V Berouně nedohráno

Hromadná bitka v 58. minutě znemožnila dohrát jinak kvalitní, ale velmi ostré střetnutí. Písek v první třetině dokázal vytěžit z minima maximum, po úvodní brance domácích dokázal v první třetině průběh hry otočit. Tři branky Medvědů v průběhu druhé části převážily skóre na stranu domácích. V poslední třetině už stihl Kořánek pouze snížit. Zápas vůbec nezvládl rozhodčí Štulák, který v době vrcholícího tlaku Písku musel zápas pro hromadnou bitku obou týmů ukončit. Další zápas čeká hokejisty v úterý v Milevsku.
Přípravné zápasy, přát, pá 8.8.2003
Beroun
Písek
4:3
1:2, 3:0, 0:1
Nedohráno pro hromadnou rvačku v 58. minutě. Branky: 5. Horák, 31. Link (Horák), 36. Vaněček (Šinágl), 42. Šinágl (Novotný, Ovčačík) - 18. Kořánek (Nouza), 20. Jelen (Vokatý), 44. Kořánek (Vokatý). Rozhodčí: Štulák. Diváků: 450.
Beroun: Jež - Macháček, Link - Kašák, Veber - Ovčačík, Vaněček - J. Jelínek, Fiala - tesárek, M. Horák, Wolf - Gengel, Petrák, Belda - Toma, Šinágl, J. Novotný - Víšek, Eiselt, Besser
Písek: Špiler - Všetečka, Burkoň - Peroutka, Pindiak - Vokatý, Oranský - Veselý - Kubeš, Šimek, Jelen - Sviták, Mácha, Míka - Nouza, Balabán, Kořánek - B. Král, Pošmourný, Kabát
Písek nastoupil v Berouně se sedmi juniory v sestavě a od začátku bylo zřejmé, že půjde o víc než jen o přátelský zápas. Hráči bojují o místo v sestavě, rozhodčí Štulák navíc od začátku nepískal téměř nic a tak se od začátku hrálo pěkně od podlahy. Už ve 3. minutě přerušil útok svého týmu Medvěd David Belda, jenž loni hrál v druholigových Lounech, když udeřil pěstí do obličeje Marka Vokatého. Beroun měl více ze hry a brzy se také ujal vedení. Z Eiseltovy akce ještě díky Šilerovi nezapršelo, ale v 5. minutě se krásně probil obranou Michal Horák a píseckého brankáře překonal.

A vedení mohlo být ještě výraznější. V přesilovce Medvědů vychytal Špiler Jiřího Novotného, dorážka Víška po Kašákově ráně mířila vedle a největší šanci Berounských promarnil Vaněček, který po přihrávce Šinágla sám před odkrytou brankou nedokázal usměrnit puk do sítě. Akce skončila hrubým krosčekem na Vaněčka a Beroun hrál svou první přesilovku pět na tři. V ní trefil Ladislav Gengel levou tyč písecké branky. Vyloženou šanci pak sebral vynikajícím zákrokem Eiseltovi Špiler, zkušený forvard o pár okamžiků později nehezky sekl Špilera, který se jen těžko zvedal z ledu.

Emoce plály a rozhodčí Štulák jen s obtížemi udržoval zápas v chodu. V 16. minutě vyloučil Pošmourného a Máchu a Písek hrál znovu ve třech. Pak Štulák správně neuznal branku Josefa Tomy, který efektní patičkou kopl do sítě střelu Ovčačíka. V 18. minutě udeřilo z ojedinělé akce na druhé straně, když po vhazování překvapil Ježe po přihrávce Tomáše Nouzy Milan Kořánek. Vzápětí měli vyloženou šanci i mladík Břetislav Král a následně Martin Veselý. Písek pak dostal šanci hrát přesilovou hru, v níž devět vteřin před sirénou nahrál Marek Vokatý ideálně Jiřímu Jelenovi, jehož nechali domácí trestuhodně osamoceného před Ježem. Jelen nekompromisně zavěsil pod horní tyčku. Beroun byl v první třetině lepší, ovšem Písku stačily dvě pěkné akce k vedení.

Do druhé třetiny vstoupilo lépe mužstvo Písku, které bylo povzbuzeno obratem v utkání. V přesilovce však udělal Vokatý hrubou chybu, když udržel pásmo, ale nekontroloval puk a dva Berounští jeli na jediného obránce. Špiler však naštěstí Novotného vychytal. V polovině zápasu dostal Míka přihrávku na útočnou modrou, byl sice sám, ale neměl rychlost. Volil tedy střelu, kterou Jež chytil.

Ve 31. minutě bylo vyrovnáno. Junior David Kabát přihrál v útočném pásmu soupeři a Písek se už nedokázal vymanit z tlaku. Střelou po zemi mezi betony vyrovnal Robert Link po přihrávce Horáka. Brzy mohl vyrovnat Mácha, ale Jež našel jeho střelu v lapačce. Na druhé straně se blýskl špiler po střelách Gengela a Wolfa. Následně byli vyloučeni dva plzeňští hosté v berounském dresu Václavové Fiala a Eiselt a dvojnásobnou přesilovku hráli i hosté. V ní si vybojoval velkou příležitost Martin Šimek, ve slušné pozici mířil i junior Michal Peroutka, ovšem oba neuspěli. Zde se lámal zápas, sedm vteřin před návratem druhého vyloučeného Medvěda propadl Všetečka a Vaněček jel se Šináglem ve dvojici na jediného obránce. Filip Vaněček využil šanci k vedoucímu gólu. Ve 39. minutě navíc Jiří Novotný využil svých silných paží, získal puk a trefil tyč Špilerovy branky. V poslední minutě druhé části hledal Šimek Balabána, který minul puk před odkrytou brankou.

Třetí část začala pro hosty šokem. Po chybě Vokatého proměnil samostatný nájezd ve 42. minutě Per Šinágl. Písecký obránce o dvě minuty později napravil svoji chybu, když v přesilovce ideálně našel volného Milana Kořánka, který blafákem do bekhendu překonal Ježe. Pak jeli dva Písečtí na jednoho obránce, ale Břetislav Král nevystřelil a následující ránu Richarda Svitáka chytil Jež. Ve 48. minutě trefil ve vyložené šanci Šimek hokejku v zoufalství padajícího berounského obránce. Hrálo se v těchto chvílích nahoru dolů, na druhé straně hrozil Eiselt.

V 50. minutě si hosté vzali time-out a pak rozpoutali hromy blesky před Ježem. Za obranu se snažil uvolnit okamžitě po vhazování agilní Kořánek, který střídání zakončil velkou šancí, v následujícím střídání dvakrát hrozil Jelen a Beroun se sotva ubránil vyhozením na zakázané uvolnění. Právě písecký kapitán však přibrzdil tlak hostů, když se nechal vyloučit. V končící přesilovce objel píseckou branku Víšek, ale Špiler mu na poslední chvíli zabránil v zasunutí puku do branky. Tři a půl minuty před koncem měl na hokejce střelecký smolař uplynulé sezóny Vladislav Kubiš, který ovšem samostatný nájezd neproměnil. Neuhlídal ho kapitán domácích jiří Veber, mistr světa z Vídně. V 58. minutě zalehl Špiler puk, Kašák ho atakoval, Mácha přijel svého brankáře bránit a střet vyvrcholil hromadnou bitkou, po níž rozhodčí Štulák zápas ukončil.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy