Junioři přehráli Kobru až ve třetí třetině

Na rozdíl od píseckého A-týmu vstoupili junioři do nového roku vítězně. Především díky produktivitě Teodora Margety, který v zápase zaznamenal čtyři kanadské body za dvě branky i nahrávky, přehráli pražskou Kobru v poměru 5:2. Vůbec první výhra pro IHC Písek v roce 2007 se však nerodila lehce, úvodní dvoubrankové vedení totiž hosté smazali ještě v první třetině a do 45. minuty drželi remízový stav 2:2. Pak ale domácí mladíci nastříleli během osmi minut tři góly a o rozdělení bodů bylo jasno. O zbylé branky domácích se postarali Pešta, Bican a Šimoník.
Liga juniorů , 22. kolo, pá 5.1.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
5:2
2:2, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 7. Pešta (Gába, Fořt), 13. Bican (Margeta), 46. Šimoník (Margeta, Bican), 49. Margeta (Švácha), 54. Margeta (Bican) - 14. Tománek (Rouček), 19. Kiribuchi (Malý).
Vyloučení: 4:6 + Petele (Písek) a Frühauf (Kobra) 5 a do konce.
Využití: 1:1. Diváci: 60.
Písek: Lukeš (Myslivec) - Jankovský, Petele, Švácha, Koloušek, Cirulis - Ondrejec, Kouba, Margeta, Bican, Fořt, Pešta, Gába, Ingriš, Silbernágl, Šimoník, Růžička.
Kobra Praha: Křivánek – Řezníček, Ziegenfus, Valenta, Netumach, Růžička, Tománek, Rouček, Kiribuchi, Bajgar, Lang, Malý, Frühauf, Šikal, Pechar.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér Písku: "Zápas jsme začali velice dobře, rychle jsme vstřelili úvodní gól. Pak jsme ale šli do pětiminutového oslabení, a to nás trochu přibrzdilo. Přesto jsme se potom ujali dvoubrankového vedení. Řekl bych, že takovou ležérností jsme ale soupeři dovolili srovnat na 2:2. Ve druhé třetině jsme se dost trápili, hra neměla spád a přestože jsme měli dost sil, tak tam od nás byly jenom poloviční střely. Až ve třetí třetině jsme přidali a korunovali to třemi brankami. Vyhráli jsme zaslouženě, myslím si, že jsme byli dneska lepší."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy