Tak takhle se hraje play-off! Písek zabojoval a zítra se jde opět na hokej!

Je tady play-off. Totální nasazení, spousta osobních soubojů, mantinely duní, diváci bouří a hlavně - rozhodčí píská. Na trestnou lavici proudily během dnešního zápasu doslova zástupy hráčů, ať už žlutomodří domácí nebo modrožlutí hosté. Co je ovšem hlavní a pro sérii určující - Písek dal o jeden gól více než hosté a raduje se z první výhry v sérii. Ta je však stále ještě v rukou Klášterce - stačí mu jediné vítězství a jde dál. Hvězdou utkání byl domácí bek Filip Procházka, který gól dal a na další nahrál. Série pokračuje hned zítra na píseckém ledě.
2.liga ČR sk. STŘED, ČF3, st 7.3.2007, s.n.o.p. arena
Písek
Klášterec nad Ohří
3:2
1:0, 2:1, 0:1
Branky: 6. F. Procházka (Filipi), 38. Kica (F. Procházka, Kašpar), 38. Míka (Burkoň) - 26. Kotrouš (Novák), 43. Novák (Chyba) Rozhodčí: Ondřej - Fiala, Flégl Vyloučení: 9:11, navíc Svoboda, Květoň a Kubiš, všichni 10 minut OT. Využití: 1:0 Diváci: 368
Písek: Pinkas (16. - 18. Kubiš) - Svoboda, Veselý, Neckář, Burkoň, F. Procházka, Hauer, Bezouška - Řehoř, Míka, Kořánek - Květoň (26. - 36. Müller), Mikeska, Holec - Kica, Filipi, Kašpar
Klášterec nad Ohří: Damašek - Nerad, Loučka, Kunc, Novotný, Ambrož, Březina, Znojemský, Zika, Pokorný, Kortouš, Suk, Řepík, Buchal, Babka, Novák, Kocek, Panocha, Chyba
Moc toho dneska nevymyslíme, blesklo asi hlavou všem technickým hráčům na začátku utkání. Klášterec totiž nezklamal a hrál tak, jak je zvyklý. Tedy fyzicky velmi náročný hokej, plný bruslení, napadání a střetů. Písek na to dvakrát venku doplatil a doma mu bylo jasné, že pokud se tvrdé hře hostí alespoň trochu nepřizpůsobí, bude mít problémy.

Už úvod však naznačil, že domácí skončit sezónu nechtějí. Byli nabuzení a od úvodních minut zatlačili hosty před Damaška. A ten dlouho neodolával. Šestá minuta a prosadil se v tomto zápase nejlepší domácí útok – Filipi, Kašpar, Kica. Jejich akci přesně zakončil obránce Filip Procházka a velmi brzy tak zahnal strach, který z Damaška před zápasem šel. 1:0.

Gól paradoxně pomohl hostujícím hráčům. Najednou jich bylo všude plno a to i před Pinkasem. Prvním, kdo výrazně zabouchal na vrátka jeho branky, byl Buchal, s jeho gólovkou si však Pinkas poradil.

Hosté však vysílali puky na Pinkase i nadále. Při vyloučení autora gólu Procházky se roztočil v domácím obranném pásmu kolotoč, pálili Panocha, Řepík a znovu Panocha, Pinkas však k radosti domácích fanoušků puk v brance lovit nemusel.

Sebedůvěrou hosté domácí přehrávali. Domácí však nahrazovali nedostatek předchozích úspěchů nevídanou bojovností. Hosté se zas bez problémů vyrovnali se širším kluzištěm, takže předváděný hokej měl známku vysoké jakosti. Kdyby ovšem…

Nepřerušovalo duel úzkostlivé posuzování zákroků za strany hlavního rozhodčího Ondřeje, který dnes neměl pochopení skutečně pro nic. Ani pro čisté naražení, agresivní presink nebo důrazné napadání. A tak se trestalo a trestalo a trestalo…


Písečtí super bruslí, navíc dobře kombinují, dneska nás zvlášť v naší třetině dost trápili. Každopádně to byl super zápas .
Lukáš Zika
Radost Píseckých a pak zklamání, to byl obrázek začátku druhé třetiny. Řehořovu střelu zastavila totiž nejenom síťka za Damaškem, ale i hvizd čárového rozhodčího – postavení mimo hru.

Písek však vlétl do této části hry jako do té předchozí. Zase byl lepší, rychlejší a když hrozil, tak to myslel vážně. To hosté byli trošku v útlumu, trápil se i v Písku hodně sledovaný hráč – Lukáš Zika, bývalý člen písecké elitní formace.

To technik na druhé straně – Tomáš Květoň - vymyslel velkou šanci pro Kašpara, ten však Damaška nepřekvapil.

Klášterci pomohl k vyrovnání šťastný a velmi sporný moment. Rychlý brejk hostí, střela na brankáře, ten vyráží před sebe, aby byl následně knokautován do branky najíždějícím Kotroušem. A protože si to puk namířil stejným směrem, Klášterec se radoval. Domácí protestovali – kopnutí puku bruslí, nedovolené atakování gólmana v brankovišti, Květoň dostal desítku, gól však platil. 1:1.

Písku pak chvíli trvalo, než se do zápasu vrátil. Pinkas mezitím musel řešit ošemetnou situaci, střela Kuncla si to šinula od jeho vyrážečky jen těsně kolem levé tyčky. A sotva si vynadal, že nedal, mohl Kuncl spínat i Sukovi, který si s Pinkasem koukal nerušeně z očí do očí. Suk volil kličku. Pinkas pád na zem a to slavilo úspěch.

Pokud by hosté mohli o něčem Píseckým dávat přednášky, tak jsou to vhazování. Při nich si hosté dovolili několikrát i přímo vystřelit na branku a zvláště střela Kotrouše těsně nad branku, zaváněla gólem.

Klášterec byl v prostřední části hry na koni, pak ho však zlomila častá vyloučení. Písek byl sužován tresty v první třetině, v té druhé si naopak několikrát mohl zahrát přesilovku pět proti třem. Hosté však bránili bezchybně a Damašek žádnou gólovku řešit dlouho nemusel. Hráči však stále putovali na trestnou v krátkých pravidelných intervalech a dlouhá řada nevyužitých přesilovek narůstala. A nakonec ji prolomili domácí…

To puk putoval po typické domácí přesilovkové kostrbaté kombinaci na modrou k Procházkovi, mladý bek se napřáhl a pak ošálil nahrávkou na volného Kicu hostující defenzívní jednotky. Kica, nejlepší hráč Písku v zápase, nastavil hůl a připsal si branku. 2:1.

A rozehrálo se a běžela ještě ta samá minuta a domácí slavili znovu. Puk se ke štěstím odrazil k Míkovi a ten nechytatelně, pod břevno, s lehkým cinknutím, zvýšil náskok domácích. 3:1.

Hosté však zbraně nesložili, v 39.minutě se po chybné Hauerově rozehrávce řítil na branku Pinkasovu Buchal, od tak oblíbeného gólu do šatny však Písecké ušetřil.

Ani závěrečná část neubrala nic ze svého tempa, ba naopak. Šance jely jako na drátě. Tři hosté na jednoho beka, zakončuje Babka do Pinkase. Kořánek hledal před brankou Míku, když ten nedal, zkusil to domácí kapitán z velkého úhlu sám, ani on však neuspěl. Z úhlu však uspěl jiný hráč – Ondřej Novák. Nabral na levém křídle rychlost, trochu poodjel bekům a pálil. Trefil škvíru mezi Pinkasovými betony a snížil na rozdíl jedné branky. 3:2.

Hosté měli 17 minut na to vyrovnat. Ovšem jako by je tento fakt – máme čas, kam spěchat – ukolébal, za vyrovnáním se nehnali. Možná spoléhali na přesilovky, kterých bylo pořád dostatek. Rozhodčí jako by měl pocit, že na trestné lavici zkrátka pořád někdo být musí, nejlépe na obou stranách, a čím víc jich tam je, tím lépe.

Když se však hostující hráči neměli k útočení, vzali to na sebe domácí. Hauer tvrdě střílí, Damašek kryje.

Pak jel Řehoř dokonce sám, to když útočníci hostí ztratili puk, beci zatím odjeli střídat. Komické bylo volání právě jednoho ze střídajících beků, který divoce gestikuloval na lavičku, ať si s tím střídáním pospíší, vzhledem k faktu, že se na branku řítí hostující útočník. Damašek však zachoval klid a Řehoře vychytal.

Čas kvapil a Klášterec zvyšoval obrátky. Pinkase na lopatě měl Panocha, nejaktivnější hráč Klášterce, který spolu se Zikou byli strůjci hlavního náporu hostí v závěrečných minutách. Panocha pak znovu našlápl, objel branku a vyslal před ní puk, dorážku chumlu hráčů už někteří viděli v brance, vyrovnání však nepřišlo.

Tlak Klášterce skutečně gradoval, na poslední minutu byl odvolán i brankář Damašek a hrála se power-play, nic však za zády Pinkase již neskončilo a Písek zvítězil. Po boji, ale zaslouženě. Ve čtvrtek se tak oba soupeři opět představí na píseckém ledě.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy