Juniorka dlouho brnkala na nervy, nakonec ale zabrala

Písečtí mládežníci dokázali navázat na své zlepšující se výkony a po výhře na ledě vedoucího Tábora vyválčili v neděli výhru i proti Rokycanům. Ty však na jihu Čech nepředvedly zhola nic, vytvořily si všeho všudy čtyři solidní šance, z nichž dvě skončily za zády chvílemi se nudícího Klestila. I díky tomu byl po dvou třetinách stav 1:2, a to i přesto, že v obranném pásmu Písku nebyl téměř rozježděný led a svěřenci trenéra Rybáčka zasypávali střelami brankáře hostí. Vše se zlomilo až v poslední třetině, kdy se dvakrát prosadil Bican a svůj druhý zásah v zápase přidal i Bíza, který byl podepsán pod všemi brankami mužstva.
Liga juniorů , 12. kolo, ne 5.11.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Rokycany
4:2
0:0, 1:2, 3:0
Branky: 21. Bíza (Fořt), 41. Bican (Bíza, Kouba), 54. Bíza (Fořt), 55. Bican (Bíza) – 38. Kubík (Krňoul, Vrba), 40. Malý O. (Slanec) Rozhodčí: Fraňo – Blažek, Novák Vyloučení: 7:13 Využití: 2:1
Písek: Klestil – Jankovský, Petele, Mazanec, Cirulis, Koloušek – Fořt, Silbernágl, Gába, Bican, Šimoník, Bíza, Kurz, Ingriš, Kouba, Pešta
Rokycany: Kovář – Slanec, Malý R., Rottl, Švehla, Kupka, Chudý, Hurt, Valenta, Krňoul, Štauf, Kubík, Král, Rousal, Malý O., Vrba
20:40 – Při přesilovce 5 na 3 našlápne po levém křídle Fořt a najde před bránou Bízu, který nadvakrát procpe puk kolem brankáře.

37:01 – Písek tlačí, hostující hráči skoro ani nevědí, jak to vypadá v útočném pásmu, v jejich přesilovce ale prochází Krňoulova přihrávka brankovištěm až k neobsazenému Kubíkovi, kterému nečiní žádné problémy doklepnout.

39:26 - Ondřej Malý lehce mění směr po ledě letící střely beka Slance a Rokycany jsou ve vedení, ani nevědí jak.

40:23 – Hned po přestávce si Bican nachází vyraženou střelu, najde si výhodnou pozici a střelou do odkryté části brány vyrovnává.

53:34 – Puky prší na Kovářovu bránu, než se z otočky konečně prosadí Bíza.

54:32 – Bíza suverénně projede hostující obranou, blafák mu gólman vystihne, dojíždějícího Bicana nejprve také se štěstím vychytá, na druhou dorážku je ale už krátký.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Už v Táboře jsme hráli docela slušně, takže se to snad obrací k lepšímu. Dnes jsme začali velmi dobře, ale projevila se naše stará nemoc – neproměňování šancí. Hráli jsme přesilovky pět na tři, které třeba sehrajeme obstojně, ale ta finální fáze nám chybí, nedokážeme získat odražené kotouče. Pak jsme si to neobsazením hráčů před bránou trošku zdramatizovali, ale kluci bojovali dál, což je moc dobře. A nejklíčovější bylo, že jsme brzy po nástupu do třetí třetiny srovnali. Zbylé dva góly byly velmi pěkné a dohráli jsme to do konce solidním výkonem. Jsem rád, že se naše hra trošku zvedla a snad nás to odrazí někam, kam bychom si přáli. Máme teď marodku, mimo jsou Honza Švácha, Teodor Margeta, dneska se zranil Standa Pešta, takže je to rozsypané a snad se přes pauzu, která nás teď čeká, dáme zase dohromady.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy