Hradec rozhodl už v první třetině

Píseckým hokejistům se nepodařilo navázat na výkon ze sobotního zápasu a vracejí se tak z východočeské metropole s prázdnou. V Hradci Králové podlehli tamním Energetikům 2:3, a to především vinou totálně nevydařené první třetiny, která skončila 3:0 pro domácí. Hosté se přesto vrátili do zápasu, do druhé pauzy snížili Robert Štefan a Tomáš Nouza (na obrázku), leč vyrovnat se již nepodařilo. Písku, který stále zůstává poslední s dvaceti body, nepomohlo ani angažování kladenského dvaadvacetiletého útočníka Ladislava Vlčka, o jeho dalším působení na jihu Čech vás budeme informovat.
1.liga ČR, 25. kolo, st 10.12.2003
Hradec Králové
Písek
3:2
3:0, 0:2, 0:0
Branky: 1. Polák (Roubík), 6. Mečiar Roubík, Polák), 13. Fišer (Šulc, Hubáček) - 28. Štefan (Kořánek), 37. Nouza (Svoboda).
Rozhodčí: Alexander Chlaň - Radim Prchal, Tomáš Prchal.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:2. Oslabení: 0:0.
Diváků: 750.
Střely na branku: 32:44.
Hradec Králové: Dušek – Mečiar, Mocek, Mareček, Suchý Petr, Hendrich, Fejgl, Kostka – Polák, Roubík, Beck - Hubáček, Fišer, Pahulák - Dušánek, Domin, Suchý - Horák, Píša, Šulc.
Písek: Šmíd - Svoboda, Všetečka, Neckář, Vokatý, Veselý, Procházka, Burkoň - Brož, Šmátrala, Míka - Jelen, Nouza, Nedorost - Vlček, Štefan, Kubeš - Kořánek, Květoň, Pošmourný.
Po hrubé chybě písecké obrany servíroval Jaroslav Roubík přesný pas Jaroslavu Polákovi, a ten už ve 32. vteřině zápasu nechal Šmída lovit puk z klece. Jako přes kopírák proběhla druhá gólová akce Východočechů, ale tentokrát byl v hlavní roly hradecký kapitán Stanislav Mečiar, který se do poloodkryté písecké branky nemýlil. Písečtí nedokázali využít následnou přesilovou hru a dovolili Energetikům až příliš. Drtivý tlak domácích logicky vyústil v třetí branku o kterou se postaral dorážkou osamocený Miroslav Fišer. Na brankáře Šmída se chtěl vytáhnou znovu Jaroslav Polák a hned poté Miroslav Fišer ale tentokrát píseckého gólmana nepřekonali, a ten držel Jihočechy stále v naději na dobrý výsledek.

Do druhé části hry vstoupil jiný Písek, než mohli fanoušci vidět v čísti první. Východočeši se nechali ukolébat rychlým vedením a svou nedůrazností dovolili Jihočechům několikrát vážně ohrozit domácí svatyni. tento tlak vyvrcholil na konci přesilovky ve 26. minutě utkání, kdy dlouho očekávaný gól padl po akci Roberta Štefana. V 36. minutě mohl snížit David Nedorost, ale k úspěchu mu bránila horní tyč Duškovi brány. To však neplatilo o minutu později, když Tomáš Nouza opět v přesilovce propálil vše co mu stálo v cestě a Východočeši se rázem báli o výsledek.

Do třetí části vstoupila obě mužstva vlažně, většinou se hrálo ve středním pásmu a v rozích kluziště a ta pravá bitva o výsledek přišla až několik málo minut před koncem řádné hrací doby. Písek se nadechl k mohutnému náporu s cílem vyrovnat, Energetiky zatlačili hluboko do pásma, ale i přes velkou vůli se Jihočechům nepodařilo vstřelit branku. Pár desítek sekund před koncem si vyžádal Písek oddechový čas, ale po prohraném buly měla poslední slovo siréna ukončující velmi pohledné a kvalitní utkání.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek: "Konečně výhra, v první třetině jasná, nakonec vydřená. Možná jsme mysleli, že to už půjde samo po dvaceti minutách, kde jsme mohli dát rozhodně víc než tři góly. Pak ale přišlo to vyloučení, neodehráli jsme oslabení tak jak jsme měli a přišla branka. Následně gól z dálky a už jsme byli rádi, že jsme druhou třetinu dohráli jenom 0:2, to bylo ale důležité, po tom druhém gólu, že jsme udrželi tento stav do přestávky. V kabině jsme si o tom promluvili a řekli hráčům co dál. Je to těžké no, když jim tam puk prakticky zavezeme, tak jsme se pak zbytečně o výsledek museli strachovat. Ale ve třetí třetině jsme odehráli závěr dobře, vůbec dobré je, že jsme zápas dokázali udržet a vyhrát. Dnes jsme ale ten zápas mohli odehrát tak, že jsme mohli ve druhé třetině přidat gól, dva, do hry zapojit čtvrtou pětku, protože v pátek už zase hrajeme, ale jelikož jsme to takhle "udělali", tak jsme zápas museli odehrát celý na tři pětky."

Milan Mazanec: "My jsme prohráli první třetinu, ale pak jsme byli myslím Hradci víc než dobrým soupeřem. Chyba je, že jsme v prvních deseti minutách dostali tři góly a domácí byli jasně lepší. Pak jsme hráli na čtyři pětky, dobře jsme si hlídali střední pásmo a ve druhé třetině podle mého názoru nemuseli ledaři dělat ani v naší třetině led, protože se tam soupeř dostal asi dvakrát. Škoda, že se nám nepodařilo již vyrovnat."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy