Favorit veze z Písku všechny body

Překvapení se nekonalo, poslední celek tabulky první nepřemohl, srážely ho hlavně individuální chyby vlastních hráčů. K tomu se navíc přidalo "staré známé" trápení v koncovce, což naopak neplatilo o hostech, ti totiž dokázali celkem pětkrát chladnokrevně zakončit svoje příležitosti. Za Písek stav utkání pouze korigovali Nedorost a Kolda na konečných 2:5.
1.liga ČR, 20. kolo, so 22.11.2003
Písek
Chomutov
2:5
0:1, 1:2, 1:2
Branky: 38. Nedorost (Kolda, Štrach), 52. Kolda (Jelen, Šmátrala) - 2. Kostourek (Mikšovic, Jeslínek), 22. Mikšovic (Maleček, Jeslínek), 29. Jíra, 43. Koláček (Jeslínek, Polodna), 57. Šíp (Boušek). Rozhodčí: Florian - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 10:12, navíc Kořánek 10 min Využití: 2:2. Diváci: 850.
Písek: Pinkas - Svoboda, Všetečka, Štrach, Kolda, Kotaška, Veselý, Neckář - Míka, Brož, Šimek - Jelen, Šmátrala, Nedorost - Kubeš, Nouza, Fryauf - Květoň, Kořánek, Štefan
Chomutov: Tuček - Szakal, Plaček, Maleček, Trefný, Svačina, Liška - Jíra, Šíp Boušek - Jeslínek, Mikšovic, Kostourek - Slavík, Koláček, Polodna - Charousek, Gergel, Zika
Chomutovští do Písku přijeli bez dvou svých výrazných postav – bez hlavního trenéra Kýhose, který je nemocný, a také bez brankáře Jariny, který si svými výkony hlasitě řekl o angažmá v Litvínově. Na druhé straně domácí trenérské duo Mazanec – Baďouček postrádalo obránce Pindiaka, který už však začal po dlouhém zranění s tréninkem, dalšího beka Vokatého a třetím hráčem na marodce byl brankář Špiler.

Písečtí do zápasu vstoupili špatnou nohou, již po 80 vteřinách je totiž ztrestal Kostourek, který z rychlého úniku využil hned prvního zaváhání domácí obrany. Bekhendem vystřelený puk Pinkasovi smolně propadl mezi rukou a tělem - 0:1. Zaskočení domácí hokejisté poté pustili Chomutovské do několika menších příležitostí, žádný úvodní nápor domácích se nekonal. To dokládá i doba prvního přímého ohrožení Tučkovy branky – 4. minuta. Nebezpečnější ale byli domácí při přesilovce v minutě šesté, kdy osamocený Nedorost ve vyložené šanci nechal pouze vyniknout Tučka v chomutovské kleci. Ten si vedl výborně i proti Všetečkově pokusu či Kubešově nájezdu, víc toho domácí do první přestávky nevymysleli.

Zato na druhé straně – v Pinkasově brankovišti – bylo rušněji, svůj podíl na tom mělo i několik přesilovek. Strážce domácí svatyně byl již pozornější, i když některé jeho zákroky na klidu spoluhráčům vůbec nepřidaly. Zkušenější hosté v této fázi utkání kontrolovali a mohli i své vedení navýšit, ale Szakal ani Plašek gólmana svými pokusy nezaskočili.

Druhé dějství nabídlo podobný obrázek jako první; Písek se snažil bojovností a nasazením donutit zkušenější hosty k chybám v defenzívě, ty ale přicházely jen velmi zřídka. Jedna z nich byla k vidění hned v úvodu, když obrana zapomněla na Nedorosta, jeho slabá střela ale mířila jen do Tučka. Obligátní “nedáš dostaneš“ se zanedlouho opravdu potvrdilo, do dvoubrankového vedení poslal Chomutov ve 22. minutě Mikšovic, jenž našel skulinu mezi Pinkasovými betony – 0:2.

Následovaly dvě vyloučení Charouska, ty sice přinesly aktivitu na domácí hokejky, ale ne změnu na ukazateli skóre. Změnu skóre přineslo až ukončení přesilovek a opět bylo na úkor domácích, kteří dovolili vyjet Jírovi zpoza branky, tomu nezbylo nic jiného než pohodlně zasunout puk za Pinkase – 0:3. Zanedlouho, ve 32. minutě, nebylo daleko k dalšímu navýšení brankového rozdílu. Jíra vypálil na Pinkase, kterému kotouč opět propadl, ale na brankové čáře ho zastoupil bek Všetečka.

Utkání bylo poznamenáno četnými vyloučeními, v průběhu druhé třetiny rozhodčí nadělil dokonce 38 trestných minut. Chomutov poslal přitom dvakrát do tří, poprvé se ještě hosté ubránili, to se Kolda ještě zastřeloval, ale při druhé dvojnásobné přesilovce už písecký bek nasměroval puk do branky, do listiny střelců se však zapsal tečující Nedorost - 1:3. Tuček se vůbec na před druhou sirénou nenudil, ale Písečtí dokázali zúročit jen jeden z několika závarů.

Naděje Písku alespoň na bod za stavu 1:3 stále žila, přiživit se ji ale domácím útočníkům na začátku poslední části nepodařilo, Nouza i Kubeš Tučka jen prověřili. Ve 43. minutě se to na druhé straně nepoštěstilo ani jednomu z elitních střelců první ligy - expíseckému Jeslínkovi. Dlouho ale své neproměněné šance nelitoval, ve stejné minutě totiž zopakoval kousek Jíry z úvodu druhé třetiny jeho spoluhráč Koláček – 1:4. Tempo zápasu upadlo, Chomutovu stačilo nepouštět domácí do palebných pozic, domácí jako kdyby se smiřovali s vývojem zápasu.

Hru poznamenanou mnoha vyloučeními oživil až gólový impuls, který přišel po Šípově faulu v 52. minutě. Kolda poslal od modré střílený centr, který tentokrát netečován skončil až v Tučkově síti – 2:4. Rozhodčí zdramatizoval konec utkání dalším vyloučením chomutovského hráče, velké příležitosti spálili tentokrát Šmátrala a Jelen. Písečtí se o další možnosti připravili zbytečnými vyloučeními, šli do tří a opět pykali. Zkušení hráči hostů rozložili obranu, Šíp dostal příliš prostoru a v 57. minutě bylo hotovo – 2:5. Ještě Jeslínek asi nebyl spokojen se stavem či svými třemi asistencemi, ale bývalým spoluhráčům už branku navrch nepřidal.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (trenér Chomutova):
Naše zápasy v Písku jsou vždycky náročné, Písek se vždy doma snaží hrát agresivní hokej. Tento zápas nás ale nedostali pod takový tlak, jako jsme byli zvyklí z předchozích zápasů tady. Bylo hodně důležité, že jsme dali na začátku utkání gól. Hráli jsme dost oslabení, většinu z nich jsme zvládli, a to asi i rozhodlo o celém zápase. S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni.





Milan Mazanec (trenér Písku):
Hráli jsme proti prvním, kteří mají asi o 40 bodů víc, přesto jsme nechtěli jen pasivně čekat na jejich hru. Věděli jsme, že jsou na tom lépe technicky, proto jsme jim chtěli ve čtyřech pětkách znesnadnit rozehrávku. Mysleli jsme, že tak bychom mohli být pro soupeře nebezpeční a trochu z toho těžit. Navíc jsme věděli, že jejich brankář nebude moc jistý a že ani ta obrana není zas až tak silná. Dostali jsme se do šancí, bohužel jsme je nedali, budeme se tak asi muset porozhlédnout po nějakých útočnících, kteří budou alespoň ochotní dát gól do prázdné branky z brankoviště. Bez toho se prostě vyhrávat nedá. Dát doma dvě branky proti prvnímu, to na výhru nestačí. Dostali jsme školácké góly, podle mě po individuálních chybách, ani brankář nás nějak extra nepodržel. Vypadá to na jakési naše uspokojení po těch dvou výhrách, jako by si každý myslel, že má svoje místo jisté, ale budeme asi muset udělat v mužstvu trošku vítr, protože ty výkony neodpovídají našim požadavkům.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy