V Berouně Písku pšenka nekvetla

(Původní reportáž z Berouna) - Ani napodruhé se při střetu Písku a Berouna neradují hokejisté z jihu Čech. Vyhráli opět Medvědi, o svém tříbodovém zisku však rozhodli až v poslední třetině, kterou vyhráli 2:0. Jinak se hrál vyrovnaný zápas, ve kterém se střídaly šance na obou stranách. Proměněny byly pouze čtyři, za domácí se trefili Horčička, Šinágl a Eiselt, za Písek Jaromír Šmátrala po Jelenově asistenci. V průběhu hry musel opustit svou klec pro zranění Špiler, vystřídal ho Pinkas. Písku se tak zvětšil bodový odstup na posledního, Havířov totiž zvítězil doma nad Ústím.
1.liga ČR, 16. kolo, so 8.11.2003
Beroun
Písek
3:1
1:0, 0:1, 2:0
Branky: 5. Horčička (Slížek, Novotný), 48. Šinágl (Vaněček, Jech), 57. Eiselt (Ševc, Frolík) - 40. Šmátrala (Jelen). Rozhodčí: Pavel Hodek - Petr Chochola, Roman Frúhauf. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000.
Beroun: Kopřiva - Vaněček, Ševc, Veber, Chotěborský, Jelínek, Holub, Dobrovolný, Jareš - Slížek, Besser, Šinágl - Gengel, Frolík, Eiselt - Horčička, Víšek, Křesťan - Jech, Novotný, Sláma
Písek: Špiler (9. Pinkas) - Svoboda, Všetečka, Kotaška, Štrach, Neckář, Veselý - Brož, Šimek, Míka - Jelen, Šmátrala, Nedorost - Kubeš, Štefan, Mácha - Škoda, Hřebejk, Květoň
Beroun vstoupil do utkání jako vysoký favorit a od začátku si vytvořil převahu. Ve 2. minutě nebezpečně ohrožoval Špilerovu branku Horčička. O dvě minuty později byl poněkud nešťastně vyloučen Veselý, Písek se v první polovině oslabení s přehledem bránil, přesto však inkasoval. V 5. minutě Neckář nepokryl obránce a po ose Novotný - Slížek putoval puk k Petru Horčičkovi, který hezkou kombinaci dovršil brankou. Beroun vedl, ale Písečtí mohli rychle vyrovnat. V 8. minutě pálil nenápadně z levé strany Všetečka, Kopřiva puk pouze vyrazil a Brož ze vzduchu zkoušel doklepnout touš za záda berounského brankáře, ovšem puk trochu šťastně Kopřivu trefil. Vzápětí mohli jít hosté dva na jednoho, ale šanci zhatila nevyvedená přihrávka. V 9. minutě po srážce s Jechem musel ze zápasu odstoupit Roman Špiler, jehož nahradil Michal Pinkas. Hned v 11. minutě ho prověřil Jan Chotěborský, jenž je v Berouně na hostování právě z Písku. Po minele Jelena měl obrovskou příležitost Jech, jenž v Berouně hostuje z Liberce, diváci už křičeli gól, ale puk se odrazil jen od tyčky písecké branky. Diváky vzápětí zvedl ze sedadel prudký nájezd obránce Štracha do syna berounského primátora Jana Bessera. Štrach měl sice ruce dole, ale šlo o útok na hráče, který nebyl v držení kotouče, a tak ho rozhodčí vyloučil. V přesilovce měl šanci domácí forvard Novotný, vzápětí trefil Jareš Pinkase do masky.

Druhou třetinu zahájili domácí přesilovou hrou, dobře pálil Svoboda, ale Kopřiva byl pozorný. Ve 24. minutě měl velkou šanci Václav Eiselt, při blafáku do bekhendu zvedal puk, ale Pinkas jeho úmysl vystihl. O čtyři minuty opět udržel písecké šance nad vodou, když vychytal Novotného. Ve 32. minutě předvedl Kopřiva první ze svých nejistých zákroků, když střelu Štracha z velké dálky vytěsnil pouze koncem lapačky a puk se odrazil těsně mimo berounskou klec. Na následnou velkou šanci Berouna odpovídal Písek šancí kapitána Jelena. Ten se po pěkné přihrávce Štefana objevil sám před gólmanem ve výborné střelecké pozici, ale po těžké sekeře Víška mířil vedle. Ten po zásluze zamířil na trestnou lavici. Když se po dvou minutách vracel, nepokryli ho obránci Neckář s Veselým, ale samostatný nájezd mu gólman Pinkas zlikvidoval. V poslední minutě druhé třetiny se dočkali Písečtí vyrovnání. Mezi kruhy zůstal nepokrytý Jaromír Šmátrala, dostal skvělou přihrávku od Jelena a nedal Kopřivovi šanci.

Beroun vstoupil do třetí části s velkým odhodláním strhnout vedení na svou stranu, Písek však výborně bránil, disciplína sálala ze všech hráčů na ledě. Ve 41. minutě jeli Frolík s Eiseltem na jediného beka Neckáře, ale špatně si přihráli. Medvědi začali s příchodem třetí třetiny poněkud častěji padat na led, dvěma pádům rozhodčí Hodek neuvěřil, po třetím šel za katr Míka. V oslabení se před vlastní brankou neorientoval Neckář a nabídl velkou šanci domácím. ti ji však nevyužili. O pár vteřin později byl Novotný sám před píseckou brankou. Byl ovšem v ostrém úhlu a trefil pouze tyčku. Možná rozhodujícím momentem utkání byla 47. minuta, kdy Jelen přihrál do obrovské šance Šmátralovi, ale oba si brankovou spolupráci ze závěru druhé části nezopakovali. Šmátrala minul levou tyč Kopřivovy branky. Ve 48. minutě vypálil Vaněček od modré, Pinkas puk vyrazil před sebe, obránci hostů puk neodpálili a Petr Šinágl ho nezadržitelně poslal do sítě. Od té chvíle začali Berounští urputně bránit svojí modrou čáru a Písek se špatně prosazoval do útočného pásma. V 57. minutě měl dobrou šanci David Míka, ale z protiútoku rozhodl zápas Václav Eiselt, jenž tečoval střelu Ševce od modré a s pomocí horní tyčky skóroval. Svůj nevýrazný výkon pak podtrhl vyloučením Zbyněk Neckář, který tak utnul poslední snahu hostů o vyrovnání. V 59. minutě ještě dostal puk do písecké branky kapitán Jiří Veber, hrající svůj poslední zápas na berounském ledě před odchodem do Liberce, gól ale neplatil, protože rozhodčí těsně předtím přerušil hru.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (trenér Písku): Myslím, že jsme druhý tým v tabulce dost potrápili. Beroun nastoupil dost sebevědomě, ale dlouho jsme je drželi dobrou obrannou hrou ve strachu. Beroun byl po celou dobu asi lepší, ale přesto jsme mohli vyhrát. Kdybychom proměnili nějakou šanci za nerozhodného stavu, mohli jsme zápas bodově zhodnotit.
Otakar Vejvoda (trenér Berouna): Věděli jsme, že po změně trenéra a atmosféry v týmu to bude ten Písek, který známe z minulých let. Sám jsem se zápasu trochu obával, protože když je někdo poslední a někdo druhý, tak to svádí k jakési lehkomyslnosti. Kluci ale k zápsu přistoupili zodpovědně a mohli rozhodnout daleko dřív. Neproměnili jsme ale řadu šancí a zákonitě jsme pak dostali vyrovnávací gól. Je ale důležité, že se do šancí dostáváme. Dnes jsme postavili v úvodu čtyři pětky a jelikož jsme měli o jednoho útočníka méně, tak šel na křídlo Bořek Sláma. Po první rozkouskované třetině, kdy se hráči nemohli dostat do tempa, jsme hru stáhli na tři pětky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy