Písek v Olomouci zvítězil!

Obránci Jiří Svoboda a Ivo Kotaška (na obrázku). To jsou střelci IHC Písek, kteří se v Olomouci svými přesnými trefami zasloužili o další tři body. Písečtí po dvou výhrách sice stále zůstávají na posledním místě, ale jejich bodový rozdíl na nejbližší soupeře je již minimální, vždyť na desáté místo ztrácejí pouhopouhé dva body. V článku čtěte reportáž ze zápasu a také slova trenéra Milana Mazance.

1.liga ČR, 18. kolo, so 15.11.2003
Olomouc
Písek
1:2
0:1,1:0, 0:1
Branky: 31. Klimeš (Šafařík) - 18. Svoboda (Šimek), 44. Kotaška (Kubeš, Jelen). Rozhodčí: Hradil - Škach, Váňa. Vyloučení: 4:6, navíc Jelen a Štrach 10 min. Využití: 0:1. Zásahy brankářů: 40:31. Diváci: 850.
Olomouc: Svoboda - Doseděl, Dostál, Faltýnek, Klimeš, Prošek, Šafařík - Bělohlávek, Brančík, Ditrich, Fiala, Kárný, Kašparů, Komínek, Kučera, Liška, Ministr, Žajgla.
Písek: Pinkas - Všetečka, Svoboda, Kotaška, Veselý, Neckář, Štrach - Brož, Šimek, Míka - Jelen, Šmátrala, Nedorost - Kořánek, Nouza, Fryauf - Štefan, Kubeš, Mácha.
Největšího vítězství v letošní sezóny dosáhli v sobotu písečtí hokejisté. Dokázali odvézt všechny tři body z ledu nebezpečné Olomouce, která nedávno zvítězila i na horkém ústeckém ledě.

Už od samého začátku Písečtí dobře pokrývali svoji modrou čáru a nepouštěli domácí do šancí. Sami vyráželi k nebezpečným brejkům. V 9. minutě dobře střílel od modré obránce Kotaška. Na druhé straně připravoval největší šance Milan Ministr. Nejprve našel v dobré střelecké pozici Jozefa Lišku, pak zkoušel překvapit Pinkase z úhlu sám, ale písecký brankář do sítě nic nepustil. V 18. minutě vyhrál v útočném pásmu vhazování Martin Šimek a ranou od modré rozsvítil červené světlo Jiří Svoboda. Písek už těsné vedení do konce první třetiny udržel. Není bez zajímavosti, že rozhodčí Hradil nevyloučil za celou první třetinu ani jediného hráče.

Druhou třetinu začali lépe Olomoučtí. Na začátku 22. minuty dostal Písek trest za příliš mnoho hráčů na ledě a domácí málem vyrovnali. Velkou příležitost neproměnil opět Milan Ministr. I další šanci měl ve 26. minutě tento hráč, ale přihrávku Lukáše Fialy nezužitkoval. I další vyloučení Brože hosté přežili, tvrdou ranou prověřil Pinkase Faltýnek. Vyrovnání přišlo až v okamžiku, kdy se zápas přehoupl do své druhé poloviny. Obránce Michal Šafařík vyslal dlouhou přihrávkou na zteč svého parťáka z obrany Tomáše Klimeše a ten překonal Pinkase. Vyrovnávací branka přinesla domácím nový impuls, ale Písek se - někdy i se štěstím - ubránil.

Po 73 sekundách třetí části byl vyloučen na 2+2 minuty Tomáš Karný a Písek dostal dlouhou výhodu přesilové hry. Tu po necelé minutě využil střelou od modré čáry Ivo Kotaška. O minutu později byl vyloučen za krosček Roman Prošek a hosté dostali 47 sekund výhodu přesilové hry pěti proti třem, třetí branku však již nepřidali. Tři minuty před koncem měli možnost hrát 59 vteřin dvojnásobnou přesilovku Olomoučtí, ale písecká trojice skvěle bránila a protože Písek na výbornou zvládl i power-play soupeře, odváží si z olomouckého ledu tři body!

Za utkáním se ohlíží trenér Písku Milan Mazanec:
„Vyhráli jsme o gól, jsme rádi, že jsme to v chaotickém závěru udrželi. Hráli jsme ve hře velice disciplinovaně, jen škoda, že jsme dostali dva desetiminutové tresty, což byla taková nekázeň těch hráčů, ale co se týká hry jako takové, tak tam jsme byli vyloženě disciplinovaní. Trpělivě jsme hráli ve středním pásmu, a dokonce musím říct, že se nám podařilo odehrát velice slušně situace u nás ve třetině, to znamená, nebylo před naší bránou tolik dorážek, nebylo tam tolik chyb při předávání hráčů…. Myslím si, že tím jsme to vyhráli.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy