhotský, Matějíček.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:1.
Diváci: 510.
Písek: Pinkas - Svoboda, Veselý, Hauer, Burkoň, F. Procházka, M. Procházka - Řehoř, Míka, Kořánek - Mošovský, Kašpar, Holec - Kica, Filipi, Pošmourný.
Vrchlabí: Kučera - Matějíček, Vyskočil, Svoboda, Borůvka, Chaloupka - Horčička, Hájek, L. Král, Kříž, Jakubec, Dvořák, Vondrlík, Macháček, Valko.
Již úvod střetnutí prvního a šestého celku tabulky naznačil, že nepůjde o žádné brankové hody a na vánoční nadílku si budou muset přítomní diváci ještě dva dny počkat. Oba týmy totiž začaly opatrně ze zajištěné obrany a útočníci obou stran mohli střílet jen z uctivých vzdáleností, což pro domácího Pinkase a Kučeru na straně hostů nepředstavovalo větší problém.

První ostřejší zákrok si připsal až v 7. minutě Pinkas, když nepříjemnou střelu Beránka lapačkou vytěsnil nad branku. Poté však předvedli první z několika povedených kombinaci v soupeřově pásmu členové druhého útoku a Mošovský nebo Burkoň pálili z nadějných pozic, ale Kučera vše ustál. Zkraje 11. minuty našel poprvé pohodlnou cestičku píseckou defenzivou hostující Král, ale před jeho střelou ještě Pinkasovy betony secvakly včas. O chvíli později už ani Pinkas Písek nezachránil, proti přesné střele Horčičky z bezprostřední blízkosti po nahrávce Krále zpoza branky neměl nárok.

Velká snaha domácích poté končila na zformované a dobře pracující obraně Vrchlabí, jíž prověřoval hlavně útok Kašpara s křídly Holcem a Mošovským. Do konce třetiny se však výrazněji nedokázali prosadit ani oni, přesto si Kučera v brance Vrchlabí na nedostatek práce stěžovat nemohl. Určitě se ale nezapotil více než na druhé straně Pinkas s jedovatou ránou Kříže z mezikruží.

Druhou část zahájili ve snaze o vyrovnání aktivněji domácí. Zahrozil již první útok, jmenovitě Řehoř a zakončující Míka, ale gólové štěstí se usmálo až na Holce z druhé lajny. Tomu namazal přímo před Kučeru Mošovský a píseckému rychlíkovi již zbývalo jen zvednout puk nad Kučerův beton. Splněno – 1:1.

Domácím nemuseli zůstat je u vyrovnání, ale 100 vteřin trvající dvojnásobnou výhodu trestuhodně prohospodařili. Když už konečně Svoboda z nadějné pozice po předehře plné nepřesností mířil mimo a rozhodčí přísně vyloučil Hauera za kontakt s Králem, rázem nebylo z výhody nic.

Ve 28. minutě přišel pro Písek, jak se nakonec ukázalo, rozhodující okamžik. Hauera na útočné modré obral při přesilovce o puk Kříž a své sólo zakončil mezi Pinkasovy betony - 1:2. Za minutu mohlo odpovědět z podobné pozice jako při vyrovnávacím gólu duo Mošovský – Holec, ale tentokráte Holec přestřelil. Poté přišel na domácí tým útlum a Pinkas předvedl několik podařených zákroků, vytáhl se jak proti Královi, tak Valkovi.

Navýšit skóre se nepovedlo ani v 42. minutě kapitánovi hostí Jakubcovi, čímž začalo dlouhé pásmo bez větších příležitostí, zato plné osobních soubojů a nasazení na obou stranách hřiště. Oba gólmani neměli s náznaky šancí příliš práce, až v 49. minutě ujeli obráncům do gólových pozic nejprve vrchlabský Král a o chvíli později Holec, ale ukazatel skóre se měnit nemusel.

Vrchlabští vědomi si náskoku nikam nespěchali a čekali v záloze na další škobrtnutí píseckých hráčů, které však již do konce nepřišlo. Nejvíce byl i v závěru vidět Mošovský, jenž svými nahrávkami několikrát dobře hledal své spoluhráče před brankou Kučery. Gólovou radost však již žádná situace nepřinesla, vniveč přišla i krátká hra bez brankáře domácího mužstva.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku:
Jsem smutný, protože si myslím, že jsme dneska hráli celkem slušně, bohužel ale rozhodla individuální chyba obránce na modré. Tam to mají obránci těžké, ale musí s tím počítat, že se tohle může stát. Taková chyba tady není poprvé, už se tu několikrát objevila, zaměřili jsme na to i cvičení v tréninku, aby se nám to už nestalo, ale přesto se to stalo znovu. Je to hokej, je to hra chyb, stane se to. Za ten konec musím ale chlapy pochválit, rvali se a příkladně parádně bojovali, také Michal Pinkas chytal slušně. Druhá třetina z naší strany nebyla moc dobrá, tam nám trošku chyběla organizace a nebylo to ono, ale za závěr mají mojí pochvalu. Věřili jsme si, ale to je život.
Soupeř chyby dělal také a my jsme z toho měli také šance, ale jejo gólman to všechno vychytal. Tím ale nechci snižovat výkon Michala Pinkase.
Na co se zaměřit v tréninku teď o vánoční pauze? Musíme zlepšit všechno, útočnou ale hlavně obrannou činnost, přesilovky.. Budeme pracovat a snad se v novém roce zvedneme.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy