Písek přetlačil Třebíč až v prodloužení

Dramatický boj o tři body mezi mužstvy Písku a Třebíče se musel rozhodnout až v prodloužení. Hosté většinu tvrdě a nervózně hraného zápasu jen dotahovali a nakonec si vysloužili jeden bod za remízu, rozhodli o tom gólem v 58. minutě. Písek za vítězstvím táhl brankář Zdeněk Šmíd, který si dnes za Písek odbýval premiéru, Luňák na druhé straně byl též výborný. Přesto se střelci celkem sedmkrát prosadili, za domácí to byli Míka, Nedorost (na obrázku), Štefan a Vokatý, který domácím zajistil druhý bod v 63. minutě .
1.liga ČR, 22. kolo, so 29.11.2003
Písek
Třebíč
4:3p
2:1, 1:1, 0:1 - 1:0
Branky: 1. Míka (Všetečka, Šimek), 19. Nedorost (Jelen, Kotaška), 27. Štefan (Fryauf), 63. Brož (Vokatý) - 13. Bouz (Mazanec), 25. Holý (Žiška, Meňhart), 58. Žiška (Holý, Mazanec). Rozhodčí: Petr Lacina - Jiří Havlín, Jiří Kureš. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 850.
Písek: Šmíd - Všetečka, Svoboda, Veselý, Kotaška, Burkoň, Vokatý - Šimek, Míka, Brož - Nouza, Nedorost, Jelen - Kubeš, Štefan, Fryauf - Hřebejk, Květoň, Kořánek
Třebíč: Luňák - Mazanec, Meňhart, Horák, Kučný, Kališ, Hrbáček - Holý, Žiška, Mráz - Topol, Valko, Sobotka - Lála, Bouz, Oliva
Domácí do utkání vstoupili velmi dobře, krev do žil jim vlil gól již v úvodní minutě. Míka projel kolem mantinelu, nastřelil Luňáka, který puk nešťastně vyrazil vedle sebe na přetahující se dvojici hráčů, která puk nevědomky usměrnila do branky. Odpovědět mohl z vyložené pozice Topol, ale při přesilovce nastřelil jen tyč Šmídovy klece. I poté bylo před oběma brankami rušno, ale Šmíd i Luňák jistě zasahovali.

Poté však přišla 13. minuta a domácí obránci nechali svého nového spoluhráče v brance na holičkách. Šmíd kotouč vystřelený od modré jen vyrazil před sebe, kde byl obranou trestuhodně zapomenutý bývalý hráč Písku Bouz. Své nedávné spoluhráče ztrestal pohotovou dorážkou nad bezmocného gólmana. Třetina velmi poznamenaná vyloučeními přesto nerozhodně neskončila, v 19. minutě totiž opět z dorážky podruhé posunul domácí do vedení agilní Nedorost. Za zmínku z dění první části stojí ještě teatrální, nafilmovaný a rozhodčím správně potrestaný pád Holého a neproměněný samostatný nájezd Valka zakončený nepřesnou střelou.

Těsné vedení domácím dlouho nevydrželo, ze druhé dvacetiminutovky stačilo uběhnout necelých pět minut, když Holý podruhé rozsvítil červenou za píseckou klecí. Jak jinak než po dorážce puku odraženého od gólmana. Ve 27. minutě se skóre opět měnilo, tentokrát k domácí radosti. Extřebíčský Fryauf se skvěle prokličkoval před Luňáka, “ale“ puk mu utekl k najetému Štefanovi, který nekompromisně zacílil pod víko.

Písek se potřetí dostal do vedení, na řadě odpovědět byla Třebíč. Ještě než se mohla zhostit svého úkolu, zahrozili domácí toužící pojistit náskok. Nikdo z nich však nedorazil opuštěný puk povalující se na brankové čáře za Luňákem.

Od 35. do 39. minuty zamkla Třebíč Písek do kleští a ten může děkovat jen vynikajícímu Šmídovi v brance, že neinkasoval. Hlavní zásluhu na převaze hostů má rozhodčí Lacina, který nejprve podivně poslal na trestnou lavici Nedorosta s Hřebejkem, aby vzápětí gól, který hosté ve hře pěti proti třem dokázali vstřelit, pro údajnou hru rukou neuznal. Třebíč však konec druhé třetiny ovládla, po střelách Mazance a Kališe se však jen prášilo ze Šmídovy, kvůli dlouhé hokejové pauze trochu zaprášené, výstroje.

Ve třetí třetině začal Písek využívat své silné zbraně – skvělé bránění středního pásma. Nedělal si velkou hlavu s rozehrávkou, tvořit tak museli hosté. A těm to do plných moc nešlo. Písek využíval jejich chyby, ale šance spaloval. Vyprávět by mohl Míka i Jelen.

Větší šance přišly až s přesilovými hrami, ani jeden z celků však dlouho nemohl ty své proměnit. Při největší příležitosti střílel Nedorost v 50. minutě po přihrávce Všetečky do tyče.

Až přišla 58. minuta a jedna z přesilovek konečně skončila gólem. Za bránění vlastního brankáře šel pykat tři minuty před koncem Nedorost a hosté z Vysočiny si s nabídnutou možností poradili velezkušeně. Roztočili před Šmídem kolotoč, nalevo Bouz, před bránou Meňhart, na modré Mazanec a napravo Žiška, ten také celou akci zakončoval. To byly hlavní aktéři vyrovnání na 3:3 a rozhodli i o dělbě bodů.

Oba dva celky potřebují každý bod jako sůl, nelze se proto divit, že se i o bonusový bodík z prodloužení urputně bojovalo. Hosté však svoji snahu korunovali dvěma fauly, na což také doplatili. Vyloučení obránci Kučný s Horákem zajistili Luňákovy i do nastavení plné ruce práce, ten se vyznamenával, Brožem tečovaná střela Vokatého však byla tím posledním, co se dnes v Písku na ledě událo.

Písecké publikum několikrát vyjádřilo svoji spokojenost s předvedeným výkonem svých hokejistů potleskem, k čemuž zatím letos mockrát příležitost nemělo. Zato projevy nevole si vysloužil na druhé straně přehnaně motivovaný expísecký hráč Bouz a také již tradičně hlavní rozhodčí.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Třebíče):
Za bod jsme samozřejmě rádi, ale byl to zbytečně nervózní zápas, bylo moc vyloučených na obou stranách. Myslím si, že jsme nepodali špatný výkon, ale díky tomu, že jsme pořád někdo seděli naproti (na trestné lavici), bylo to z naší strany značně rozhárané. Jinak si myslím, že jsme si ten bod celkem zasloužili, škoda, že jsme v první třetině neodskočili, když tam jel sám Valko za stavu 1:1. Ty góly byly z našeho pohledu hodně hloupé, všechny byly po dorážkách, domácí byli v tomto důrazní.



Václav Šrámek (manažer Písku):
Jsem zklamaný, protože jsem věřil, že zápas dotáhneme do vítězného konce už před prodloužením. Bohužel náš hráč se nechal před vyrovnáním vyprovokovat soupeřem, vyloučení měli být minimálně oba. Rozhodčí nám to ale asi nepřál. Pro nás je to ztráta jednoho bodu, s těmito mužstvy jako je Třebíč bychom měli vyhrávat, zvláště doma. Hra se lepší, dáváme více gólů, já jsem se hrou spokojen. Stejně jako s novým brankářem Šmídem, chytal velmi dobře.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy