Tři úspěšné přesilovky = dva body pro juniory

Poté, co v pátek ukořistili cennou remízu na ledě vedoucího Tábora, přivítali junioři o nedělním odpoledni Rokycany. A i když v první třetině existovalo na ledě jen jedno mužstvo - to domácí - vedli hosté po dvanácti minutách 0:2. V neuspořádaném a častým vylučováním poznamenaném klání pak ale nakonec díky neustálému dobývání soupeřova obranného postavení Písečtí uspěli. Postupně se trefili Petele, Šimoník a Kurz. Vyjma prvního inkasovaného gólu podal stabilní výkon gólman Matěj Lukeš, kterému však musela třikrát pomoct branková konstrukce.
Liga juniorů , 30. kolo, ne 4.2.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Rokycany
3:2
0:2, 2:0, 1:0
Branky: 24. Petele (Gába, Pešta), 27. Šimoník (Hora), 42. Kurz (Petele) - 7. Štauf (Hanzelín), 12. Hanzelín (Chudý) Rozhodčí: Pešina - Polonyi, Kreuzer Vyloučení: 12:12, navíc Růžička 10 minut OT Využití: 3:0
Písek: Lukeš - Jankovský, Ondrejec, Švácha, Slepička, Petele, Cirulis - Kouba, Růžička, Bican - Fořt, Pešta, Gába - Šimoník, Hora, Kurz
Rokycany: Kovář L. - Slanec, Kupka, Chudý, Švehla, Soukup, Ančinec, Kovář M., Štauf, Malý, Valenta, Michálek, Dušek, Hanzelín, Krásný, Nový, Hanzl
Domácí začali zápas aktivně, jenže z úvodního náporu jim zbyly jen sladké vzpomínky v okamžiku, kdy se z nijak nebezpečné situace prosadil přesně umístěnou ranou mezi Lukešovy betony Jiří Štauf. Písečtí se pokusili o odpověď, ovšem během festivalu zahozených příležitostí se jim podařilo špatně vystřídat při protiútoku soupeře a další z nenápadných návštěv Rokycan v útočném pásmu skončila povedeným švihem, který si to z hole Jiřího Hanzelína efektně namířil do protilehlého horního rohu klece.

Žlutomodří se pak povětšinou ve třech ubránili sérii vyloučení v řadě a do druhé třetiny nastoupili s odhodláním zvrátit skóre neodpovídající dění na hřišti. První krok učinil v přesilovce obránce Jan Petele. Po vyhraném vhazování před bránou soupeře se prosadil prudkým pokusem, letícím po ledě.

Mladíci IHC navíc potrestali hned další prohřešek hostů. Taktéž v početní výhodě a opět po úspěšně zvládnutém buly se před Kováře natlačil Jakub Šimoník a nadvakrát se mu povedlo poslat puk za brankovou čáru.

Rozhodnutí přinesl začátek posledního dějství. To když Martin Kurz v další přesilové hře dopravil do sítě vyraženou střelu Peteleho. Zbývající průběh pak přinesl zejména řadu vyloučených, ale i několik zajímavých momentů před oběma brankami. Hlavně písecký Matěj Lukeš dal zapomenout na své zaváhání při první brance a jistými zásahy dovedl svůj tým k cenné výhře.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér Písku: "V první třetině jsme si vytvořili poměrně dost šancí, z kterých jsme ale bohužel nedali žádného góla a naopak jsme dvakrát inkasovali ze dvou nenápadných protiútoků. Po přestávce jsme začali velice dobře, to byla z naší strany nejlepší část zápasu. Vytvořili jsme si tlak, srovnali jsme stav, potom jsme se ale sami z tlaku dostali sérií vyloučení. Ve třetí třetině, zaplaťpánbůh, jsme dali vítěznou branku. Měli jsme sice víc šancí, ale soupeř také párkrát zahrozil. Řekl bych, že jsme vyhráli šťastně. Byli jsme sice herně lepší, mohlo to ale klidně dopadnout i obráceně."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy